Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο δρόμος του ΠΑΟΚ προς το Champions League

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και ως ισχυρός έχει ρεαλιστικές ελπίδες για να βρεθεί στο ραντεβού των κορυφαίων.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και ως ισχυρός έχει ρεαλιστικές ελπίδες για να βρεθεί στο ραντεβού των κορυφαίων.

Στην κλήρωση της 19ης Ιουνίου για τον 2ο προκριματικό του Champions League στρέφει την προσοχή του ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά με συλλογικό ranking 37.000 βαθμών θα βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών και θα πρέπει να περάσει τρεις γύρους στο μονοπάτι των πρωταθλητών, αν θέλει να βρεθεί στο ανανεωμένο League stage που αντικαθιστά από φέτος την φάση των ομίλων.

Ο ΠΑΟΚ έχει τον δεύτερο καλύτερο συντελεστή ανάμεσα στους ισχυρούς και στον δεύτερο γύρο θα κληρωθεί είτε με κάποια ομάδα είτε με κάποιον νικητή ζευγαριού από τον 1ο προκριματικό γύρο.

Ήδη οι περισσότεροι από τους 12 πιθανούς αντιπάλους στον 2ο προκριματικό γύρο είναι γνωστοί και είναι οι εξής (θα πρέπει να προκριθούν από τον 1ο γύρο)

Ελσίνκι (Φινλανδία)

Φλόρα Ταλίν (Εσθονία)

Στεάουα (Ρουμανία)

Κλάκσβικ (Φαρόε)

Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)

Λίνκολν (Γιβραλτάρ)

TNS (Ουαλία)

Ρίγα (Λετονία)

Πετροκούμπ (Μολδαβία)

Πρωταθλήτρια Πολωνίας (Γιαγκελόνια ή Σλασκ Βρότσλαβ)

Δύο ομάδες που θα προκύψουν από τον 1ο προκριματικό

Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στον 3ο γύρο θα εξακολουθήσει να είναι ισχυρός και μερικοί από τους 6 πιθανούς αντιπάλους (εφόσον προκριθούν από τον 2ο προκριματικό) είναι οι ακόλουθοι:

Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Μάλμε (Σουηδία)

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Μίντιλαντ (αν πάρει το πρωτάθλημα Δανίας) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό του Champions League, τότε πάει στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ αν προκριθεί πάει στα πλέι-οφ, όπου τον περιμένουν οι εξής αντίπαλοι (πάντα με την προϋπόθεση ότι θα έχουν προκριθεί από τον 2ο ή τον 3ο προκριματικό γύρο)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)

Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ)

Γαλατασαράι (Τουρκία)

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button