Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πρωταθλητής Χειμώνα ο Παναθηναϊκός

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 και βρήκε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας για 17η φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 και βρήκε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας για 17η φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League.

Οι Πράσινοι είναι για δεύτερη διαδοχική χρονιά σε αυτή τη θέση, αφού και πέρσι είχαν κλείσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος στην κορυφή. Τότε είχαν 12 νίκες και μια ισοπαλία, ενώ αυτή τη σεζόν έχουν δέκα νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες.

ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΑΕΚ

Στη δεύτερη θέση ήταν πάλι η ΑΕΚ με διαφορά οκτώ βαθμών από τους Πράσινους και όχι έναν, όπως είναι τώρα, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν πάλι στην 3η θέση, αλλά τότε μαζί με τον Ολυμπιακό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ

Την περσινή σεζόν είχαν σημειωθεί 211 τέρματα στον πρώτο γύρου του πρωταθλήματος, με το μέσο όρο ανά αγώνα να είναι στα 2,32 γκολ. Αυτή τη χρονιά έχουν σημειωθεί 258 τέρματα με το μέσο όρο ανά αγώνα να έχει ανέβει στα 2,83 τέρματα.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι στην κορυφή των σκόρερ του πρωταθλήματος μαζί με τον Λορέν Μορόν και έχουν από επτά τέρματα.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ο Παναθηναϊκος έχει επιβεβαιώσει την πρωτιά του στο πρώτο μισό με την κατάκτηση του τίτλου στο τέλος τις χρονιάς στις 12 από τις 16 φορές.

Στην πρώτη διοργάνωση της ιστορίας ξεκίνησε ανάποδα, αφού στο πρώτο μισό δεν ήταν στην κορυφή, αλλά κατέκτησε τον τίτλο σε αγώνα μπαράζ με την ΑΕΚ, η οποία ήταν η πρώτη Πρωταθλήτρια Χειμώνα της ιστορίας.

Το 1961-61 ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την πρωτιά που είχε στο τέλος του πρώτου γύρου, αφού κατέκτησε και τον τίτλο.

Η πρώτη απώλεια για τους Πράσινους ήταν το 1962-63, όταν το τέλος του πρώτου γύρου τους βρήκε στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό και τελικά το πρωτάθλημα το κατέκτησε η ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός έχει επιβεβαιώσει την πρωτιά του 12 φορές και οι απώλειες του είναι τέσσερις, το 1962-63 από την ΑΕΚ και οι άλλες τρεις από τον Ολυμπιακό (1965-66, 1981-82, 2002-03).

Ο Ολυμπιακός έχει τις περισσότερες πρωτιές στα άτυπα πρωταθλήματα Χειμώνα, με 31 και από αυτές έχει κατακτήσει τελικά τον τίτλο τις 27.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ

31 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

17 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

11 ΑΕΚ

6 ΠΑΟΚ

1 ΑΕΛ

1 ΑΡΗΣ

Διαβάστε επίσης

Back to top button