FeaturedΑκαδημίεςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τα “λιοντάρια” του ΠΑΣ Λαμία!

Τα “λιοντάρια” του Αποστόλη Καραπλή και του ΠΑΣ Λαμία δεν παράτησαν λεπτό τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα παρόλο που έπαιζαν και δέκα παίκτες! Σπουδαία νίκη για την Κ17 της Λαμίας με καλή απόδοση.

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Superleague Υποδομών Κ17 ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΣ Λαμία ήταν εμφανώς καλύτερος, η ομάδα του Αποστόλη Καραπλή κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα χάρη σε γκολ του Καρακώστα στην κυριολεξία σε νεκρό χρόνο, στο τέλος του αγώνα.

Από το 78′ με δέκα παίκτες η Λαμία, ανεπανάληπτη ευκαιρία του Ματθαίου στα τελευταία λεπτά.

Το ματς:

Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ο Λέκκας μετά από κόντρα της μπάλας βγήκε τετ α τετ με τον Μαυράδα αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας έδιωξε τη μπάλα.

Στο 4′ ο Νικολόπουλος έφυγε στη κόντρα πάτησε περιοχή αλλά το σουτ πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 10′ ο Κωστάκος έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Την μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Λαμία μέχρι εκείνη την στιγμή την έχασε ο Νικολόπουλος.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Λαμίας βγήκε τετ α τετ απέναντι στον τερματοφύλακα των Ιωαννίνων αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε κορνερ μετά από παρέμβαση αμυντικού. Στο 29′ αυτή η φάση, η οποία ήρθε μετά πέντε λεπτά κυανόλευκης πίεσης.

Ο Ντζιός λίγο αργότερα και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ για τη Λαμία πήγε να πιάσει το γυριστό σουτ όμως η πίεση των αμυντικών τον ανάγκασε να πετάξει την μπάλα άουτ.

Ο Νικολόπουλος απείλησε και στο 40′, όταν έκανε ένα σουτ από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε όταν ο Παπάς από τα αριστερά έπιασε μια κεφαλιά εντός της περιοχής όμως πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μαυράδα.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Γεμενής έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-0.

Πήρε την μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, προχώρησε λίγο, έκανε το σουτ αλλά ο Βακαλόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 48′ ήταν η σειρά του ΠΑΣ Γιάννινα να απειλήσει, όταν μετά από γέμισμα του Παππά, ο Γροσδάνης έκανε το απευθείας σουτ από πλάγια θέση στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Μαυράδα και έπειτα άουτ.

Ένα φάουλ από καλή θέση για τη Λαμία το ανέλαβε ο Ματθαίου αλλά η μπάλα δεν κατάφερε να περάσει το τοίχος των Ιωαννίνων.

Η ομάδα του κ. Καραπλή συνέχισε την πίεση του έτσι ώστε να πετύχει το γκολ που δικαιωματικά έπρεπε να είχε πετύχει.

Στο 59′ ο Λώλης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά για τα Γιάννινα, ο Ντόντης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μαυράδας, μπλόκαρε εύκολα.

Η απάντηση στις φάσεις για τη Λαμία ήταν άμεση. Ο Γιαννακάκος έφυγε στην κόντρα με τέσσερις συμπαίκτες του να τον βοηθάνε αλλά αυτός επέλεξε να πλασάρει με τον βακαλόπουλο να αποκρούει.

Σε μια αντεπίθεση των Ιωαννίνων ο Κόγιας έβγαινε μόνος του τετ α τετ με αποτέλεσμα ο Γεωργούσης να τον μαρκάρει αντικανονικά και να βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και να αφήνει τη Λαμία με 10 παίκτες, στο 70′.

Ο Κόγιας λίγα λεπτά αργότερα έκανε ένα σουτ αμαρκάριστος εκτός περιοχής αλλά ο Μαυράδας μπλόκαρε και κράτησε το 0-0.

Στο 88′ και ενώ η Λαμία έπαιζε με δέκα παίκτες, βγήκε στην αντεπίθεση ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεζε, ο Νικολόπουλος έβγαλε διαγώνια πάσα στον Ματθαίου δεξιά ο οποίος ήταν ολομόναχος στην άλλη πλευρά αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε απελπιστικά άουτ.

Όλα έδειχναν πως το παιχνίδι πήγαινε για ισοπαλία 0-0, αλλά τα λιοντάρια του Αποστόλη Καραπλή δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη…

Στην τελευταία φάση του αγώνα και κυριολεκτικά σε νεκρό χρόνο ο Καρακώστας με προβολή έπειτα από Κόρνερ του Νικολόπουλου έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Βακαλόπουλου και έκανε το 1-0 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Αμέσως βασικοί και αναπληρωματικοι μπήκαν εντός αγωνιστικού χώρου και αφού ο διαιτητής είχε σφυρίξει τη λήξη και τα πανηγύρια ήταν ξέφρενα!!!!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button