Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Στο στόχαστρο της ΑΕΚ ο Ράφαελ! (vid)

Η ΑΕΚ βλέπει τον έμπειρο Βραζιλιάνο Ράφαελ για την θέση του δεξιού μπακ την νέα σεζόν και δείχνει περίτρανα ότι πάει για μεταγραφές ουσίας που θα κάνουν τη διαφορά.

Η ΑΕΚ βλέπει τον έμπειρο Βραζιλιάνο Ράφαελ για την θέση του δεξιού μπακ την νέα σεζόν και δείχνει περίτρανα ότι πάει για μεταγραφές ουσίας που θα κάνουν τη διαφορά.

Η ΑΕΚ έχει «πατήσει» για τα καλά το κουμπί της μεταγραφικής ενίσχυσης της. Ετσι, μετά την πρόσληψη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς για την θέση του προπονητή, η ΑΕΚ προχωρά με γοργούς ρυθμούς την απόκτηση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς με αγορά από την Σάλτσμπουργκ. Μία μεταγραφή που δείχνει ότι αλλάζει τα δεδομένα που γνωρίζαμε για το πως κινείται η Ενωση.

Ωστόσο, η ΑΕΚ έχει πολλά να προχωρήσει από εδώ και πέρα και οι θέσεις για ενίσχυση είναι αρκετές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime η Ενωση έχει στοχεύσει στον Ράφαελ Ντα Σίλβα, που αγωνίζεται στην Μπασάκσεχιρ. Και υπάρχουν πληροφορίες από την Τουρκία ότι επιθυμεί να αποχωρήσει, ενώ και η ομάδα του δεν βγήκε καν στην Ευρώπη για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Και την ίδια ώρα η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να αποκτήσει δεξί μπακ με εμπειρία, ποιότητα και προσωπικότητα για να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ποιός είναι ο Ράφαελ

Ο Βραζιλιάνος μπακ (με πορτογαλικό διαβατήριο) πέρασε τον Ατλαντικό τον Ιούλιο του 2008, σε ηλικία 18 ετών, για τα μάτια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που τον απέκτησε από την Φλουμινένσε, παρέα με τον δίδυμο αδερφό του Φάμπιο. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν άργησε να του δώσει φανέλα βασικού και δικαιώθηκε…

Ο Ράφαελ έμεινε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (2009, 2011, 20023), δύο Λιγκ Καπ (2009, 2010), ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2009) και τρία αγγλικά Σούπερ Καπ (2009, 2012, 2014), μέχρι και τον Αύγουστο του 2015. Ο Λουίς φαν Χάαλ είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων» τότε και δεν είχε τον Βραζιλιάνο στα πλάνα του. Ο Ράφαελ τελικά έμεινε έναν χρόνο ακόμη στη Γιουνάιτεντ και αγωνίστηκε 11 φορές υπό τις οδηγίες του Ολλανδού τεχνικού, σε σχέση με τις 28 που είχε την προηγούμενη σεζόν. Oμως μετά από 170 συμμετοχές, 5 γκολ και 15 ασίστ με την φανέλα της Γιουνάιτεντ, ο Ραφαέλ έγινε παίκτης της Λυών αντί 3,5 εκατ. ευρώ.

Στην γαλλική ομάδα αγωνίστηκε σε 139 ματς από το 2015. Για δύο σεζόν μάλιστα (2015-16 και 2016-17) ήταν και συμπαίκτης του Ματιέ Βαλμπουενά. Το καλοκαίρι του 2020 έφυγε από την Λιόν ως ελεύθερος για την τουρκική Μπασάκσεχιρ και έπαιξε πέρυσι 28 ματς, αλλά η 12η θέση της ομάδας του ήταν απογοητευτική παρότι έπαιξε και 6 ματς ομίλων του Champions League (βασικός σε όλα).

Ωστόσο, έχασε πολλά παιχνίδια από τραυματισμούς μέσα στο 2021. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον Φλεβάρη μέχρι το τέλος της σεζόν έπαιξε 4 ματς και μόλις ένα 90λεπτο. Μάλιστα, η τουρκική ομάδα είχε ακόμη 3 δεξιά μπακ (Καϊσαρά, Ουτσάρ, Σαρικάγια) και έπαιξε δεξί μπακ και ο εξτρέμ Σαχινέρ και είναι πιθανό να θέλει ξεσκαρτάρισμα από «βαριά] συμβόλαια, καθώς δεν βγήκε ούτε στην Ευρώπη.

Επιθετικό μπακ
Είναι ακραίος αμυντικός με έμφυτο επιθετικό ταλέντο, που βοηθά στο transition από την άμυνα στην επίθεση και «διαβάζει» τις φάσεις, ενώ πλέον στα 31 του έχει εμπειρία. Καλός στην κυκλοφορία και στην σέντρα, μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ αντιθέτως έχει κάποιες αδυναμίες στο ανασταλτικό κομμάτι και ειδικότερα στο προσωπικό μαρκάρισμα.

Για τον 31χρονο ύψους 1.70μ. Ράφαελ ενδιαφέρθηκε πέρυσι και ο Ολυμπιακός, αλλά τελικά επέλεξε τον Ραφίνια για το δεξί άκρο της άμυνας. Και τώρα ο Βραζιλιάνος δείχνει διάθεση να αποχωρήσει από την Τουρκία για αρκετούς λόγους που θέλει να τους εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button