Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Δεν προσάγονται σε δίκη στελέχη της DFB για το Μουντιάλ 2006

Δύο πρώην επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB) και δύο ακόμη παράγοντες πέφτουν στα… μαλακά από τη δικαιοσύνη, αφού το περιφερειακό δικαστήριο της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε ότι δεν θα δικαστούν με την κατηγορία της φοροδιαφυγής για πληρωμή που πραγματοποίησαν πριν από το Μουντιάλ 2006 που διοργάνωσε η χώρα.

Σχετικές κατηγορίες είχαν διατυπωθεί τον περασμένο Ιούνιο, εναντίον των πρώην προέδρων της ομοσπονδίας, Τέο Σβανζίγκερ και Βόλφγκανγκ Νίερσμπάχ, τον πρώην γενικό γραμματέα Χορστ Σμιντ και ένα παλιό στέλεχος της FIFA, οι οποίοι πάντως τις αρνούνται.

Tο περιφερειακό δικαστήριο έκανε γνωστό ότι «δεν έχει στη διάθεσή του επαρκή στοιχεία για να οδηγήσει την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου. Πάντως, το γραφείο του εισαγγελέα έχει μία εβδομάδα προθεσμία για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, την οποία χαιρέτισε η σημερινή ηγεσία του DFB.

«Βλέπουμε τη νομική μας άποψη να επιβεβαιώνεται μέσω αυτής της απόφασης του περιφερειακού δικαστηρίου της Φρανκφούρτης», δήλωσε ο πρόεδρος της DFB Ράινχαρντ Γκριντέλ κι εξήγησε. «Ότι η περίπτωση των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ ήταν πράγματι δαπάνη που σχετίζεται με την καταβολή δαπανών. Ελπίζουμε τώρα ότι θα επιτευχθεί επίσης νομική διαφάνεια στη φορολογική διαδικασία».

Εκτός από το ποσό των 6.7 εκ. ευρώ που εστάλη στη FIFA και ενδέχεται να μην κατεβλήθη για το σκοπό που προβλεπόταν (δημοσιεύματα έκαναν λόγο για εξαγορά της ψήφου των μελών της FIFA), ο εισαγγελέας της Φρανκφούρτης τους προσάπτει επίσης το αδίκημα της σοβαρής φοροδιαφυγής σε σχέση με το Μουντιάλ του 2006, κατηγορώντας τους ότι είχαν υποβάλει εσφαλμένες φορολογικές δηλώσεις για να επιτρέψουν στην DFB να αποφύγει να πληρώσει περίπου 13,7 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button