Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Με την Αλαβές η πρωτοπόρος Σεβίλλη… εντός έδρας Μπάρτσα και Ρεάλ!

Η ισοπαλία στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου (24/11) μεταξύ της Ατλέτικο και της Μπαρτσελόνα, έδωσε την ευκαιρία στη Σεβίλη να ανέβει στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, με τη νίκη της επί της Βαγιαδολίδ.

Τώρα, όμως, η ομάδα της Ανδαλουσίας καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να παραμείνει εκεί, χωρίς να… ζαλιστεί κοιτώντας από ψηλά. Η συγκυρία, μάλιστα, φέρνει την ομάδα του Πάμπλο Μάτσιν να δίνει δύο διαδοχικά δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή (2/12), όταν αντιμετωπίζει στη Βιτόρια την ομάδα-έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Αλαβές.

Με συγκομιδή 22 βαθμών στους τελευταίους εννέα αγώνες της La Liga (επτά νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα από την Μπαρτσελόνα), η Σεβίλη είναι σαφώς η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ισπανία αυτό τον καιρό, όμως και η Ντεπορτίβο παραμένει αήττητη φέτος στο «Μεντιθορόθα» και βρίσκεται μόλις στο -3 από την κορυφή.

Ενδεχόμενη απώλεια της Σεβίλης θα δώσει την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να επανέλθει στην κορυφή, υπό την προϋπόθεση ότι οι «μπλαουγκράνα» θα επικρατήσουν νωρίτερα την Κυριακή (2/12) της Βιγιαρεάλ στο «Καμπ Νου».

Οι αρκετές απουσίες των Καταλανών, υποχρεώσαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε να δώσει μία -τελευταία ίσως- ευκαιρία στον ακριβοπληρωμένο Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος ανταποκρίθηκε υπεράνω προσδοκίας, ισοφαρίζοντας στο φινάλε του ντέρμπι με την Ατλέτικο και πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο ματς του Champions League με την Αϊντχόφεν.

Με τον Λουίς Σουάρες να βρίσκεται… στα πιτς, ο Γάλλος αναμένεται να ξεκινήσει βασικός απέναντι στο «κίτρινο υποβρύχιο».

Η τρίτη της κατάταξης Ατλέτικο Μαδρίτης δοκιμάζεται στην Καταλονία απέναντι στην Τζιρόνα, μία ομάδα ικανή για… ζημιές σε οποιονδήποτε (υπενθυμίζεται ότι πήρε βαθμό από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου»). Από την πλευρά της, η Ρεάλ υποδέχεται τη Βαλένθια, ψάχνοντας ακόμη να βρει τον καλό της εαυτό.

Το καλό ξεκίνημα της εποχής Σολάρι πήγε… περίπατο την περασμένη αγωνιστική, όταν οι «μερένγκες» διασύρθηκαν με 3-0 από την Εϊμπαρ, ακολούθησε η εκτός έδρας νίκη επί της Ρόμα στο Champions League, αλλά κι αυτή επισκιάστηκε από το… καψώνι του Αργεντινού τεχνικού στον Ίσκο, ο οποίος ήταν κανονικά στην αποστολή, άλλα έμεινε εκτός 18άδας.

Ακόμη και με όλα της τα προβλήματα, η Ρεάλ είναι μόλις στο -6 από την κορυφή στο φετινό εξαιρετικά περίεργο ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας βγάλει μάλιστα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα.

Από την πλευρά τους, οι «νυχτερίδες» μοιάζουν να συνέρχονται μετά το κακό ξεκίνημα, προέρχονται από δύο σερί νίκες και δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος στο «Μπερναμπέου».

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της La Liga:

Ράγιο Βαγεκάνο-Εϊμπαρ     30/11

Θέλτα-Ουέσκα               1/12

Βαγιαδολίδ-Λεγανές         1/12

Χετάφε-Εσπανιόλ            1/12

Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια     1/12

Μπέτις-Σοσιεδάδ            2/12

Τζιρόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης  2/12

Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ      2/12

Αλαβές-Σεβίλη              2/12

Λεβάντε-Αθλέτικ Μπιλμπάο   3/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)
Σεβίλη              26
Μπαρτσελόνα         25
Ατλέτικο Μαδρίτης   24
Αλαβές              23
Εσπανιόλ            21
Ρεάλ Μαδρίτης       20
Τζιρόνα             20
Σοσιεδάδ            19
Λεβάντε             18
Εϊμπάρ              18
Βαλένθια            17
Χετάφε              17
Βαγιαδολίδ          17
Μπέτις              16
Θέλτα               14
Βιγιαρεάλ           14
Λεγανές             13
Αθλέτικ Μπιλμπάο    11
Ράγιο Βαγεκάνο       7
Ουέσκα               7

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button