Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Πέταξαν» για Ολλανδία Τσούκαλος και Μπουλούλης!(pics+vid)

Για το Χάλμσταντ της Ολλανδίας “πέταξε” την Κυριακή (2/12) η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ανδρών Ενόπλων Δυνάμεων. Μέσα στην αποστολή και οι δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Λαμία, Νίκος Τσούκαλος και Κων/νος Μπουλούλης.

ο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου CISM, που θα διεξαχθεί στην Κίνα τον Οκτώβριο του 2019, κόντρα στην Γερμανία και στην Ολλανδία.

Οι ποδοσφαιριστές, που απαρτίζουν την αποστολή της Εθνικής μας Ομάδας, είναι οι: Λυμπερόπουλος, Αυγενικού, Βέργος, Βλάχος, Κούρτι, Παμλίδης, Τσουκάνης, Τσιφτσής, Μπουλούλης, Σκόνδρας, Τσούκαλος, Ντουρμισάι, Σάμιος, Σίσκο, Γρομητσάρης, Κώνστας, Γαβριηλίδης.

Εκτός πλάνων, λόγω τραυματισμού, έμεινε ο Γκόλιας, ο οποίος εξετάστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και έχει υποστεί τράβηγμα στους κοιλιακούς.

Στην αποστολή μετέχουν, επίσης, ο προπονητής, Βασίλης Βούζας, ο συνεργάτης του, Παναγιώτης Χριστοφιλέας, ο φυσιοθεραπευτής, Παύλος Καράπαπας και οι διαιτητές, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Αντώνης Καρατζίκας.

Την ομάδα συνοδεύουν, ακόμη, ο Πλωτάρχης, Χρήστος Καλαϊτζίδης και ο Λοχαγός, Κωνσταντίνος Παπασταμάτης.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βασίλης Βούζας (προπονητής): “Μού είναι γνώριμη αυτή η διαδικασία”

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ανδρών Ενόπλων Δυνάμεων, κ. Βασίλης Βούζας, ανέφερε:

“Είμαι γύρω στα 30 χρόνια ενεργό μέλος της Εθνικής, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, επομένως αυτή η διαδικασία, στην οποία καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε, μού είναι γνώριμη. Σχεδόν πάντα, οι Εθνικές μας ομάδες είχαν ανταγωνιστική παρουσία, σε τέτοιες διοργανώσεις και όχι μόνο. Και τούτη την φορά, λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Ο κ. Βούζας δήλωσε, επιπλέον:

“Η μεγαλύτερη διάκριση, που έχω ζήσει ως μέλος της Εθνικής τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Ιράν, το 1997. Ως προπονητής της Εθνικής, εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, έχω δει διαφορετικές φουρνιές ποδοσφαιριστών και όλες τους είχαν ποιοτικές μονάδες, που σχημάτιζαν πολύ καλά σύνολα. Εφόσον προκριθούμε στα τελικά, θα στελεχώσουμε την ομάδα με ό, τι καλύτερο διαθέτει η χώρα μας, θα κάνουμε πάρα πολύ καλή προετοιμασία και θα πάμε στην Κίνα, για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Από την στιγμή που οι ποδοσφαιριστές καλούνται στην Εθνική, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Λειτουργούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα”, συμπλήρωσε ο 52χρονος τεχνικός.

Κατέληξε λέγοντας: “Η προσφορά του ΑΣΑΕΔ στον αθλητισμό είναι ανεκτίμητη. Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν διακόπτει τις αθλητικές υποχρεώσεις των στρατεύσιμων και έτσι διατηρούνται σε φόρμα”.

Φιόρι Ντουρμισάι: “Πάμε να το απολαύσουμε”

Το λιθαράκι του θα πρέπει να βάλει κάθε ποδοσφαιριστής, ώστε η Εθνική μας να προκριθεί στα τελικά της Κίνας, σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου, Φιόρι Ντουρμισάι, που υπογράμμισε:

“Καλούμαστε να παίξουμε δύο ματς, απέναντι στην Γερμανία και στην Ολλανδία και θα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για να επικρατήσουμε. Είναι δύο ομάδες, που έχουν ποδοσφαιρική κουλτούρα και έχουν θέσει ψηλά τον πήχη.

Είναι ξεχωριστή εμπειρία για εμένα η συμμετοχή μου στην Εθνική Ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων και με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι μού δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρω στην επίτευξη των στόχων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Πάμε να το απολαύσουμε και ο καθένας μας να βάλει το λιθαράκι του. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές πιέζουμε τους εαυτούς μας, για να προκριθούμε, έχουμε εγωισμό”.

