FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Όταν η Λαμία έγραφε ιστορία… και «πέταγε» τον ΠΑΟ στο χιόνι!(vid+pics)

Σαν σήμερα 21/12 του 2017 ο ΠΑΣ Λαμία έγραφε ιστορία, νικώντας τον Παναθηναϊκό για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος στο χιονισμένο ΔΑΚ Λαμίας.

Ημέρες Κυπέλλου ήταν οι προηγούμενες που πέρασαν για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον ΠΑΣ Λαμία «ξυπνούν» μνήμες χαράς.

Σαν σήμερα στις 21/12 του 2017 ο ΠΑΣ Λαμία υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό στο χιονισμένο ΔΑΚ Λαμίας για το Κύπελλο Ελλάδος.

Η «κυανόλευκη αρμάδα» είχε πραγματοποιήσει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της γενικά μέχρι και σήμερα και είχε κερδίσει με το «βαρύ» 4-1 μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος, τον Παναθηναϊκό.

Το LamiaSports θέλοντας να σας θυμίσει αυτή την ξεχωριστή ημέρα για την ιστορία του ΠΑΣ Λαμία, σας ετοίμασε μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν.

Πάμε να θυμηθούμε τι είχε γίνει σε εκείνον τον αγώνα:

Η Λαμία έγραψε ιστορία απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς τον νίκησε 4-1 για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας σε ένα γήπεδο καλυμμένο από χιόνι το οποίο ήταν ακατάλληλο για να διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας.

Από το πρωί της Πέμπτης (21/12) ήταν αμφίβολο το αν θα διεξαχθεί το παιχνίδι της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η έντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα είχε κάνει το ΔΑΚ Λαμίας ακατάλληλο για να παιχτεί ποδόσφαιρο, αφού υπήρχαν τουλάχιστον τρεις – τέσσερις πόντοι πυκνού χιονιού που σταδιακά γινόταν πάγος επάνω στον χλοοτάπητα. Εν τέλει, ο διαιτητής Αρετόπουλος που ως την τελευταία στιγμή δεν έδινε στις δυο ομάδες να καταλάβουν αν θα γίνει ο αγώνας ή όχι, ο αγώνας έγινε κανονικά. Ο Τρικαλινός ρέφερι πήρε την ευθύνη και ξεκίνησε την αναμέτρηση σε ένα γήπεδο… παγοδρόμιο.

Η Λαμία μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένη στον αγωνιστικό χώρο, είχε απόλυτη ευστοχία στις τρεις τελικές προσπάθειες που έκανε στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε να προηγείται 3-0 με τα δυο γκολ του Πίτι και το ένα του Παντελιάδη.

Ο Παναθηναϊκός στο ενδιάμεσο είχε δοκάρι με τον Λουντ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ δυνατά. Μόλις στο 54’ σκόραρε με τον Κουρμπέλη, αλλά το γκολ κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ αφού ο αρχηγός των «πράσινων» καλυπτόταν.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μείωσε στο 82’ με υπέροχο γκολ από τον Γκιγιέρμο Μολίνς αλλά ο Μπλάζιτς στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Έτσι, υπέγραψε έναν ιστορικό θρίαμβο για τη Λαμία και παράλληλα μια ντροπιαστική ήττα για τον Παναθηναϊκό.

photo credits: Eurokinisi

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button