Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Δισεκατομμυριούχοι και ιδιοκτήτες

Το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό από το δυστύχημα που συνέβη στις 27 Οκτωβρίου 2018, με την συντριβή του ελικοπτέρου του Βιχάι Σριβανταναπράμπα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Λέστερ, δύσκολα θα ξεχασθούν.

Ο Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος της Λέστερ, βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε, μαζί με ένα ζεύγος πιλότων και δύο συνεργάτες του, συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες, οδηγώντας σε τραγικό θάνατο και τους πέντε επιβαίνοντες.

Ο 60χρονος Σριβανταναπράμπα, που απέκτησε την αμύθητη περιουσία του κυρίως μέσω των καταστημάτων Duty Free, συνέδεσε το όνομα του με την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική έκπληξη όλων των εποχών, σε διασυλλογικό επίπεδο, όταν η Λέστερ κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας, κυριαρχώντας στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του πλανήτη, μεγαθηρίων όπως η Λίβερπουλ, η Αρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο διεθνές ποδόσφαιρο, όπως αποδεικνύεται και από τις σχετικές δηλώσεις που έκαναν όλα τα μέλη των «αλεπούδων», αναδεικνύοντας την προσφορά του, όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο Σριβανταναπράμπα ήταν μέλος ενός «κλειστού κλαμπ» δισκεατομμυριούχων ανά την υφήλιο, που επένδυσαν στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, μερικούς από τους οποίους, παρουσιάζει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην κορυφή του σχετικού πίνακα, συναντάμε τον Ινδό, Μουκές Αμπάνι, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 40,1 δισ. δολάρια, μέρος των οποίων έχει επενδύσει στην ομάδα κρίκετ της πατρίδας του Mumbai Indians.

Ο εκκεντρικός Αμερικανός, Στιβ Μπάλμερ με προσωπική περιουσία 38,4 δισ. δολάρια, έχει την δυνατότητα να είναι «αφεντικό» στους ΛΑ κλίπερς, ενώ ο Αυστριακός, Ντίτριχ Μάτεσιτς, διέθεσε μερικά από τα 23 δισ. δολάρια που έχει …στην τράπεζα, προκειμένου ν΄ αποκτήσει τις εταιρείες Red Bull Racing και Red Bull Toro Rosso Honda, αλλά και την ποδοσφαιρική ομάδα των New York Red Bulls.

Λίγο πιό κάτω, βρίσκουμε τον Αμερικανό, Πολ Αλεν, ο οποίος έχει περιουσία 21,7 δισ. δολάρια και είναι ιδιοκτήτης των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέϊζερς και της ομάδας του NFL, Seattle Seahawks.

Εκτός του εκλιπόντος Σριβανταναπράμπα, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 5 δισ. δολάρια, από τον χώρο του ποδοσφαίρου, συναντάμε στον σχετικό κατάλογο, τον Ρώσο ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς με ατομική περιουσία ύψους 10,8 δισ. δολαρίων και τον Βρετανό, Τζόε Λιούις που με τα 5,1 δισ. δολάρια που διαθέτει, μπορεί να είναι ιδιοκτήτης της Τότεναμ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button