FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία: Από το πέναλτι φάντασμα… στα παιχνίδια του Κυπέλλου!(pics+vids)

Το pre game του αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία μόνο εδώ στο LamiaSports. Πάμε να θυμηθούμε την πρόσφατη προϊστορία των δύο ομάδων.

Η νίκη… με πέναλτι φάντασμα!

Ένα πέναλτι που το είδε μόνο ο διαιτητής της αναμέτρησης έκρινε τον πρώτο αγώνα του ΠΑΣ Λαμία με την ΑΕΚ. Η Ένωση έφυγε με 0-1 σκορ από το γήπεδο του Περιστερίου, σε ένα τουλάχιστον άδικο αποτέλεσμα.

Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν ανώτεροι απ’ τη μαχητική και -τυπικά γηπεδούχο στο Περιστέρι- Λαμία, έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τελικά “χρειάστηκε” ένα πέναλτι-“φάντασμα” σε πέσιμο εκτός περιοχής του Μάρκο Λιβάγια στο 80′ για να νικήσουν με 1-0 και να μείνουν μόνοι πρώτοι.

Ο Μπάμπης Τεννές έμεινε πιστός στη… ρήση “ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει”, παρατάσσοντας την ίδια ενδεκάδα με το νικηφόρο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Νίκος Παπαδόπουλος κάθισε κάτω απ’ τα γκολπόστ, οι Ασίγκμπα, Κουκόλης, Αναστασιάδης και Παντελιάδης ήταν η τετράδα της άμυνας, οι Όμο και Μπλάζιτς ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Ακόστα, Βασιλαντωνόπουλος και Πίτι τοποθετήθηκαν πίσω απ’ τον μοναδικό προωθημένο, Βάντερσον.

Η δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη SuperLeague πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να είναι εμφανώς καλύτερη από τη Λαμία και να παίρνει δίκαια τη νίκη με σκορ 2-0.

Η ΑΕΚ σ’ ένα ματς επιθετικό μονόλογο, κέρδισε πολύ εύκολα την Λαμία με 2-0 με σκόρερ τους Χριστοδουλόπουλο, Λιβάγια και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Mετά από το στραβοπάτημα της προηγούμενης εβδομάδας στην Λάρισα, η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Λαμία έψαχνε και την επιστροφή στις νίκες, αλλά και ένα επιθετικό ξέσπασμα. Το πρώτο το βρήκε με 2-0 και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Το δεύτερο το επιχείρησε, είχε κατά διαστήματα καλή επιθετική λειτουργία, έχασε ευκαιρίες για γκολ, αλλά το σκορ δεν το πήγε ψηλά.

Πάντως η επιστροφή του Σιμόες στη μεσαία γραμμή ήταν καθοριστική, όπως και για ακόμα ένα ματς, η συνολική (επιθετική) συμβολή του Λιβάγια.

Όσο για την Λαμία, ούτε κατάφερε να παίξει αποτελεσματική άμυνα, αλλά ούτε και να απειλήσει.

Τα ματς του Κυπέλλου:

Για το Κύπελλο Ελλάδος, ΑΕΚ και ΠΑΣ Λαμία έχουν βρεθεί συνεχόμενα τα τελευταία χρόνια. Η αρχή έγινε το 2016-2017 όπου και πάλι για τη φάση των ομίλων οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο ΔΑΚ Λαμίας με το τελικό σκορ να είναι το 0-0, με την ομάδα της Φθιώτιδας να «κλέβει» την παράσταση.

Πέρυσι, η κληρωτίδα και πάλι έφερε στον δρόμο των «κυανόλευκων» την ομάδα της Αθήνας, αλλά αυτή την φορά οι δύο ομάδες έπαιξαν στο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης.

Τα δύο γκολ που πέτυχαν οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έφταναν για να «σπάσουν» την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας και να πάρουν τη νίκη με 2-0 σκορ.

Το φετινό ματς του Κυπέλλου:

ΑΕΚ και Λαμία βρέθηκαν και φέτος στον ίδιο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος, παίζοντας στις 12 Οκτωβρίου στο «Ελ πάσο» της Καλλιθέας. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε τη νίκη όμως ο ΠΑΣ Λαμία είχε μία πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση.

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο υπήρξε ο ορισμός της βαρεμάρας. Οι δυο ομάδες δεν έκαναν την παραμικρή φάση, το ματς διεξαγώταν κατά βάση στο κέντρο και οι ποδοσφαιριστές έμοιαζαν να κάνουν αληθινή αγγαρεία. Το 0-0 ήταν το αυτονόητο αποτέλεσμα της ανάπαυλας. Στην επανάληψη όμως, ήταν σαν να βλέπουμε άλλο παιχνίδι.

Οι φάσεις διαδεχόντουσαν η μία την άλλη, η μπάλα πήγαινε διαρκώς πάνω-κάτω. Μόλις στο 46′ ο Καραμάνος πλάσαρε από κοντά τον Τσιντώντα αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει με την ΑΕΚ να απαντάει με δυο διαδοχικά χαμένα τετ-α-τετ του Γιαννιώτα στο 51′ και στο 53′ (το ένα απέκρουσε ο Μελισσάς και το άλλο ο Αντέτζο πάνω στη γραμμή).

Στο 55′ ο Καραμάνος έχασε με τη σειρά του άλλη μια ευκαιρία όταν βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Τσιντώντα για να αποκρούσει ο τελευταίος και στο 64′ ήρθε το σοκ για την ΑΕΚ, που δέχθηκε το γκολ με τον ίδιο τρόπο που έχει δεχθεί τόσα και τόσα φέτος: με αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα, ο προωθημένος Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Επστάιν με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Η άγρια ομορφιά και ο ξέφρενος ρυθμός συνεχίστηκαν με την ΑΕΚ τελικά να βγαίνει ευνοημένη από αυτή τη συνθήκη και να γυρίζει το παιχνίδι.

Το 1-1 ήρθε στο 73′ όταν ο Μπογέ έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Γιακουμάκη προ του Μελίσσα και ο επιθετικός της ΑΕΚ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η νίκη για την Ένωση ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο στο 87′ όταν ο Γκάλο εκτέλεσε απευθείας το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και με απίστευτο τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

Πιο αναλυτικά όλη η προϊστορία των δύο ομάδων:

Superleague

2017-2018    Λαμία – ΑΕΚ  0-1
                      ΑΕΚ – Λαμία 2-0

Κύπελλο Ελλάδος

1968-1969  ΑΕΚ – Λαμία 5-0

1970-1971  Λαμία – ΑΕΚ 1-4

1971-1972  Λαμία – ΑΕΚ 1-0

1984-1985  Λαμία – ΑΕΚ 1-0

2016-2017  Λαμία – ΑΕΚ 0-0

2017-2018  ΑΕΚ – Λαμία 2-0

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button