FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ανασκόπηση 2018: Οι νίκες και οι χαρές του ΠΑΣ Λαμία!(pics+vids)

Ως μία επιτυχημένη χρονιά θεωρείται το 2018 για τον ΠΑΣ Λαμία. Το LamiaSports σας θυμίζεις τις καλύτερες στιγμές της ομάδας μέσα από βίντεο και φωτογραφίες.

Σε λίγες ώρες το 2018 φεύγει και το 2019 που έρχεται θα βρει τον ΠΑΣ Λαμία και πάλι (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) να παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ελλάδας, τη SuperLeague.

Η ομάδα της Φθιώτιδας, τη χρονιά αυτή είχε (και ας προσπάθησαν αρκετοί εντός και εκτός αυτής για το αντίθετο) πολλές χαρούμενες στιγμές, με σημαντικές νίκες, δύσκολα αποτελέσματα, χαμόγελα και αρκετά ταξίδια.

Το LamiaSports, θα σας θυμίσει μέσω βίντεο και φωτογραφιών τις στιγμές αυτές…

Η πρώτη «κυανόλευκη» νίκη για το 2018!

ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ο ΠΑΣ Λαμία αν και ξεκίνησε την χρονιά με εντός έδρας ήττα, από την Ξάνθη με 0-1, λίγες αγωνιστικές αργότερα πέτυχε μία άρκως σημαντική νίκη, καθώς κέρδισε με 1-0 τον ευρωπαίο Αστέρα Τρίπολης.

Το «χρυσό γκολ» το είχε πετύχει ο Αλέξανδρος Καραγιάννης, στο 72΄του παιχνιδιού.

 

ΠΑΣ Λαμία – Ατρόμητος 1-1

Η δεύτερη επιτυχία για την ομάδα της Λαμίας, μπορεί να μην περιελάμβανε νίκη, όμως ήταν η ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι στον Ατρόμητο, την ομάδα που κέρδισε πέρυσι σχεδόν το «big-4» της SuperLeague.

O σκόρερ για την ομάδα μας ήταν ο Πίτι, με εκείνο το αξέχαστο γκολ-φάουλ… στο 55΄της αναμέτρησης.

 

Το πρώτο «διπλό» της χρονιάς!

Πλατανιάς Χανίων – ΠΑΣ Λαμία 1-2

Η χρονιά που θα μας αφήσει σε λίγο, δεν έδωσε αρκετά «διπλά» στην ομάδα του ΠΑΣ Λαμία. Αντιθέτως, ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού…

Το πρώτο από αυτά, ήταν στην έδρα του Πλατανιά Χανίων, όπου η «αρμάδα» του Μπάμπη του Τεννέ, είχε κερδίσει με σκορ 1-2 την κρητική ομάδα.

Τα γκολ για τη Λαμία, τα είχαν πετύχει ο Στάμου με αυτογκόλ και ο Μάρκο Μπλάζιτς με ωραίο σουτ εκτός της περιοχής.

 

Η νίκη… που έδωσε την παραμονή!

ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Η ομάδα της Λαμίας πέρυσι, πανηγύρισε αρκετές νίκες. Όλες τους ήταν σημαντικές αλλά όχι όσο αυτή της 29ης αγωνιστικής της SuperLeague.

Ήταν 29/4 του 2018 όταν ο ΠΑΣ Λαμία υποδεχόταν τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και οι δύο ομάδες αναζητούσαν τη νίκη, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια.

Η ομάδα της Φθιώτιδας, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον σε ένα ακόμη παιχνίδι τον Πίτι, πήρε τη νίκη με σκορ 2-1, με τον Ισπανό να ανοίγει το σκορ με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, αφού πρώτα είχε αδειάσει κυριολεκτικά τον Άντι Λίλα.

Το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΣ, το είχε πετύχει ο Σουλεϊμάν Όμο, με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού και έπειτα από φάουλ-σέντρα του Πίτι.

 

Το «Χ» στη Λάρισα και οι πανηγυρισμοί της παραμονής

ΑΕΛ – ΠΑΣ Λαμία 1-1

Σε δύσκολες έδρες όπως αυτή της ΑΕΛ, ο ΠΑΣ Λαμία έδειξε το 2018 πως μπορεί να ανταπεξέλθει αρκετά καλά. Για την 30η αγωνιστική της SuperLeague, η Λαμία έπαιξε εκτός έδρας με την ομάδα της Λάρισας, καταφέρνοντας με το γκολ του Νίκου Τσούκαλου στο 81΄να πάρει μία σημαντικότατη ισοπαλία και να «κλείσει» την αγωνιστική της σεζόν με βαθμό.

Και περνάμε στις στιγμές του 2018 που σημάδεψαν την πορεία του ΠΑΣ Λαμία στη SuperLeague.

Το πρώτο γκολ της χρονιάς!

«Σεφτέ» για τη Λαμία το 2018 έκανε ένα «δικό της» παιδί, ο Αλέξανδρος Καραγιάννης. Ο Καραγιάννης, μέχρι που έφυγε το καλοκαίρι που μας πέρασε, ήταν ένας από τις «παλιοσειρές» της ομάδας.

Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, την 18η αγωνιστική, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σκόραρε και πέτυχε το πρώτο γκολ της χρονιάς για την ομάδα του στο πρωτάθλημα.

 

Οι πανηγυρισμοί της παραμονής!

