FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ανασκόπηση 2018: Οι προσωπικότητες που «σημάδεψαν» τον ΠΑΣ Λαμία!(pics)

Σε λίγες ώρες το 2018 φεύγει και το 2019 που έρχεται θα βρει τον ΠΑΣ Λαμία και πάλι (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) να παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ελλάδας, τη SuperLeague.

Το LamiaSports σας θυμίζει τις προσωποκότητες που «στιγμάτησαν» την χρονιά αυτή την «κυανόλευκη» ομάδα.

Πολλοί και σημαντικοί άνθρωπο πέρασαν ή ήρθαν και βρίσκονται ακόμη στον ΠΑΣ Λαμία τη χρονιά που μας αποχαιρετά σε λίγες ημέρες.

Το «LS» θα προσπαθήσει να μαζέψει όλες αυτές τις προσωπικότητες, οι οποίοι είναι από ποδοσφαιριστές έως και προπονητές μέχρι και διοικητικοί ηγέτες…

Ας ξεκινήσουμε…

Μάρκο Μπλάζιτς

O Σέρβος Μάρκο Μπλάζιτς βρίσκεται στην ομάδα της Λαμίας εδώ και τρία χρόνια, αγωνίζεται από την Β΄Εθνική και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια.

Πέρυσι, στην πρώτη χρονιά της ομάδας στη SuperLeague ο Μπλάζιτς όχι μόνο βοήθησε την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία αλλά ήταν και ένας από τους MVP του πρωταθλήματος γενικά.

Πέρυσι, έπαιξε σε 27 παιχνίδια της Superleague, έβαλε δύο γκολ και τα δύο καθοριστικά ενώ μοίρασε άλλο ένα.

Τέλος, αναδείχθηκε πέρυσι ως ο καλύτερος πασέρ του πρωταθλήματος έχοντας πάνω από 300 εύστοχες πάσες σε όλο το πρωτάθλημα.

 

Ανέστης Αναστασιάδης

Σε αρκετούς δεν αρέσει καθόλου, άλλοι τον σέβονται ως τον μεγάλο αρχηγό του ΠΑΣ Λαμία.

Ο λόγος για τον Ανέστη Αναστασιάδη.

Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός έχει συνδέσει το όνομά του πλέον με αυτό της Λαμίας, καθώς αγωνίζεται στην ομάδα από 2016 έχοντας συνολικά 71 συμμετοχές και 2 γκολ.

Μέσα στο 2018 φόρεσε τη «κυανόλευκη» φανέλα σε 29 παιχνίδια, τα περισσότερα ως αρχηγός και για τον λόγο αυτόν δεν θα μπορούσαμε να μην τον βάλουμε στην λίστα μας.

Βοήθησαν όσο λίγοι την ομάδα και έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του για αυτήν.

 

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος

Πρώτος σε συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία, στην πρώτη χρονιά της ομάδας στη SuperLeague. Ένα από τα καλύτερα μπακ-χαφ της κατηγορίας την χρονιά που μας πέρασει και ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο.

Ο ακραίος μεσοαμυντικός, ήρθε δανεικός στην ομάδα της Λαμίας από την ΑΕΚ, έχοντας ως στόχο του την καθιέρωση στην πρώτη κατηγορία με τη φανέλα της φθιωτική ομάδας, μετρώντας πέρυσι 29 συμμετοχές (έχασε μόλις ένα παιχνίδι).

Συνολικά, έχει αγωνιστεί 44 παιχνίδια, έχοντας 2 γκολ και 3 ασίστ, ενώ αποτελεί έναν από τους βασικούς «πυλώνες» της ομάδας και φέτος και πέρυσι.

 

Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα Πίτι

Για τον συγκεκριμένο κύριο… δεν μπορείς να πεις πολλά λόγια!

Ο Πίτι εκτός ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που φορέσανε τη φανέλα της Λαμίας όλα τα χρόνια της ιστορίας της, είναι ο «όλο το 2018» για την ομάδα του ΠΑΣ.

Πρώτος σκόρερ, πρώτος σε ασίστ, ΜVP πέρυσι και ίσως ο πιο αγαπητός ποδοσφαιριστής των οπαδών στα χρόνια της SuperLeague μέχρι στιγμής.

Ήρθε το καλοκαίρι του 2017, αλλά μέσα στην χρονιά που διανύσαμε έκανε παπάδες με τα «κυανόλευκα».

