FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το scout report του Απόλλων Λάρισας!(pics+vids)

Ο επόμενος αντίπαλος του ΠΑΣ Λαμία, είναι ο Απόλλων Λάρισας. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για τον θεσμό του Κυπέλλου και το LamiaSports θα σας παρουσιάσει την ομάδα του κάμπου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Απόλλων Λάρισας είναι μια από τις παλιότερες και ιστορικότερες ομάδες που δημιουργήθηκαν στην πόλη της Λάρισας. Χρώματα του είναι το μπλε και το άσπρο.

Ιδρύθηκε το 1930 από φοιτητές της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής της Λάρισας σε έναν αγροτικό συνοικισμό της πόλης, την Φιλιππούπολη και το πρώτο του όνομα ήταν «Δήμητρα». Το όνομα «Απόλλων» η ομάδα το πήρε το 1952.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, το 1964, τα κατάφερε και έπαιξε για πρώτη και τελευταία φορά μέχρι σήμερα στη Β΄ Εθνική. Ακολούθησαν αρκετά χρόνια «ξηρασίας» στο τοπικό πρωτάθλημα Λάρισας και στη Δ΄ Εθνική, ωστόσο στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και κυρίως στις αρχές και στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η ομάδα έκανε εξαιρετική πορεία στην Γ΄ Εθνική αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Στο κύπελλο η μεγαλύτερη διάκριση του ήταν τη σεζόν 1997-1998 όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου και αποκλείστηκε από τον Ηρακλή.

Ανέδειξε πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές που ορισμένοι τους φόρεσαν την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και αγωνίστηκαν και σε πρωταθλήματα του εξωτερικού, όπως ο Νίκος Πατσιαβούρας, ο Κώστας Κολομητρούσης, ο Βάιος Αθανασίου, ο Νίκος Μιχόπουλος, ο Παύλος Αδάμος, ο Στέλιος Χασιώτης και ο Τάσος Βενέτης.

Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι ο σύλλογος έχει ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις στη Φιλιππούπολη όπου βρίσκεται και η έδρα της ομάδας 77 χρόνια τώρα χωρητικότητας 5000 περίπου θεατών.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2014-2015 θα αγωνιστεί μετά από πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατηγορίας στην οποία υποβιβάστηκε πέρυσι.

Ο υποβιβασμός της ομάδας είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και η διοίκηση να πλαισιωθεί από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και με στόχο να επιστρέψει η ομάδα άμεσα στην Α τοπική κατηγορία και παράλληλα να οργανωθούν όλα τα τμήματα της Ακαδημίας η οποία σήμερα αριθμεί περίπου 150 παιδιά.

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Ο Απόλλων Λάρισας αυτή τη στιγμή, έχει στο ρόστερ του 29 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς οι πέντε είναι ξένοι και κατά κύριο λόγο Βραζιλιάνοι.

Μέσος όρος ηλικίας του Απόλλων είναι τα 22,8. Αρκετά χαμηλό ποσοστό ηλικίας ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα αγωνίζεται στη Football League.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το ρόστερ των Λαρισαίων: 

 

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Προπονητής του Απόλλωνα είναι ο πρώην Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Μαρσέλο Τροΐζι. Ο Τροΐζι, ο οποίος έχει αναγεννήσει την ομάδα της Λάρισας, έχει περάσει και από την Καλλιθέα πέρυσι όπου είχε αντιμετωπίσει και πάλι τον ΠΑΣ Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδος (1-0 η Λαμία με γκολ του Βάντερσον).

Είναι 42 ετών, έχει γεννηθεί στην πόλη Σάντος της Βραζιλίας, ενώ αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1.

 

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Νέτο Μαρκολίνο

Το μεγάλο αστέρι του Απόλλων είναι ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, Νέτο Μαρκολίνο. Ο Βραζιλιάνος έχει αγωνιστεί φέτος σε 9 παιχνίδια, έχει πετύχει 3 γκολ και έχει μοιράσει άλλο 1.

Λουκάο

Σημαντικό ρόλο στη φετινή ομάδα της Λάρισας, παίζει και ο επίσης Βραζιλιάνος σέντερ φορ, Λουκάο. Ο Λατινοαμερικάνος φορ έχει παίξει φέτος σε 8 παιχνίδια της Football League, έχει πετύχει 3 γκολ και έχει μοιράσει άλλα 2.

Κωνσταντίνος Χαντζής

Άξιος συμπαραστάτης των δύο Βραζιλιάνων είναι ο Έλληνας αμυντικός χαφ, Κωνσταντίνος Χαντζής. Ο Χαντζής έχει αγωνιστεί σε 8 αγώνες και έχει σκοράρει 3 φορές.

Πιο αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερ:

 

ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ

Ο Απόλλων αυτή τη στιγμή στοιχίζει συνολικά, περίπου 1,70 εκατ. €. Πρώτος στη λίστα με τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ, ο Χαντζής, ο Σκούπρας και ο Καρατάσιος κοστίζουν 200χιλ. € και είναι οι τρεις ακριβότεροι του Απόλλων.

Ο Δημήτριος Σουλιώτης έρχεται τέταρτος στη λίστα με τιμή στα 150χιλ €, όπως και ο Δημήτριος Λίτενας ο οποίος και αυτός κοστίζει 150χιλ. €.

 

Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ομάδα του Απόλλων Λάρισας, μετά από μία μέτρια προς κακή χρονιά πέρυσι, φέτος κάνει πορεία πρωταθλητισμού και μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική ήταν πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα.

Αυτή την στιγμή και μετά από 9 αγώνες στη Football League, βρίσκεται στη 2η θέση του πρωταθλήματος έχοντας 20 βαθμούς.

 

ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button