Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Άλλαξε εθνική ομάδα ο Κοντογκμπιά!

Τη φανέλα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας επέλεξε να φοράει ο Τζόφρι Κοντογκμπιά, παρά το ότι έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με την εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Την απόφαση να εκπροσωπεί την εθνική ομάδα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας στο υπόλοιπο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, πήρε ο Τζόφρι Κοντογκμπιά, παρά το γεγονός πως έχει φορέσει τη φανέλα της Γαλλίας στο παρελθόν.

Ο 25χρονος μέσος γεννήθηκε στη Γαλλία από γονείς οι οποίοι κατάγονται από την χώρα της κεντρικής Αφρικής και στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα είχε φορέσει τη φανέλα των «μικρών» εθνικών ομάδων της χώρας, με τις οποίες μέτρησε συνολικά 57 εμφανίσεις. Μάλιστα, το 2013 στέφθηκε πρωταθλητής με την εθνική ομάδα Κ-20 της Γαλλίας,στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στα γήπεδα της Τουρκίας.

Λίγο καιρό αργότερα, ο Κοντογκμπιά πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και με την εθνική ανδρών της Γαλλίας, με την οποία στη συνέχεια αγωνίστηκε σε 5 παιχνίδια (με το πιο πρόσφατο να είναι τον Σεπτέμβρη του 2015), τα οποία όμως όλα ήταν φιλικά.

Όμως ποτέ δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές, και έτσι είχε τη δυνατότητα να αλλάξει εθνική ομάδα αν το ήθελε. Η απόφαση του Ντιντιέ Ντεσάν να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, οδήγησε τον Κοντογκμπιά στην απόφαση να αγωνίζεται στη συνέχεια για την εθνική ομάδα της χώρας από την οποία κατάγεται. Εκεί όπου θα βρει τον μεγαλύτερο αδερφό του, Έβανς, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός.

Σήμερα μάλιστα, πραγματοποίησε και την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, σε ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ένα ντεμπούτο που πάντως θα θέλει να το ξεχάσει γρήγορα, αφού η ομάδα του ηττήθηκε από την Ακτή Ελεφαντοστού με 4-0.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button