Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο Ράφαελ Λεάο πρέπει να πληρώσει 16,5 εκ. ευρώ στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

Ασχημα νέα για τον Ράφαελ Λεάο, καθώς ο επιθετικός της Μίλαν θα πρέπει να αποζημιώσει με 16,5 εκατομμύρια ευρώ τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Ο Λεάο είχε απελευθερωθεί μονομερώς από τον πορτογαλικό σύλλογο το καλοκαίρι του 2018, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκαν ποδοσφαιριστές της ομάδας από οπαδούς που εισέβαλαν στο αθλητικό κέντρο.

Το θέμα βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της πορτογαλικής αθλητικής εφημερίδας «Record», μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου Αθλητικής Διαιτησίας της Λωζάννης (CAS).

Ο Λεάο, απελευθερωμένος μονομερώς, μεταγράφηκε στη Γαλλία και τη Λιλ, από όπου η Μίλαν τον είχε αγοράσει το περασμένο καλοκαίρι για 35 εκατομμύρια. Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας είχε προσφύγει στη FIFA αμφισβητώντας το κύρος της λύσης του συμβολαίου.

Όπως εξήγησαν οι άνθρωποί της «ο παίκτης δεν είχε βάσιμους λόγους να καταγγείλει το συμβόλαιό του κατά τη στιγμή που έλαβαν χώρα τα περιστατικά», κι ως εκ τούτου αξίωσαν οικονομική αποζημίωση.

Η FIFA είχε απορρίψει την προσφυγή των «λιονταριών», χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη». Τώρα όμως το CAS ανέτρεψε την αρχική ετυμηγορία και ο Λεάο θα πρέπει να καταβάλει 16,5 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button