Σημαντικό για μία ομάδα είναι να κερδίζει τίτλους. Για μία ομάδα όπως ο ΠΑΣ Λαμία όμως πέρυσι, το σημαντικότερο όλων που θα μπορούσε να θεωρηθεί και τίτλος ήταν η παραμονή στην κατηγορία.

Η ομάδα όχι μόνο το κατάφερε αλλά το πανηγύρισε κιόλας και μάλιστα έξαλλα…

Η παραμονή «σφραγίστηκε» στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη νίκη με 2-1 σκορ. Μετά το τέλος του αγώνα παίκτες, τεχνικό τιμ και ορισμένος κόσμος έγιναν μία αγκαλιά και πανηγύρισαν (εκτός από τη νίκη) την ανανέωση του ραντεβού με τη SuperLeague.

 

Η τελευταία (εντός έδρας) παράσταση… του Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα Πίτι με τα «κυανόλευκα»!

Αν και σήμερα ρωτήσει κάποιον Λαμιώτη, ποιον θεωρεί ως MVP του περσινού ΠΑΣ Λαμία, ξεκάθαρα θα σου πει τον Ισπανό «μάγο» της μπάλας, Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα ή αλλιώς Πίτι.

Ο Πίτι, ήρθε το καλοκαίρι στην ομάδα μας, έκανε θόρυβο με τη μεταγραφή του καθώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με πάνω από 200 συμμετοχές στη La Liga και έκανε και θόρυβο με τις εμφανίσεις του μέσα στο 2018.

Εκτός ότι βγήκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 5 γκολ και 3 ασίστ (στο πρωτάθλημα) ήταν και για πολλούς ο σημαντικότερος παίκτης του συλλόγου. Τα γκολ του έδωσαν νίκες και βαθμούς ενώ οι εμφανίσεις του «μάγεψαν» οπαδούς και αντιπάλους.

Η τελευταία «παράσταση» εντός έδρας για τον Πίτι δόθηκε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Και σε εκείνον τον αγώνα ο Ισπανός φρόντισε να μείνει ανεξίτηλος στη μνήμη των οπαδών του συλλόγου.

Έβαλε γκολ, έβγαλε και ασίστ… και πέρασε και αλλαγή για να αποθεωθεί με standing inovation…

 

Ολοκληρώνουμε το άρθρο αυτό, με τις χαρές και νίκες της Λαμίας από τη φετινή SuperLeague και Κύπελλο Ελλάδος.

Η πρώτη νίκη… ήταν και «διπλό»!

ΑΕΛ – ΠΑΣ Λαμία 1-2

Ο φετινός ΠΑΣ Λαμία δεν ξεκίνησε έτσι όπως θα περίμεναν, αρκετοί. Οι ομάδα ξεκίνησε με αρκετές ήττες και κακές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Μπάμπης ο Τεννές.

Με τον Μάκη Χάβο πλέον στο τιμόνι της, η Λαμία ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και κατάφερε και πήρε την πρώτη της νίκης και «διπλό» συνάμα σε μία δύσκολη έδρα όπου φέτος λίγοι θα περάσουν.

Η ομάδα της Φθιώτιδας κέρδισε στο γειτονικό ντέρμπι την ΑΕΛ του Τζιανλούκα Φέστα με σκορ 1-2 χάρη σε γκολ των Ντένις Επστάιν και Χερόνιμο Μπαράλες.

Ήταν η πρώτη φορά φέτος που είδαμε τον ΠΑΣ να «παλεύει» εώς το τέλος και να παίρνει αυτό που του αξίζει.

 

Πήρε μπρος… και νίκη με πολύ άγχος!

ΠΑΣ Λαμία – Λεβαδειακός 3-2

Για τη φετινή χρονιά της SuperLeague αλλά πάντα μέσα στο 2018, ο ΠΑΣ Λαμία πήρε την πρωτή του εντός έδρας νίκη, με αντίπαλο πάλι έναν γείτονα.

Αυτή την φορά ήταν ο Λεβαδειακός, τον οποίο τον κέρδισε σε ένα παιχνίδι πραγματικό θρίλερ.

Η ομάδα του Σανίνο βρέθηκε να χάνει με 2-0 σκορ, χάρη σε γκολ των Φακούντο Μπερτόλιο και Χερόνιμο Μπαράλες.

Όμως, στο 60΄ο Νανγκίς μείωσε αρχικά σε 2-1 ενώ 81΄της αναμέτρησης ο Γιακουμάκης έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 2-2.

Παρόλο αυτά, ο «μαύρος πάνθηρας» της Λαμίας, ο Ντάνιελ Αντέτζο μίλησε και πάλι και με γκολ στο 83΄έδωσε την πρώτη εντός έδρας νίκη στην ομάδα του.

 

Αυτό δεν ήταν νίκη… ήταν πίνακας ζωγραφικής!

Απόλλων Λάρισας – ΠΑΣ Λαμία 0-7

Για το Κύπελλο Ελλάδος, ο ΠΑΣ Λαμία μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον ΝΠΣ Βόλος, έμοιαζε αδύνατον να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς εκτός ότι έπρεπε να κερδίσει αυτός έπρεπε να χάσει και ο Βόλος αλλά θα έπρεπε η ομάδα του Χάβου να βάλει αρκετά γκολ…

Ε και το έκανε!

Η Λαμία μετά από αρκετά χρόνια σκόραρε όχι μία, όχι δύο ούτε καν πέντε αλλά εφτά φορές παίρνοντας την εκτός έδρας νίκη με 0-7 επί του Απόλλων Λάρισας, ενώ συνάμα πανηγύριζε και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button