Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το preview της 9ης αγωνσιτικής της SuperLeague!(2η ημέρα)

Εκτός από το δύσκολο παιχνίδι του ΠΑΣ Λαμία εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το σημερινό πρόγραμμα της SuperLeague περιλαμβάνει και άλλα ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Προαναγγελία Αγώνα: ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης

Και ξαφνικά η νίκη του ΟΦΗ επί του Ολυμπιακού, στριμωγμένη ανάμεσα σε δύο ισοπαλίες σε Λαμία και Λάρισα, έφεραν χαμόγελα στο Ηράκλειο. Η προβληματική άμυνα των 14 γκολ σε έξι παιχνίδια έδωσε τη θέση της σε δύο παιχνίδια που ο ΟΦΗ κράτησε το «μηδέν». Και αν υπολογίσουμε  και το παιχνίδι Κυπέλλου, γίνονται τρία.

Παίζοντας τώρα με ομάδες κοντά του στη βαθμολογία, έχει την ευκαιρία για καλύτερα αποτελέσματα. Και το ξεκίνημα γίνεται από τον ουραγό και «άποντο» Απόλλωνα. Την ομάδα που διασκέδασε όσο μπορούσε μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο, αλλά επιστρέφει στην σκληρή πραγματικότητα της Σούπερ Λιγκ.

Ο Απόλλων θα παλέψει να αποφύγει την ένατη ήττα στη σειρά, κάτι που δε έχει συμβεί σε ομάδα από καταβολής Α’ Εθνικής. Να χάσει και τα εννέα πρώτα της. Το ρεκόρ το είχε ο Φωστήρας από το 1972 με οκτώ ήττες, το ισοφάρισε ο Απόλλων και τώρα θα προσπαθήσει να το σταματήσει εκεί.

Ο ΟΦΗ έχει νικήσει τον Απόλλωνα στα δύο τελευταία για την κατηγορία, και τέσσερα από τα πέντε για όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Απόλλων έχει να νικήσει στο Ηράκλειο από τον Μάρτιο του 1999 με γκολ του Αντώνη Δαμίγου.

Η ιστορία

Νίκες ΟΦΗ: 26

Ισοπαλίες: 12

Νίκες Απόλλωνα: 14

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ

Νίκες ΟΦΗ: 20

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Απόλλωνα: 2

Προαναγγελία Αγώνα: Άρης – Ολυμπιακός

Σχεδόν πέντε χρόνια από την τελευταία τους συνάντηση στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ο Άρης και ο Ολυμπιακός αναζητούν βαθμούς και καλύτερη πορεία από αυτή που έχουν ως τώρα. Ο Άρης έχει ηττηθεί στα τρία τελευταία παιχνίδια του και είναι η μοναδική ομάδα με ισορροπία σε νίκες και ήττες, από τέσσερις.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει τον Απόλλωνα στο τέλος, μετά από δύο αγώνες χωρίς τρίποντο και μετά την χθεσινή ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής, θέλει να αρπάξει την ευκαιρία να πλησιάσει ΠΑΟΚ και Ατρόμητο.

Οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει τον Άρη σε νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αφού δεν έχουν χάσει τα τέσσερα τελευταία, έχοντας κερδίσει τα τρία από αυτά. Ο Άρης νίκησε τον Απρίλιο του 2010 για τελευταία φορά, στα πλέι οφ της σεζόν, συμπληρώνοντας μάλιστα ένα σερί τριών νικών επί του Ολυμπιακού. Από τότε δεν έχει νίκη σε 11 επίσημα με τον Ολυμπιακό, χάνοντας τα οκτώ.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί σαν σύμπτωση είναι ότι ο Άρης έχει νικήσει τον Ολυμπιακό τρεις φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Και τις τρεις, δηλαδή Ιανουάριο 2002, Οκτώβριο 2008 και Δεκέμβριο 2009, ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος και ο Άρης του έσπαγε το σερί. Τελευταία φορά που ο Άρης νίκησε τον Ολυμπιακό, αφού ήδη είχε χάσει από άλλη ομάδα ήταν το 1998, καθώς  είχε προηγηθεί του Άρη χρονικά ο Πανηλειακός.

Η ιστορία

Νίκες Άρη: 21

Ισοπαλίες: 31

Νίκες Ολυμπιακού: 57

Με γηπεδούχο τον Άρη

Νίκες Άρη: 16

Ισοπαλίες: 21

Νίκες Ολυμπιακού: 17

Προαναγγελία Αγώνα: ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία

Πέντε παιχνίδια αήττητη είναι η Λαμία, από τότε που την ανέλαβε ο Μάκης Χάβος και με εννέα βαθμούς οδηγεί το κάτω μισό της βαθμολογίας στο ξεκίνημα της 9ης αγωνιστικής. Το σύνδρομο της δεύτερης σεζόν, που είναι συνήθως δυσκολότερη από την πρώτη, απείλησε μόνο στο ξεκίνημα τη Λαμία. Μάλιστα αν νικήσει στα Γιάννινα θα κάνει για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία τρεις διαδοχικές νίκες και δύο σερί εκτός.

Ξεκινήσαμε από τη φιλοξενούμενη Λαμία, που πηγαίνει αρκετά καλά, με αποτέλεσμα να είναι ήδη  τρεις βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΣ, που προέρχεται από τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή, αλλά μεσοβδόμαδα με το καρέ του Γιάννη Λουκίνα ξέσπασε στο Κύπελλο στη Θύελλα Καμαρίου με 5-0.

Είναι μόλις το τρίτο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΣ, που έδειξε δύο πρόσωπα με νίκη 1-0 επί του Άρη και ήττα από τον Παναιτωλικό 2-0.

Ο Γιάννης Πετράκης γνώρισε στην Ξάνθη την 50η ήττα του σαν προπονητής του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα ξεπερνώντας τον Αντώνη Γεωργιάδη, που είχε 49, αλλά σε λιγότερα παιχνίδια. Ο κρητικός τεχνικός θα ήθελε να μείνει το κοντέρ εκεί, καθώς ο ΠΑΣ έχει να κάνει πέντε ήττες στη σειρά στο πρωτάθλημα ακριβώς πριν τον αναλάβει ο ίδιος. Τον Ιανουάριο του 2014 ο ΠΑΣ χάνει πέντε αγώνες και την 1η Φεβρουαρίου 2014 με τον Πετράκη στον πάγκο σταματάει αυτό το σερί, νικώντας τον Λεβαδειακό 2-1.

Η ιστορία τους περιορίζεται στις δύο περσινές συναντήσεις

11.12.2017 ΠΑΣ – Λαμία 1-1 (64′ κεφαλιά Μαυροπάνος – 77′ κεφαλιά Τσούκαλος)

29.04.2018 Λαμία – ΠΑΣ 2-1 (45′ σουτ Πίτι, 62′ σουτ Όμο – 76′ σουτ Χαλκιαδάκης)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button