Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

H CONMEBOL επιβεβαίωσε τον τελικό Μπόκα-Ρίβερ

Η Ρίβερ Πλέιτ επιβεβαιώθηκε ως φιναλίστ του Copa Libertadores, αφού η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), απέρριψε την έφεση της ηττημένης αντιπάλου της στους ημιτελικούς, Γκρέμιο.

Η ομάδα της Βραζιλίας ζήτησε ακύρωση της νίκης με 2-1 στο Πόρτο Αλέγκρε την Τρίτη, όπου η Ρίβερ έκανε την ανατροπή σημειώνοντας δύο γκολ στο τέλος (85΄, 90+5 πέναλτι)

Ο προπονητής της Ρίβερ, Μαρσέλο Γκαγιάρδο  ήταν τιμωρημένος, αλλά στο ημίχρονο μπήκε στα αποδυτήρια  για να μιλήσει στους παίκτες του, ενώ η ομάδα της Αργεντινής έχανε με σκορ 1-0. Η Ρίβερ, που είχε χάσει με 1-0 στο Μπουένος Αϊρες, έκανε στο τέλος την ανατροπή.

Η CONMEBOL, ωστόσο, αποφάσισε να απαγορεύσει στον Γκαγιάρδο να εισέλθει στο Bombonera στον πρώτο τελικό  κατά της Μπόκα Τζούνιορς που θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο (10 Νοεμβρίου). Τιμωρήθηκε επίσης με απαγόρευση να βρεθεί στον πάγκο για τρία επόμενα παιχνίδια και πρόστιμο ύψους 50.000 δολαρίων.

Ο Γκρέμιο έχει επτά ημέρες για να προσβάλει την απόφαση, δήλωσε το πειθαρχικό δικαστήριο της CONMEBOL..

Ετσι θα είναι η πρώτη φορά που δύο ομάδες της  Αργεντινής και μάλιστα δύο από το Μπουένος Αϊρες, θα συναντηθούν στον τελικό του Copa Libertadores.

Το πρώτο θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου στην έδρα της Μπόκα, και ο επαναληπτικός δύο εβδομάδες αργότερα στο Monumental, στάδιο της Ρίβερ.

Εν τω μεταξύ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του επιθετικού της Ρίβερ Πλέιτ και πρώην παίκτη της ΑΕΚ Νάτσι Σκόκο στο πρώτο παιχνίδι, αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button