FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Όταν η Λαμία έπαιξε στο «Καραϊσκάκης»!(pics+vid)

Ο αγώνας για την 14η αγωνιστική της SuperLeague, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΣ Λαμία πλησιάζει και το LamiaSports θα σας θυμίσει τι είχε κάνει η «κυανόλευκη» ομάδα την πρώτη φορά που έπαιξε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της πρώτη κατηγορίας.

Το pre game του αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται εδώ στο LamiaSports.

Αφού είδαμε το scout report της ομάδας του Πειραιά, αλλά αφού κάναμε και την σύγκριση των δύο μπάτζετ, πάμε να δούμε τι είχε γίνει στον περσινό αγώνα των δύο ομάδων στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ήταν η 17η αγωνιστική της SuperLeague, όταν ο ΠΑΣ έπαιζε με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, «παλεύοντας» επί της ουσίας με το αδύνατο.

Κι όμως η «κυανόλευκη» ομάδα κατάφερε να δυσκολέψει την ομάδα του Ολυμπιακού για ένα ημίχρονο. Οι πειραιώτες κέρδισαν με 2-0 σκορ, χάρη σε γκολ του Μάρκο Μαρίν στον 9΄της αναμέτρησης και στο 37΄ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έβαλε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και κατάφερε σε αρκετές στιγμές να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα.

Πάμε να θυμηθούμε τι είχε γίνει στον αγώνα:

Σε ένα αρκετά εύκολο απόγευμα και όπου δεν ήταν σούπερ αλλά κατά διαστήματα απέδωσε ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 την Λαμία με τέρματα των Μάριν και Ανσαριφάρντ και επέστρεψε στην κορυφή. Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο ματς του Γκαρθία στην Super League έφτασαν την 8η σερί τους νίκη στην κατηγορία. Κορυφαίος ο Μάριν και ο Ζιλέ έκανε το πιο καλό του ματς με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο χρονικά ματς του Γκαρθία στο πρωτάθλημα κόντρα στην Λαμία ξεκίνησε το ματς με διάταξη 4-2-3-1: Προτό κίπερ, Φιγκέιρας δεξί μπακ, Κούτρης αριστερά και κέντρο άμυνας με Μποτία και Ένγκελς. Στον άξονα οι Ρομαό και Ζιλέ, στα ‘φτερά’ οι Μιραλάς (σ.σ. στο πρώτο του ματς στο πρωτάθλημα μετά την επιστροφή του στο Λιμάνι) και Μάριν, επιτελικός ο Φορτούνης και φορ ο Μάριν.

Ο σχηματισμός της Λαμίας: Παπαδόπουλος τέρμα, Ασίγκμπα δεξιά και Αναστασιάδης με Κουκόλη κέντρο άμυνας και αριστερά ο Παντελιάδης. Στο κέντρο οι Μπλάζιτς και Αναστασόπουλος, δεξιά στην επίθεση ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερά ο Ακόστα και μπροστά οι Βάντερσον και Πίτι που άλλαζαν θέσεις.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με πίεση ψηλά και στόχο το γρήγορο γκολ και το κατάφερε. Στο 9′ ο Φορτούνης από τον χώρο του κέντρου έβγαλε τρομερή κάθετη για τον Μάριν που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο ‘σκάψιμο’ της μπάλας έκανε το 1-0. Στο 31′ ο Μάριν βρήκε χώρο και έκανε ένα σουτ λίγο έξω από την εστία του Παπαδόπουλου.

Στο 37′ το πρέσινγκ ψηλά από τον Ζιλέ απέφερε το κλέψιμο πάνω στον Αναστασόπουλο. Ο Βέλγος ‘έσπασε’ αμέσως την μπάλα στον Ανσαριφάρντ που βρήκε από κοντά δίχτυα για το 2-0. Στο 40′ ο Φορτούνης έκανε ένα κακό σουτ έξω από την περιοχή που πήγε πολύ ψηλά άουτ.

Στο 47′ από ένα κλέψιμο ψηλά από τον Μάριν ο Γερμανός έβγαλε εξαιρετικά στον Φορτούνη που έχασε απίστευτο τετ α τετ που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 48′ από συνεργασία Φορτούνη – Ανσαριφάρντ ο Ιρανός είχε ένα σουτ που έφυγε έξω. Στο 49′ ο Φορτούνης έκανε ένα σουτ πάνω σε σώματα.

Η πρώτη τελική προσπάθεια της Λαμίας έγινε στο 63′ με αρκετά καλή κεφαλιά του Βουό να περνάει έξω μετά από σέντρα του Παντελιάδη και παρέμβαση του Μποτία. Στο 66′ ο Αναστασιάδης είχε μία ακόμα κεφαλιά για την Λαμία που πέρασε άουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 69′ ένα καλό σουτ του Πίτι ανάγκασε τον Προτό να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα με 2η προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός έκανε φάση αμέσως μετά με τον Ανσαριφάρντ να κάνει προβολή άουτ.

Παρότι ο Μιραλάς έδειξε και απέναντι στην Λαμία πως θέλει ακόμα τον χρόνο του για να πιάσει τα απαιτούμενα επίπεδα η προσπάθειά του εκτιμηθήκε ξανά από τον κόσμο που στην αλλαγή του τον χειροκρότησε θερμά. Στο 70′ ο Πάρντο πήρε την θέση του Βέλγου. Στις αλλαγές τους πάντως αποθεώθηκαν και οι Φορτούνης και Ανσαριφάρντ.

Στο 72′ ο Ανσαριφάρντ έκανε ένα… σλάλομ από ένα σημείο κοντά στο κόρνερ, πέρασε 2 αντιπάλους και σούταρε με δύναμη για το γκολ με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Αναστασιάδη, που βρέθηκε στο έδαφος και ζαλίστηκε. Στο 77′ μετά από κίνηση και σουτ του Πάρντο ο Παπαδόπουλος μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 83′ ο Μποτία είχε ένα καίριο πάνω στον Βουό που είχε βγει σε θέση βολής και απέναντι από τον Προτό και ένα το σουτ. Στο 85′ ο Πάρντο πέρασε 2 αντιπάλους και έκανε ένα συρτό σουτ άουτ. Στο 86′ ο Πίτι βλέποντας τον Προτό λίγο έξω από την εστία του δοκίμασε ένα σουτ από το κέντρο που έφυγε άουτ. Στο 89′ ένα συρτό σουτ του Μάριν πήγε στα χέρια του Παπαδόπουλου.

Θυμηθείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button