ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Επστάιν: «Όσο αντέχει το σώμα μου… θα αγωνίζομαι»

Ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού ΠΑΣ Λαμία, ο Ντένις Επστάιν μίλησε στη γερμανική έκδοση του «transfermarkt», σχολιάζοντας από την ομάδα του και το ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι και το παρατσούκλι που του έχουν δώσει οι συμπατριώτες του αλλά και την αντιμετωπίση των ΜΜΕ προς τους ποδοσφαιριστές.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Για τον λόγο που επέλεξε το 2008 να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή: «Αφού είχα τη σύμφωνη γνώμη της γυναίκας μου, αποφασίσαμε να ζήσουμε και αυτή την εμπειρία. Επίσης με είχε εντυπωσιάσει το γεγονός πως μια μέρα μετά την πρώτη μας τηλεφωνική επαφή, ένας μάνατζερ του Ηρακλή είχε έρθει να με βρει στο ξενοδοχείο που έμενα. Μου έκαναν ξεκάθαρο πως με ήθελαν».

Για την επιστροφή του στη Φρανκφούρτη το 2013 και την παραμονή του τρεις σεζόν εκεί: «Ο κύριος λόγος που επέλεξα να επιστρέψω στη Γερμανία, ήταν ο μεγαλύτερος γιος μου, για τον οποίο αποφασίσαμε πως θα έπρεπε να λάβει εκπαίδευση σε ένα γερμανικό σχολείο. Σε γενικά πλαίσια, η ζωή μου στην FSV Φρακνφούρτης είχε τα πάνω και τα κάτω της. Επιπλέον, η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού το 2016 μου κόστισε πολύ σε ενέργεια».

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό της Κέρκυρας το καλοκαίρι του 2016: «Θεωρώ πως αυτή ήταν η καλύτερη σεζόν που έχω κάνει στην Ελλάδα. Το γεγονός πως η έδρα της ομάδας ήταν σε νησί, προφανώς και με επηρέασε θετικά. Σε λίγα λεπτά από το σπίτι που έμενε, βρισκόσουν στην πιο όμορφη παραλία της περιοχής. Δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερα».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Για να είμαι ειλικρινής, το πρωτάθλημα έχει γίνει πιο ενδιαφέρον. Πλέον ο Ολυμπιακός δεν είναι… αυτόματα πρωταθλητής. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στις ομάδες τους. Πάνω από όλα, το πρωτάθλημα είναι ισορροπημένο και πάλι, κάτι που θα του δίνει καλύτερη ποιότητα κάθε χρόνο».

Για τη μεταγραφή του στον ΠΑΣ Λαμία και αν αυτή είναι η τελευταία του χρονιά στη χώρα μας: «Δεν έχω σχέδια για τα επόμενα χρόνια. Ποτέ δεν έκανα μακροπρόθεσμα πλάνα στην καριέρα μου, από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο εξελίσσεται συνέχεια και γρήγορα. Ο μόνος μου στόχος είναι όσο αντέχει το σώμα μου να συμμετέχω, να παίζω. Αν αυτό κάποια στιγμή δεν θα είναι εφικτό, θα μπορώ να κοιτάξω πίσω μου και να δω μια όμορφη καριέρα».

Για το γεγονός πως στο ξεκίνημα του στην Κολωνία είχε χαρακτηριστεί νέος Ποντόλσκι: «Πάντα προσπαθούσα να κάνω κάτι δικό μου. Ακόμα και στις ακαδημίες δεν είναι πρότυπα».

Για το ότι όσο βρισκόταν στη Γερμανία δεν μασούσε τα λόγια του: «Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι ποδοσφαιριστές μιλάνε, αλλά πολύ γρήγορα ξεχνιούνται όσα είπανε. Ακόμα κι αν ακούγεται σκληρό, προτιμώ να μην μιλήσω αν είναι να το κάνω για λίγα δευτερόλεπτα. Μου έχουν λείψει παίκτες όπως ο Μάριο Μπάσλερ και ο Όλιβερ Καν, που τους έβαζαν όλους στη θέση τους όταν μιλούσαν. Σήμερα, πρέπει να είσαι προσεκτικός σε όσα λες γιατί υπάρχουν πρόστιμα για τις δηλώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην μπορείς να εκφραστείς όπως θες».

Για το γεγονός πως με 118 εμφανίσεις στη Super League είναι μέσα στους 20 ξένους με τις περισσότερες συμμετοχές στη λίγκα: «Ειλικρινά, πρώτη φορά το ακούω αυτό το στατιστικό. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν οι αριθμοί, αλλά είναι μία αναγνώριση.

Για εμάς πάντως, είναι ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση όταν σε χειροκροτάει ο κόσμος μετά τα ματς και σε στηρίζει σε όλα τα παιχνίδια. Επιπλέον, πιστεύω ότι δεν υπάρχει πια τόσο μεγάλη αναγνώριση στην προσφορά των παικτών όπως παλιά. Από την άλλη βέβαια, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να καταλαβαίνει τι έχω προσφέρει, αφού στην τελική απλά κάνουμε τη δουλειά μας και πληρωνόμαστε καλά για αυτό».

μετάφραση: lamiaole.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button