Κλείνοντας και σχετικά με τον Πανιώνιο, τόνισε:

“Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος είναι δύσκολη για εμάς, τα νέα πρόσωπα είναι πολλά. Αναζητούμε την ομοιογένεια, ωστόσο θεωρώ ότι έχουμε ταυτότητα. Προσωπικά, δεν ξέρω αν διακρίνομαι, γιατί δεν με ενδιαφέρει τόσο αυτό, όσο να βοηθάω την ομάδα. Στο μέλλον, μία ενδεχόμενη μεταγραφή, θα ήταν καλοδεχούμενη, αλλά δεν θέλω να βλέπω μακροπρόθεσμα”.

Χρήστος Γρομητσάρης: “Όσο πιο ψηλά γίνεται”

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Χρήστος Γρομητσάρης, δήλωσε:

“Έχω ακολουθήσει την Εθνική Ενόπλων σε δύο φιλικούς αγώνες, αλλά πρώτη φορά μετέχω σε αποστολή της, σε τέτοιο επίπεδο. Είναι τιμή, για οποιονδήποτε αθλητή, να φοράει το εθνόσημο. Θα ήθελα να κληθώ στην Εθνική Ανδρών κάποια στιγμή, αν και γνωρίζω πως, προς το παρόν, είναι δύσκολο. Ποτέ μην λες ποτέ, όμως…”.

Όσο για τις φιλοδοξίες των αθλητών μας, σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο;

“Θέλουμε να προκριθούμε στην τελική φάση και να αποκτήσουμε εμπειρίες. Θα κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Ελπίζουμε να πάει η Εθνική Ενόπλων όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Γιώργος Παμλίδης: “Να ανταποδώσουμε στο ΑΣΑΕΔ”

Υποχρεωμένοι απέναντι στα στελέχη του ΑΣΑΕΔ είπε ο Γιώργος Παμλίδης πως είναι οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ενόπλων. Ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, τόνισε:

“Για εμένα, είναι η τρίτη φορά που μετέχω σε αποστολή της Εθνική Ενόπλων. Έχουμε αγωνιστεί σε δύο φιλικά και τώρα θα παίξουμε και δύο επίσημες αναμετρήσεις, δεσμευόμενοι πως θα παρουσιάσουμε καλή εικόνα. Είμαστε, άλλωστε, υποχρεωμένοι απέναντι στους ανθρώπους του ΑΣΑΕΔ να φανούμε ανταγωνιστικοί, καθώς εκείνοι μας εξυπηρετούν στον μέγιστο βαθμό. Στόχος, έτσι, είναι να προκριθούμε στα τελικά και τότε, όσοι κληθούν, θα πρέπει να είναι επίσης αντάξιοι των προσδοκιών”. 

Συνέχισε, λέγοντας:

“Η Εθνική θα πρέπει να πάρει μία επιπλέον βοήθεια από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, χωρίς αυτό να αναιρεί, βεβαίως, το γεγονός ότι και τα υπόλοιπα παιδιά μπορούν να προσφέρουν σημαντικά. Έχουμε δουλέψει, όσο μπορέσαμε, πάνω στην τακτική και είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε”.

Ο 25χρονος ακραίος χαφ, είπε επίσης:

“Το ΑΣΑΕΔ μας αντιμετωπίζει ευνοϊκά και εμείς το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε, για να ανταποδώσουμε, είναι να είμαστε συνεπείς, όταν μας καλεί και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό”.

Σωτήρης Λυμπερόπουλος: “Να δώσουμε το έναυσμα στους επόμενους”

Ο παλαιότερος μεταξύ των ποδοσφαιριστών είναι ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος, ο 41 ετών τερματοφύλακας της Κυπαρισσίας. Ο γκολκίπερ της Εθνικής Ενόπλων, σχολίασε:

“Θα πρέπει να συνεχίσουμε το έργο των προκατόχων μας. Μετά το 1997, είχαμε ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τέτοιες διοργανώσεις. Είναι σημαντικό, λοιπόν, ότι συμμετέχουμε και παράλληλα ελπίζουμε σε επιτυχίες, καθώς η φουρνιά είναι καλή. Έχουμε προετοιμαστεί, ώστε να παραδώσουμε στους επόμενους, το 2019, την σκυτάλη και να ολοκληρώσουν, αν όλα πάνε καλά, το έργο μας. Θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε το έναυσμα για κάτι ακόμη μεγαλύτερο. Επιπλέον, θεωρώ ότι θα ήταν ενδιαφέρον αν διοργανώναμε ξανά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων Δυνάμεων.

