Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο Εσκομπάρ σχεδίαζε να δολοφονήσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό του Περού

Αποκαλύψεις από το «δεξί χέρι» του βαρώνου των ναρκωτικών.

Ο Χον Χάιρο Βελάσκες, με το παρατσούκλι “Ποπάι”, ήταν στενός συνεργάτης του Πάμπλο Εσκομπάρ και αποκάλυψε ότι ο βαρώνος των ναρκωτικών σχεδίαζε να δολοφονήσει τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό του Περού, τον Ρικάρδο Γκαρέκα.

Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Γκαρέκα αγωνίστηκε, από το 1985 έως το 1988, στην Κολομβία με τη φανέλα της Αμέρικα Ντε Κάλι. Εκείνη την περίοδο, η αντιπαλότητα ανάμεσα στα καρτέλ του Μεντεγίν και του Κάλι ήταν μεγάλη και ο Εσκομπάρ, ηγετική μορφή στο καρτέλ του Μεντεγίν, ήθελε να εξουδετερώσει εμβληματικές φυσιογνωμίες του Κάλι.

Ανάμεσα τους και ποδοσφαιριστές της Αμέρικα Ντε Κάλι, αλλά τελικά δεν το έκανε, εξαιτίας της αγάπης του για το ποδόσφαιρο. Όπως περιγράφει ο Βελάσκες: “Ο Ρικάρδο Γκαρέκα ήταν πάντα στο στόχαστρο του Πάμπλο Εσκομπάρ, ωστόσο δεν έφθασε ποτέ σε αυτόν. Τον έσωσε η αγάπη του “πατρόν” για το ποδόσφαιρο.

Αλλά, είναι αλήθεια ότι σχεδίαζε να τοποθετήσει βόμβα στο αυτοκίνητό του, όπως και σε αυτά των άλλων παικτών της Αμέρικα ντε Κάλι. Απήγαγε, ωστόσο, ποδοσφαιριστές της Αμέρικα ντε Κάλι, ενώ δολοφόνησε την οικογένεια του Πέδρο Ενρίκε Σαρμιέντο, ο οποίος τώρα εργάζεται ως σχολιαστής στο Gol Caracol”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button