FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΟΚ: Ο κορυφαίος και αείμνηστος… Κώστας Πίρτσος!(pics)

Η αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τον ΠΑΟΚ πλησιάζει και δεν θα μπορούσαμε ως LamiaSports να μην κάνουμε μία αναφορά σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και τίμησαν την «κυανόλευκη» αλλά και την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Λίγα λόγα για τον Κώστα Πίρτσο…

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και του ΠΑΣ Λαμία, Κώστας Πίρτσος, έφυγε το καλοκαίρι του 2018 (6/6/2018) από τη ζωή, μετά από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ τη διετία 1968-1970, υπερασπιζόμενος την εστία μας σε 21 παιχνίδια πρωταθλήματος, σε μια εποχή στην οποίαν έμπαιναν οι στέρεες βάσεις για τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 70′. Είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε μέσα από τα αφιερώματα των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, με το όνομά του να αναγράφεται στις ενδεκάδες του ΠΑΟΚ, εκείνη την μακρινή εποχή.

Η μεγαλύτερη στιγμή της διετούς παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, ήταν η συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου της σεζόν 1969-1970, όταν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αντικατάστησε (λόγω τραυματισμού) τον Χριστοδούλου, κάτω από τα δοκάρια του Δικεφάλου, στην αναμέτρηση με τον Άρη που είχε διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Ήρθε στον ΠΑΟΚ από την ΑΕΝ Νεαπόλεως, ενώ μετά τον Δικέφαλο βρέθηκε στην ομάδα της Λαμίας, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια, έγινε πολύ αγαπητός στην περιοχή της Φθιώτιδας και δημιούργησε στενούς δεσμούς φιλίας.

Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια ο Πίρτσος βρέθηκε και πάλι στο γήπεδο του ΔΑΚ Λαμίας για να παρακολουθήσει αγώνα παλαιμάχων ανάμεσα στη Λαμία και τον ΠΑΟΚ και τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Βετεράνων του ΑΣ Λαμία.

photo credits: lamiareport, efthia, paokmania

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button