FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο ΠΑΣ Λαμία… ο «κακός δαίμονας» της ΑΕΚ!(vids)

Ο ΠΑΣ Λαμία ετοιμάζεται να αγωνιστεί αύριο στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ, όπου παραδοσιακά τις έχει έχει κάνει αρκετές «κηδείες». Πάμε να θυμηθούμε τα παλιά παιχνίδια των δύο ομάδων.

Αν και η Λαμία βρίσκεται μόλις δεύτερη χρονιά στη SuperLeague, έχει αντιμετωπίσει αρκετές από τις μεγάλες ομάδες τα παλιά χρόνια.

Ο ΠΑΣ Λαμία έχει αγωνιστεί και με ΠΑΟΚ και με ΠΑΟ στο Κύπελλο Ελλάδος αλλά η ομάδα με την οποία έχει συναντηθεί τις περισσότερες φορές είναι η ΑΕΚ, την οποία θα αντιμετωπίσει και αύριο Σάββατο.

Εκείνα τα παιχνίδια με την Ένωση στο Κύπελλο ήταν που έκαναν γνωστή την ομάδα της Φθιώτιδας στο Πανελλήνιο και με εκείνα τα παιχνίδια θα ασχοληθούμε σήμερα.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων ήρθε το μακρινό 1968-69 όταν για το Κύπελλο η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη Λαμία την οποία και κέρδισε εύκολα με 5-0 σκορ.

Την επόμενη σεζόν, 1970-1971 οι δύο ομάδες συναντιούνται και πάλι στη φάση των «32» του Κυπέλλου όπου αυτή την φορά στο ΔΑΚ Λαμίας η Ένωση κέρδισε με 1-4 σκορ.

Και πάμε σε μία από τις ιστορικότερες νίκες της Λαμίας!

Για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΑΣ Λαμία υποδέχθηκε την ΑΕΚ, την οποία και κέρδισε με σκορ 1-0 στην παράτηση με εκπληκτικό σουτ του Ζέρβα, στο 110΄της αναμέτρησης σκορπίζοντας χαμόγελα σε όλη την «κυανόλευκη» εξέδρα.

Όμως, οι «κηδείες» της Λαμίας στην ΑΕΚ δεν τελειώνουν εδώ. Τη σεζόν 1984-1985 για τον Γ΄γύρο του Κυπέλλου, η ομάδα της Ρούμελης υποδέχθηκε και πάλι στο ΔΑΚΛ την ΑΕΚ.

Στο προηγούμενο παιχνίδι, ο Ζέρβας ήταν αυτός που είχε «λυτρώσει» τη Λαμία επί των «κιτρινόμαυρων» αλλά στο παιχνίδι του 80΄ αυτός που «καρφωσε» την ΑΕΚ ήταν ο Γιάννης Μαντζίκος, ο οποίος στο 20΄με κεφαλιά έκανε το 1-0 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Σε εκείνο τον αγώνα στο γήπεδο υπήρχαν σύμφωνα με τις μαρτυρίες 10.000 λαμιώτες οι οποίοι είχαν μετατρέψει το γήπεδο σε πραγματικό «καμίνι» και στην έξοδο της ομάδας για ζέσταμα αλλά και στο γκολ του Μαντζίκου. Μάλιστα, λέγεται πως όταν μπήκε το γκολ, οι πανηγυρισμοί ακούστηκαν από το γήπεδο του ΔΑΚ έως το στρατόπεδο του ΚΕΥΠ!

Πιο αναλυτικά τα πρώτα αποτελέσματα με την ΑΕΚ, αντίπαλο:

1968-69, Κύπελλο
φάση των 32, ΑΕΚ-Λαμία 5-0

1970-71, Κύπελλο
φάση των 32, Λαμία-ΑΕΚ 1-4

1971-72, Κύπελλο
φάση των 16, Λαμία-ΑΕΚ 1-0 στην παράταση

1984-85, Κύπελλο
Α γύρος, Λαμία-ΑΕΚ 1-0

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button