FeaturedΓνώμεςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τα λόγια… έγιναν πράξεις!

Δεν θα σχολιάσουμε τα χθεσινά έκτροπα εντός και εκτός γηπέδου. Όλοι τα είδαν! Και την ανικανότητα του διαιτητή να πάει κόντρα στο κατεστημένο αλλά και το κατεστημένο της αστυνομίας να χτυπά απροκάλυπτα φιλάθλους μπροστά στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων. Θα σταθούμε απλά στην ομάδα που έχει «χτίσει» ο Μάκης Χάβος και μέχρι στιγμής… τους πάει όλους «τρένο»!

Για την 12η αγωνιστική της SuperLeague, ο ΠΑΣ Λαμία, έκανε το καλύτερό του 90λεπτο επί εποχής Μάκη Χάβου, ήταν κυρίαρχος μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά το γκολ του Βαρέλα και οι αποφάσεις του Τσαμούρη τις στέρησαν (όπως πέρυσι στον αγώνα με την ΑΕΚ) τον έναν βαθμό της ισοπαλίας… τουλάχιστον!

Το σκορ ήταν το 0-1, με τον ΠΑΟΚ να έχει καθαρό χρόνο παιξίματος ποδοσφαίρου κάπου στα δέκα λεπτά. Τα υπόλοιπα ή θα έκανε λάθος ή θα ήταν στο μισό δικό του μέρος του γηπέδου και θα αμυνόταν στις επίθεσεις της Λαμίας.

Και μιλώντας και με αριθμούς, 10 τελικές είχε η Λαμία στο σύνολο με αντίπαλο όπου όσο στοιχίζει η άμυνά του, στοιχίζει σχεδόν όλη η ομάδα του ΠΑΣ.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή.

Ο Μάκης Χάβος, όταν είχε έρθει περίπου τρεις μήνες πριν και πριν εκείνο τον αγώνα με τον Ατρόμητο είχε πει δύο-τρία πράγματα για τη νέα ομάδα που θέλει να χτίσει.

«Θα αλλάξουμε νοοτροπία στην ομάδα. Θα παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και η κατοχή της μπάλας θα είναι ο στόχος μας. Θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας».

Πάνω – κάτω αυτές ήταν οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή, μετά από ένα παιχνίδι όπου ο ΠΑΣ Λαμία μετά από αρκετό καιρό, ικανοποίησε με την εικόνα που είχε και έδειξε πως έχει σφυγμό.

Οι ημέρες περάσανε, οι αγωνιστικές προχωρήσανε και η ομάδα της Φθιώτιδας, μέρα με τη μέρα παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Η εικόνα της έχει αλλάξει δραματικά προς το καλό, ειδικά αν αναλογιστούμε την Λαμία που είδαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια της SuperLeague φέτος.

Η δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις της ομάδας (και αυτό θα το καταλάβεις μόνο αν είσαι εκεί) δεν έχει καμία σχέση με το «τσίρκο» που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον, η ομάδα δουλεύει σε επαγγελματικό επίπεδο, έτσι όπως της αξίζει άλλωστε.

Η «κυανόλευκη» ομάδα, πλέον παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, έχει την κατοχή της μπάλας με αντιπάλους όπως ο ΠΑΟΚ και δεν περιμένει «ταμπουρωμένη» στην άμυνά της για να βγει σε κάποια αντεπίθεση. Και το κυριότερο όλων; Η Λαμία πλέον έχει χαρακτήρα νικητή!

Δεν παρατάει κανέναν αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές της έχουν τη νοοτροπία πλέον, πως «παλεύουμε για 90 λεπτά, όχι για το θετικό αποτέλεσμα… αλλά για τη νίκη».

Η εικόνα της ομάδας στον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, έδειξε ακράδαντα πως ο ΠΑΣ δεν είναι πλέον μία ομάδα της σειράς, όπου ανέβηκε απλά για να ανέβει κατηγορία και να κάνει το «ασανσέρ».

Η Λαμία έχει τον δικό της χώρο πλέον στη SuperLeague και εμφανίσεις όπως η χθεσινή κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά και άλλες που προηγήθηκαν (και αυτές που θα ακολουθήσουν), το αποδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button