Συνολικά έπαιξε σε 27 παιχνίδια της ομάδας, ενώ πέτυχε 5 γκολ και μοίρασε άλλα 3 στο πρωτάθλημα ενώ συνολικά είχε 7 γκολ.

Αγάπησε πολύ την ομάδα και τον κόσμο της αλλά δυστυχώς… αυτοί που έπρεπε να τον κρατήσουν αποφάσισαν πως πρέπει να φύγει.

 

Νίκος Παπαδόπουλος

Ολοκληρώνουμε τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές, βάζοντας έναν τερματοφύλακα στην παρέα μας.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, δεν ήταν απλά ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Λαμίας, ήταν ένας από τους καλύτερους του πρωταθλήματος πέρυσι, κράτησε την ομάδα μαζί με τους συμπαίκτες του στη SuperLeague δίνοντας «κατεβάζοντας ρολό» στα περισσότερα παιχνίδια.

Ο Έλληνας γκολκίπερ, αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια την περσινή σεζόν, δέχθηκε 28 τέρματα ενώ σε 7 παιχνίδια κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Με τις εμφανίσεις του βοήθησε αρκετά την ομάδα της Λαμίας να κρατηθεί στη μεγάλη κατηγορία, ενώ κέρδισε την μεταγραφή του στον ευρωπαίο Αστέρα Τρίπολης.

 

Και περνάμε τώρα στους προπονητές…

 

Μπάμπης Τεννές

Ο προπονητής που ανέβασε τον ΠΑΣ Λαμία στην πρώτη κατηγορία δεν θα μπορούσε να μην είναι στη λίστα αυτή…

Ο Μπάμπης Τεννές, δεν είναι απλά ένας προπονητής που πέρασε και δεν ακούμπησε στον ΠΑΣ, αλλά άφησε το στίγμα του στην ομάδα.

Βρέθηκε στον πάγκο της σε πάνω από 80 παιχνίδια, ήταν ο πρώτος προπονητής που ανέβασε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία και αγαπήθηκε και μισήθηκε συνάμα.

 

Μάκης Χάβος

Αν και βρίσκεται λίγο καιρό στην ομάδα, δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε στη λίστα αυτή τον Μάκη Χάβο.

Ο Μακεδόνας προπονητής ήρθε στη Λαμία όταν έφυγε ο Τεννές και άλλαξε τα πάντα!

Εκτός από την ψυχολογία της ομάδας, την χρονική εκείνη στιγμή, ο Χάβος άλλαξε και την νοοτροπία της. Ο τρόπος παιχνιδιού άλλαξε, η ομάδα από την αμυντική προσέγγιση που είχε σε όλα της τα παιχνίδια πέρασε στην επίθεση με τον 50χρονο προπονητή να έχει το κύριο μερίδιο ευθύνης.

Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί στον πάγκο της Λαμίας σε 15 παιχνίδια, ενώ έχει την αποστολή φέτος να κρατήσει την ομάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.

Πανουργιάς Παπαϊωάννου

Τώρα, όσο αφορά τα διοικητικά και αυτούς που πρωταγωνίστησαν το 2018 στον ΠΑΣ Λαμία, αυτός δεν είναι άλλος από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Ο ισχυρός άνδρας της «κυανόλευκης» ΠΑΕ, έχει δώσει και την ψυχή του για την ομάδα, εκτός από τα λεφτά του και συνεχίζει ακόμη να προσφέρει στον σύλλογο…

 

Για το τέλος, κρατήσαμε το καλύτερο!

Οι οργανωμένοι φίλοι του ΠΑΣ Λαμία

Για να θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, δεν φτάνουν μόνο οι μεταγραφές, τα λεφτά και τα τρόπαια.

Μεγάλο ρόλο παίζει να έχεις και κόσμο που θα σε στηρίζει και θα χαίρεται μαζί σου στις νίκες και θα είναι εκεί δίπλα σου στις ήττες.

Αυτό κάνουν όλα αυτά τα χρόνια οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Λαμία, οι «Φαντομάδες». Όπου μπορούν ταξιδεύουν, φωνάζουν για την ομάδα τους και θα βρίσκονται εκεί όταν όλοι θα της γυρίσουν την πλάτη.

Αν ξεχάσαμε κάποιον συγχωρέστε μας, αλλά κάντε τον κόπο και γράψτε από κάτω στα σχόλια, είτε σε facebook ή σε twitter αυτούς που θέλετε εσείς.

Άντε και καλή χρονιά…

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button