Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η σπουδαία κίνηση της Πενιαρόλ

Η ομάδα της Πενιαρόλ, στην οποία αγωνίζεται και ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου, Φαμπιάν Εστογιανόφ, έπαιξε εχθές φιλικό αγώνα με την ομάδα των τυφλών του συλλόγου, κατά τη διάρκεια της προπόνησης το πρωί, προκειμένου να γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού.

Πρόκειται για το τεχνικό βοήθημα που χρησιμοποιούν τα άτομα με πρόβλημα όρασης για να εντοπίζουν και να αποφεύγουν τα εμπόδια στην πορεία τους, στην προσπάθεια τους να κινούνται μόνοι, ανεξάρτητοι και με ασφάλεια.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό συγκρότημα Los Aromos και αγωνίστηκαν εκτός από τον Εστογιανόφ, ο αρχηγός Κριστιάν Ροντρίγες και ο Αργεντινός Μαξιμιλιάνο Ροντρίγες.

Στην διάρκεια του αγώνα, οι παίκτες κάλυπταν τα μάτια τους με τον επίδεσμο που χρησιμοποιούν τυφλοί σε παρόμοιες δραστηριότητες, προκειμένου ντο παιχνίδι να γίνει με ίσους όρους.

Εκτός από αυτήν την συνάντηση, στην επίσημη ιστοσελίδα της Πενιαρόλ, δημοσιεύτηκε μια σειρά συστάσεων για να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από αυτή την αναπηρία στη ρουτίνα τους, με παραδείγματα συνεννόησης και συνεργασίας με τους άλλους ανθρώπους.

«Όταν με βλέπεις, μην αισθάνεσαι ένοχος! Είμαι τυφλός, αλλά είμαι όπως όλοι οι άλλοι. Μου αρέσει το γέλιο και η χαρά, να παίζω τις βροχερές ημέρες, ξυπόλητος. Μου αρέσουν τα πουλιά, τα λουλούδια, η τρυφερότητα και η φιλία σου!», αναφέθηκε χαρακτηριστικά.
«Αν βρίσκομαι σε στάση λεωφορείου, μπορείτε να με βοηθήσετε να βρεθώ στη διαδρομή μου. Αν παρατηρήσετε ότι είμαι σε κίνδυνο, βοηθήστε με παρακαλώ. Αν μου μιλάς, κοίτα εμένα, όχι τον διπλανό σου. Είμαι τυφλός, όχι κωφός! Μίλα μου με τον ίδιο τόνο φωνής που μιλάς πάντα».

Η Πενιαρόλ παρουσίασε την ομάδα ποδοσφαίρου για τυφλούς την 1η Ιουνίου 2017 και από τότε οι παίκτες προπονούνται στο σύλλογο και διοργανώνουν συναντήσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button