FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το κενό του Μπαράλες… και οι ευκαιρίες των Καραμάνου και Ρόμανιτς!

Ο Χερόνιμο Μπαράλες αναμένεται να απουσιάσει από την δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και ο Μάκης Χάβος «ψάχνει» τον αντικαταστάτη του.

Ο Αργεντινός φορ θα απουσιάσει από το ματς του Φαλήρου και οι αριθμοί αποτυπώνουν το μέγεθος της παρουσίας του

Χωρίς τον Μπαράλες θα παίξει η Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αυτόματα θα στερηθεί μία εκ των πλέον αξιόπιστων επιθετικών της λύσεων και όχι μόνο. Ο Αργεντινός φορ θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα της Κυριακής (έχει και ένα πρόβλημα τραυματισμού) και ας δούμε επιγραμματικά τι… χάνει η ομάδα του.

* Το 33,3% των γκολ της,  καθώς ο Μπαράλες έχει πετύχει τα 3 από τα 9 τέρματά της στη σεζόν.

* Το 22,2% των τελικών της, καθώς ο Αργεντινός έχει τις 22 από τις συνολικά 117 που έχει βγάλει η Λαμία στα πρώτα 13 ματς.

* Το μεγάλο κενό έγκεινται στον αέρα, αφού λόγω σωματοδομής είναι πολύ δυνατός με την μπάλα ψηλά και έχει τις 17 από τις 28 τελικές της ομάδας του με κεφαλιά (60,7%).

* Το παραπάνω έχει «διπλή ανάγνωση», αφού συνεισφέρει και ανασταλτικά στις στημένες μπάλες, κάτι που αποδυναμώνει την άμυνα της Λαμίας στις αντίστοιχες που θα κερδίσει ο Ολυμπιακός.

* Ο Μπαράλες υποδέχεται, συνήθως, την πρώτη μπάλα και είναι χαρακτηριστικό το εξής. Τα 39 από τα 233 φάουλ που έχουν καταλογιστεί υπέρ της Λαμίας, είναι πάνω του (16,7%).

Συμπέρασμα: Η Λαμία στηρίζει πολλά πάνω του και το κενό του στερεί από τον Μάκη Χάβο μεγάλο μέρος από την επιθετική του λειτουργία.

Οι αντικαταστάτες του

Ο Μάκης Χάβος λοιπόν, έχει ήδη ξεκινήσει από εχθές την προετοιμασία της Λαμίας για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και αυτό που τον «καίει» είναι το ποιος θα πάρει τη θέση του Μπαράλες.

Μέχρι στιγμής, στο μοναδικό ματς που δεν έχει παίξει ο «Μπάρα» για το Κύπελλο με τον ΝΠΣ Βόλος, ως σέντερ φορ αγωνίστηκε ο Τάσος Καραμάνος.

Βέβαια, στη συγκεκριμένη θέση μπορεί να αγωνιστεί και ο νεαρός αριστεροπόδαρος Σέρβος, Λάζαρ Ρόμανιτς, τον οποίο ακόμη δεν τον έχουμε δει να παίζει ως σέντερ φορ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button