Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ινφαντίνο:«Αποκλεισμός από παντού σε όποιον αγωνιστεί στη νέα ευρωπαϊκή Super League»

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο προειδοποίησε όσους παίκτες αγωνιστούν στην νέα ευρωπαϊκή Super League, σε περίπτωση που αυτή δημιουργηθεί, πως θα τιμωρηθούν με απαγόρευση συμμετοχής σε Μουντιάλ, Euro, Μουντιάλ συλλόγων και εθνικά πρωταθλήματα.

Μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων στην έδρα της FIFA, ο Ινφαντίνο ήταν σαφής για τιμωρία των παικτών αν φύγουν από τις επίσημες διοργανώσεις που αναγνωρίζει η παγκόσμια ομοσπονδία για να ενταχθούν σε ένα «ιδιωτικό πρωτάθλημα».

«Είτε είσαι μέσα, είτε είσαι έξω», είπε χαρακτηριστικά. «Η ιδέα είναι πως αν φύγεις, τότε φεύγεις! Δεν μπορείς να έχεις το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο και να βρούμε λύσεις που θα ωφελήσουν τις ομάδες, αλλά και όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα», συμπλήρωσε ο νομικός διευθυντής της FIFA, Άλασνταιρ Μπελ.

Ο Ινφαντίνο προειδοποιεί όχι μονάχα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και για το Euro και τα εθνικά πρωταθλήματα, διοργανώσεις όπου θα απαγορευτεί να αγωνιστούν οι παίκτες.

Ένδεκα ομάδες των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία) θα είναι τα ιδρυτικά μέλη σύμφωνα με το σχέδιο. Οι ιδρυτικές ομάδες -οι οποίες δεν θα αντιμετωπίσουν υποβιβασμό για 20 χρόνια -είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους, η Τσέλσι, η Άρσεναλ, το Παρί Σεν Ζερμέν, η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ, η Μίλαν και η Μπάγερν.

Οι πέντε «αρχικοί φιλοξενούμενοι», σύμφωνα όσα έχουν διαρρεύσει, είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Μαρσέιγ, η Ίντερ και η Ρόμα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button