Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ: Για την εξαργύρωση του μομέντουμ κόντρα στην ομάδα που… αρνείται να χάσει

Ο ΠΑΟΚ θέλει να εξαργυρώσει τη νίκη επί της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα που προέρχεται από πέντε σερί ισοπαλίες. Σέντρα στις 19:00. #stoiximan_slgr #paokfc #pasgianninafc #αντίπαλοιΠΑΣΛαμία #SportsNews #season2022_2023

Ο ΠΑΟΚ θέλει να εξαργυρώσει τη νίκη επί της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα που προέρχεται από πέντε σερί ισοπαλίες. Σέντρα στις 19:00. #stoiximan_slgr #paokfc #pasgianninafc #αντίπαλοιΠΑΣΛαμία #SportsNews #season2022_2023

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί για 28η φορά τον ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος και η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει την τελευταία δεκαετία να αντιστρέψει την ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια υπέρ της. Με πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια στην Ήπειρο, έχει πλέον 12 νίκες, έναντι 9 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη στην τελευταία αναμέτρηση τους, η οποία ήταν για τα Stoiximan Playoffs, ενώ νωρίτερα είχαν δημιουργήσει ένα σερί πέντε αγώνων με ισάριθμες νίκες, το οποίο είναι και το καλύτερο στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στην Ήπειρο. Ο ΠΑΟΚ είχε ακόμη ένα αήττητο πέντε αγώνων από το 2009-10 μέχρι το 2013-14, αλλά με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία.

Η πρώτη τους συνάντηση με γηπεδούχο τον ΠΑΣ έγινε στις 18 Μαΐου 1975, όταν επικράτησε με 2-1 στα Γιάννινα χάρη σε δύο γκολ του Άλβαρες, ενώ για τον ΠΑΟΚ είχε σκοράρει ο Νέτο Γκουερίνο. Την επόμενη χρονιά επικράτησε και πάλι ο ΠΑΣ με 2-0 και ο Άλβαρες βρήκε δίχτυα για να κλείσει το σκορ ο Γκλάσμαν.

Το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ανάμεσα στις δύο ομάδες σημειώθηκε μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα του 1976, με τον ΠΑΟΚ να σημειώνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ με σκορ 5-4. Τα εννέα γκολ αυτής της αναμέτρησης είναι το δικό τους ρεκόρ, ενώ υπήρξε το 1981-82 και 1982-83 δύο διαδοχικές αναμετρήσεις με 0-0, οι οποίες είναι και οι μοναδικές που δεν σημειώθηκε γκολ σε ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ.

Το αγαπημένο σκορ του ΠΑΟΚ στις νίκες είναι το 2-0 με τέσσερις επαναλήψεις, ενώ οι ισοπαλίες με 1-1 έχουν παρουσιαστεί τρεις φορές. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει σταθερότητα στις νίκες του και μοιράζονται με δύο παρουσίες το 2-1, το 3-0 και το 1-0.

27 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

9 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

6 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

12 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 33-40

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας – Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος – Ριένστρα, Καραχάλιος, Τζίνο – Λώλης, Μπάλαν, Μορέιρα.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς – Σάστρε, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Ράφα Σοάρες – Αουγκούστο, Ντάντας – Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ – Τόμας.

Διαβάστε επίσης

Back to top button