Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Είπε “αντιο” με νίκη η ΑΕΛ!

Την δεύτερη της εντός έδρας νίκη στη σεζόν πέτυχε ΑΕΛ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, με τους Ακούνια, Κολομπίνο να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελευταία παράσταση των «βυσσινί» στην Super League 1.

Την δεύτερη της εντός έδρας νίκη στη σεζόν πέτυχε ΑΕΛ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, με τους Ακούνια, Κολομπίνο να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελευταία παράσταση των «βυσσινί» στην Super League 1.

Η ΑΕΛ στην τελευταία της… παράσταση στην πρώτη κατηγορία κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, με άρωμα Ουρουγουάης. Οι Ακούνια, Κολομπίνο έδωσαν ενέργεια στην ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα που επικράτησε επί του ταλαιπωρημένου από τον κορωνοϊό ΠΑΣ Γιάννενα με 2-0.

Η ομάδα των Ιωαννίνων είχε στην διάθεση της μόλις 16 ποδοσφαιριστές, με τους τρεις εξ αυτών να είναι τερματοφύλακες.

Σε ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννενα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ χωρίς άγχος. Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού σημαδεύτηκαν από μια λογομαχία του Μανώλη Μπέρτου με τον Φάμπρι Κάστρο, με τον δεύτερο να καταγγέλλει επίθεση με ρατσιστικό σχόλιο.

Ο αρχηγός του ΠΑΣ έδειξε την διάθεση του να αποχωρήσει από το γήπεδο ωστόσο τα πράγματα ηρέμησαν, με τον Μπέρτο να ζητά συγγνώμη. Στο αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΛ έμοιαζε πιο δραστήρια από το σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη που ταξίδεψε στην πόλη της Λάρισας, με αρκετά προβλήματα.

Με διάθεση από τη Λατινική Αμερική η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Κολομπίνο να βγάζει τετ-α-τετ τον Ακούνια στο 22ο λεπτό που πλάσαρε τον Λοντίγκιν για το 1-0 με την φάση να ελέγχεται από το VAR.

Ένα λεπτό μετά την επικύρωση του γκολ ο ΠΑΣ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Πίρσμαν να κάνει την κεφαλιά και τον Νικολιά να διώχνει πάνω από τη γραμμή!

Στο 38′ ο Κολομπίνο με φοβερό σουτ, έστειλε τη μπάλα στην εστία του Λοντίγκιν που δεν κατάφερε να αντιδράσει στον… κεραυνό του Ουρουγουανού άσου.

Το προβάδισμα που απέκτησε η ομάδα της Λάρισας, με τα δύο τέρματα των Ουρουγουανών παρέμεινε και μετά το δεύτερο 45λεπτο. Ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοση, πιέζοντας ψηλά και ψάχνοντας κάποιο τέρμα χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ.

Η ΑΕΛ με τον Μιχάλη Ζιώγα πανηγύρισε την τελευταία της νίκη στην Super League 1 καθώς έχει υποβιβαστεί μαθηματικά μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης αγωνιστικής των πλέι άουτ.

ΑΕΛ (Ζιώγας): Σουλούκος, Ηλιάδης, Γιακιμόφσκι, Μπέρτος, Χουσίνο, Γρηγορόπουλος (Χαλάτσης 90′), Μαξιμένκο, Ακούνια (Δάκτυλας 90′), Κολομπίνο, Νικολιάς, Πινακάς (Ντουρμισάι 78′)

ΠΑΣ Γιάννενα (Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Πήλιος (Ελευθεριάδης 65′), Παντελάκης, Κάργας, Σάλιακας, Κάστρο, Πανουργιάς (Γροσδάνης 76′), Πίρσμαν, Λώλης (Τριάδης 83′), Κρίζμαν, Παμλίδης

Πηγή:  SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button