Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Αντιμέτωπος με τον παιδικό του ήρωα ο Σαλάχ

Συνέντευξη του άσου της Λίβερπουλ, στο site της UEFA, λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αντίστροφή μέτρηση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ, το βράδυ του Σαββάτου (26/5) έχει αρχίσει.

Ο σταρ της αγγλικής ομάδας Μοχάμεντ Σαλάχ, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ όπου αποκάλυψε ότι ο προπονητής της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν ήταν ένας από τους παιδικούς του ήρωες.

Όπως είπε… «Παιδικοί μου ήρωες ήταν ο Φραντσέσκο Τότι, ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, ο Ζινεντίν Ζιντάν. Στο μυαλό μου ήταν να επιλέξω τρεις παίκτες που διαφέρουν εντελώς στον τρόπο που έπαιζαν»

Χαρακτήρισε επίσης, «όνειρο» τη συμμετοχή του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. «Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω, αλλά το να κερδίσουμε το Champions League είναι κάτι διαφορετικό. Είναι κάτι μεγάλο. Το να παίξω στον τελικό είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ολοι στην πόλη είναι ενθουσιασμένοι. Θυμάμαι πριν από δύο χρόνια, έβλεπα τον τελικό στην Αίγυπτο και είδα πώς ήταν η ατμόσφαιρα» σημείωσε.

Ακόμη, μίλησε:

– Για το γεγονός ότι αντίπαλος είναι η Ρεάλ Μαδρίτης:
«Είναι η ομάδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα τρόπαια στο Champions League. Το έχουν πάρει τρεις φορές την τελευταία τετραετία. Είναι όμως ένα παιχνίδι, όχι δύο, επομένως πρέπει να αφοσιωθούμε και να μην σκεφτούμε τίποτα από το παρελθόν. Όταν μπαίνεις σε ένα ματς, είσαι 11 εναντίον 11».

– Για τον Γιούργκεν Κλοπ:
«Φυσικά και κάνεις αυτά που ζητάει, αλλά έχεις και την ελευθερία να παίξεις το στυλ ποδοσφαίρου που θέλεις. Πάντα δίνει στους παίκτες την αυτοπεποίθηση να κάνουν αυτό που θέλουν στα παιχνίδια. Αυτό σε βοηθάει να παίζεις καλύτερα. Αυτή είναι η δύναμή του. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με εμένα. Όλοι έχουν αυτοπεποίθηση και γι’ αυτό σκοράρουν τόσο πολύ. Δεν είναι φίλος μου, είναι φίλος όλων στην ομάδα».

– Για το ομαδικό πνεύμα της Λίβερπουλ:
«Είμαστε φίλοι. Οι περισσότεροι από εμάς θα πάμε έξω για δείπνο ή για να περάσουμε το χρόνο μας μαζί. Αυτό μας βοηθάει την ώρα των αγώνων. Είμαστε κοντά ο ένας με τον άλλον».

– Για το φορμάρισμά του στα γκολ:
«Το κλειδί είναι η σκληρή δουλειά. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διατηρείς αυτό το επίπεδο, να συνεχίσω έτσι και την επόμενη σεζόν. Πίστευα σε εμένα. Ήμουν δύο χρόνια στη Ρόμα, έκανα δύο εξαιρετικές σεζόν και ενώ όλοι μου έλεγαν να μείνω, στο μυαλό μου ήταν να επιστρέψω και να πετύχω στην Αγγλία».

– Για την αγαπημένη του στιγμή στο εφετινό Champions League:
«Θα διάλεγα το γκολ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι».

– Για τους Ρομπέρτο Φιρμίνο και Σαντιό Μανέ:
«Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να βοηθήσουμε την ομάδα με τα γκολ. Δεν έχει σημασία ποιος τα βάζει. Το πιο σημαντικό είναι να νικάμε, να παίρνουμε βαθμούς. Ο Μανέ έχει εννέα γκολ στο Champions League, εγώ και ο Φιρμίνο δέκα. Είμαστε το ίδιο. Κανείς από εμάς δεν είναι εγωιστής ή θέλει να σκοράρει περισσότερο. Προσπαθούμε ο ένας να βοηθάει τον άλλον για να βάζουμε γκολ».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button