Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τον έσωσε ο Κλάους

Ο Αθανασιάδης πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά από 32 ματς πρωταθλήματος, όμως ήταν αυτό που έσωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα από μία οδυνηρή εντός έδρας ήττα, απέναντι στον ΟΦΗ.

Οι Κρήτες μέσα στους «Ζωσιμάδες» είχαν ανοίξει το σκορ με τον Ποτουρίδη στο 54΄, ο Κλάους ισοφάρισε στο 84΄ κι έτσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 για την 12η αγωνιστική της Super League.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλό και με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Στρέζου, που όμως δεν εκμεταλλεύθηκε.

Ο Αθανασιάδης στο 7′, ο Αποστολόπουλος στο 17′, πάλι ο Αθανασιάδης στο 18′ και ο Τζημόπουλος στο 27′ πλησίασαν το γκολ, αλλά δεν το πέτυχαν. Από την δική του μεριά ο ΟΦΗ, ενδιαφερόταν κυρίως να μην δεχθεί γκολ, όμως είχε και αυτός τις καλές στιγμές μέσα στο γήπεδο, με κορυφία το σουτ του Πλατέλλα στο 19′, που υποχρέωσε τον Βελλίδη σε δύσκολη επέμβαση. Έτσι παρέμεινε το 0-0.

Λίγο μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου, μία λάθος υπόδειξη του διαιτητή, έβαλε τους «φιλοξενούμενους» σε θέση οδηγού. Ο Βελλίδης κύλησε εκτός περιοχής, όμως κατάφερε να κρατήσει την μπάλα μέσα.

Ο Λάμπρου θεώρησε ότι βγήκε και η μπάλα, έδωσε φάουλ πάνω στην γραμμή και ο Ποτουρίδης άνοιξε το σκορ στο 54΄. Ήταν το «παρθνενικό» του γκολ στην Super League, μετά από 100 και πλέον συμμετοχές.

Αναγκαστικά ο Πετράκης πέρασε στο ματς τον Κρίζμαν, ο ΠΑΣ πίεσε και είδε τις προσπάθειές του να δικαιώνονται στο 84΄, όταν ο Παμλίδης γύρισε με κεφαλιά την μπάλα προς την καρδιά της περιοχής και ο Αθανασιάδης με γυριστό έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά για την ανατροπή, όμως το 1-1 παρέμεινε, αφήνοντας τον ΟΦΗ για πέμπτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη (τελευταία ήταν το 1-0 επί του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Λάμπρου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζημόπουλος, Βελλίδης, Λίλα – Δεληγιαννίδης, Στρέζος, Παπάζογλου
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Νικολιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Αθανασιάδης, Γιάκος (67′ Μυστακίδης), Παμλίδης, Μπουκουβάλας, Ξυδάς (60′ Κρίζμαν).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Βουό, Πλατέλλας (92΄ Κοιλιάρας), Κυριακίδης, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Σάσι (69′ Μιχόγεβιτς), Μεγιάδον (83΄ Παπαστεριανός), Κοροβέσης, Ποτουρίδης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button