Α΄ ΦθιώτιδαςΒ΄ ΦθιώτιδαςΤοπικό Ποδόσφαιρο

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Λύκειο Καμένων Βούρλων – 2ο ΓΕΛ Λαμίας

Ο Θεόφιλος Φάκος βρέθηκε στον αγώνα Λύκειο Καμένων Βούρλων - 2ο ΓΕΛ Λαμίας στο πλαίσιο του Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Διαβάστε το ρεπορτάζ αλλά δείτε και φωτορεπορτάζ από τον αγώνα.

Ο Θεόφιλος Φάκος βρέθηκε στον αγώνα Λύκειο Καμένων Βούρλων – 2ο ΓΕΛ Λαμίας στο πλαίσιο του Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Διαβάστε το ρεπορτάζ αλλά δείτε και φωτορεπορτάζ από τον αγώνα.

Γράφει ο Θεόφιλος Φάκος:

Μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές πόλεως διεξαγωγής (αρχικός ορισμός γηπέδου Καλυβίων “Αλέκος Παπαγεωργίου” και μετά από αίτηση του Λυκείου των Κ. Βούρλων ορισμός γηπέδου Αγ, Κωνσταντίνου), διεξήχθη στο γήπεδο των Καμμένων Βούρλων στις 10:30 πμ,. υπό την εποπτεία αρμοδίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Πέραν των κ. καθηγητών Φυσικής Αγωγής που είχαν την ευθύνη της αγωνιστικής παρουσίας των μαθητών, στους πάγκους των δύο ομάδων παραβρέθηκαν και οι κ.κ. Διευθυντές των δύο Λυκείων. Τον αγώνα των μαθητών, τίμησε με την παρουσία του και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Κ. Βούρλων.

Στην εξέδρα του γηπέδου παραβρέθηκαν περί του 200 φιλάθλους, κυρίως μαθητές της πόλης αλλά και γονείς, όπως και ένας ελάχιστος αριθμός γονέων των αγωνιζομένων της φιλοξενούμενης ομάδας, οι οποίοι καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα παρότρυναν τους παίκτες των δύο ομάδων, εντός τυπικού ποδοσφαιρικού κλίματος.

Στον αγωνιστικό τομέα, η ομάδα της Λαμίας μπήκε πιο δυνατά στο 1ο ημίχρονο και μετά από τον καταλογισμό πέναλτυ για ανατροπή, της δόθηκε η ευκαιρία να ξεπεράσει την αδυναμία της να μετουσιώσει σε γκολ τις μέχρι τότε ευκαιρίες. Την εσχάτη των ποινών, ανέλαβε να εκτελέσει ο αρχηγός της Τσάτσος Φ., ο οποίος με πολύ ωραία εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1, το οποίο έμελλε να είνaι και το τελικό σκορ του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, χωρίς όμως να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα και ενώ οι νικητές κατευθήνθηκαν προς το μέρος των γονέων και λοιπών συγγενών τους απευθήνοντας χαιρετισμό, μικρή μερίδα των οπαδών των γηπεδούχων, εξέλαβε την κίνηση αυτή ως προκλητική και κατέφυγαν σε αντιδράσεις που δεν συνάδουν με το επιβαλλόμενο αθλητικό πνεύμα, χωρίς όμως να είναι και ακραίες. Μοναδική εξαίρεση ένας νεαρός, ο οποίος παρουσιάζοντας παράξενη υπερβολική συμπεριφορά, υπερπήδησε την περίφραξη του αγωνιστικού χώρου, κινήθηκε απειλητικά κατά των παικτών του 2ου ΓΕΛ και επέφερε κτύπημα με γροθιά στο κεφάλι ενός από αυτούς.

Ευτυχώς η άμεση αντίδραση και επέμβαση του διαιτητικού τρίο και των παικτών και των δύο ομάδων, κατέληξε στην απώθηση και ακινητοποίησή του, με αποτέλεσμα το μεν κτύπημα που κατάφερε στον παίκτη της Λαμίας να μην έχει άσχημη κατάληξη και το περιστατικό να λήξει εκεί. Αρχικές σκέψεις τόσο του παθόντα μαθητή του 2ου ΓΕΛ (ο οποίος είναι ενήλικος), όσο και του γονέα του για υποβολή μηνύσεως κατά του δράστη ανεστάλησαν, όταν διαπιστώθηκε από τον γονέα ότι είναι μαθητής του Λυκείου των Καμμένων Βούρλων και αφού συνομίλησε μαζί του, απευθύνθηκε στην κ. Διευθύντρια στου Λυκείου του, προκειμένου να χειρισθεί το θέμα εντός των σχολικών αρμοδιοτήτων της.

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό αμαύρωσε την όλη εικόνα του αγώνα, ο οποίος ήταν αρκετά υψηλού επιπέδου και οι δύο ομάδες παρουσίασαν θέαμα που υπερτερεί πολλών αγώνων των τοπικών πρωταθλημάτων, παρά τον ανασταλτικό παράγοντα του ξηρού γηπέδου.

Το γεγονός που δημιουργεί απορίες, για την ατολμία και εμμονή των παραγόντων των ομάδων, να δώσουν ευκαιρία σε αυτούς τους νέους, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τον αθλητισμό και να οδηγούνται σε άλλες δραστηριότητες…

Διαβάστε επίσης

Back to top button