Το κουπί θα πρέπει να το τραβήξουν όλοι, όχι μόνο λίγοι. Αν λειτουργήσουμε ως ομάδα, θα τα καταφέρουμε. Μπράβο στα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις και εκπροσωπούν την Εθνική Ενόπλων. Έχουμε καλούς οιωνούς. Όλοι τους είναι πάρα πολύ καλοί χαρακτήρες και συντονιζόμαστε από μία πολύ οργανωμένη διοίκηση. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα στελέχη του ΑΣΑΕΔ”.

Όσο για τις συμμετοχές του με την Εθνική Ενόπλων, είπε:

“Έχω χάσει το μέτρημα. Είναι πάρα πολλές οι φορές που έχω αγωνιστεί με την Εθνική Ενόπλων, κυρίως όμως σε παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα”.

Μιχάλης Αυγενικού: “Ξεχωριστή τιμή για κάθε αθλητή”

O ποδοσφαιριστής του Ηροδότου, Μιχάλης Αυγενικού, σχολίασε:

“Με την Εθνική Ενόπλων έχω αγωνιστεί σ’ ένα φιλικό, στην Χαλκίδα και πρώτη φορά μετέχω σε αποστολή, όπως αυτή στην Ολλανδία. Έχω φορέσει παλαιότερα, επιπλέον, το εθνόσημο με την Εθνική Νέων και εύχομαι να το φορέσω και με την Εθνική Ανδρών. Είναι ξεχωριστή τιμή για κάθε αθλητή»,

Ο 25χρονος αμυντικός χαφ επεσήμανε ακόμα: «Το ταξίδι μας στην Ολλανδία και η συμμετοχή μας στα προκριματικά είναι μία όμορφη εμπειρία, όμως δεν πηγαίνουμε εκεί για να περάσουμε τον χρόνο μας. Πηγαίνουμε, αντίθετα, για να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας και για να προκριθούμε. Είναι ευχαρίστηση για εμάς αυτό το γεγονός και αλίμονο αν αισθανόμασταν πίεση. Έχουμε καλή ομάδα, καλό κλίμα, καλά παιδιά και θέλουμε να νικήσουμε και στις δύο αναμετρήσεις”.

Όσον αφορά στην προσφορά του ΑΣΑΕΔ στον αθλητισμό, τόνισε:

“Το ΑΣΑΕΔ ενθαρρύνει τον αθλητισμό και η συμβολή του είναι καθοριστική. Βοηθάει, επίσης, τους φαντάρους αθλητές, έτσι ώστε να κυλά ανώδυνα η στρατιωτική τους θητεία”.

Σχετικά με τον Ηρόδοτο, ανέφερε:

“Στην Κρήτη, έχω αγωνιστεί για τον Εργοτέλη, τον ΑΟΧ Κισσαμικό, ενώ πλέον ανήκω στον Ηρόδοτο, στον οποίο όλα λειτουργούν άψογα. Θεωρώ ότι θα ολοκληρώσουμε την σεζόν με επιτυχία”.

Κωνσταντίνος Μπουλούλης: “Υπερήφανος, που φοράω το εθνόσημο”

Ο Κωνσταντίνος Μπουλούλης τόνισε ότι η Εθνική Ενόπλων θα πρέπει να παρουσιάσει καλό πρόσωπο στα προκριματικά της Ολλανδίας και αν είναι δυνατόν να διακριθεί. Ο αμυντικός χαφ της Λαμίας, σχολίασε:

“Είναι η πρώτη φορά που φοράω το εθνόσημο και το γεγονός αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα. Είμαι υπερήφανος. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε θετικά αποτελέσματα στην Ολλανδία και να προκριθούμε. Παράλληλα, φυσικά, θα πρέπει να δείξουμε καλό πρόσωπο.

Η πίεση είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Αυτήν την φορά, όμως, δεν πιεζόμαστε από άλλους, αλλά πιέζουμε εμείς τους εαυτούς μας, γιατί είμαστε υπεύθυνοι και επίσης θέλουμε να διακριθούμε. Αναγνωρίζουμε την προσφορά του ΑΣΑΕΔ και ευχαριστούμε τα στελέχη του, που μας αντιμετωπίζουν ευνοϊκά. Μέσα από αυτήν την διοργάνωση, θα προσπαθήσουμε να τους ανταποδώσουμε και έτσι μάς δίνεται επιπλέον κίνητρο”.

Κατέληξε λέγοντας: “Με τα περισσότερα παιδιά γνωριστήκαμε πρόσφατα, στις προπονήσεις, στις οποίες δουλέψαμε πάνω στην τακτική. Όλα θα πάνε καλά, ο προπονητής μάς έδωσε οδηγίες και θα επιχειρήσουμε να τις ακολουθήσουμε πιστά”.

 

πηγή: sport24

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button