Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Θέλει ενίσχυση ο Σπανός!

Ο προπονητής της Κέρκυρας, Δημήτρης Σπανός μετά τη νίκη επί του Πλατανιά μίλησε για μεταγραφές.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Ήταν ένα παιχνίδι όπως το είχαμε προγραμματίσει, όπως το είχαμε δει και ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα που είναι προσηλωμένη σε ένα αμυντικό πλάνο με στόχο τις αντεπιθέσεις. Νομίζω ότι αυτό είδαμε στα 90 λεπτά, με τη διαφορά ότι δεν κινδυνεύσαμε καθόλου αν εξαιρέσουμε μια στατική φάση στο 8ο λεπτό και μια σέντρα στο 30ό που είχαν τις προϋποθέσεις ευκαιριών για τον αντίπαλο και οι δύο. Εμείς κάναμε στο πρώτο ημίχρονο τέσσερις ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο είχαμε κυρίως μόνο προϋποθέσεις και θεωρώ ότι αυτά τα παιχνίδια για να μην σε πιάνει το άγχος στα τελευταία λεπτά και να μην γινόμαστε αμυντικογενείς, κάτι που δεν είμαστε, πρέπει να τα καθαρίζεις με το 2-0.

Δεν μπορώ, όμως, να μην συγχαρώ την προσπάθεια των παιδιών, αλλά περισσότερο τη συγκέντρωσή τους και τη σοβαρότητά τους, γιατί παίζοντας καλύτερα σε άλλα παιχνίδια δυστυχώς όταν χανόμαστε για κάποια δευτερόλεπτα δεχόμαστε το γκολ που μας στοίχησαν.

Νομίζω είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα στο δεύτερο κυκλοφορήσαμε τη μπάλα και είχαμε την κατοχή σε ένα δύσκολο γήπεδο, αλλά καλύτερο από άλλες φορές.

Δεν κάναμε τίποτε σήμερα, πάμε στον Ηρόδοτο το Σάββατο, σε ένα παιχνίδι που είναι πάρα πολύ δύσκολο, για να παλέψουμε εκεί με όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε αυτό που αξίζουμε σαν ομάδα».

Το γήπεδο ήταν καλύτερο είπατε, έχετε να πείτε κάτι για τα προηγούμενα σχόλιά σας για αυτό;

«Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι μπορεί να έγινα καυστικός σε όσα είπα για το γήπεδο, αλλά πρέπει να πω ότι δεν είναι η φιλοσοφία και ο χαρακτήρας μου αυτός ώστε να καυτηριάζω όλα αυτά. Βοήθεια ζητάμε. Πρέπει οι φορείς να βοηθήσουν για το γήπεδο, την ομάδα, να μας δώσουν λίγο καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Οι ποδοσφαιριστές ήθελαν κάποιες μέρες ξεκούρασης και φάνηκαν πιο φρέσκοι;

«Η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ, αν εξαιρέσει κανείς κάποιες μέρες μέσα στις γιορτές που όλοι θέλουμε να είμαστε με τις οικογένειές μας. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τα παιδιά, είναι μόνιμα στην διαδικασία, δουλειά – δουλειά – δουλειά και άκρως επαγγελματική νοοτροπία και συμπεριφορά. Θέλουμε να παίρνουμε στο γήπεδο αυτό που μας αξίζει και θεωρώ ότι βάσει των εμφανίσεων μας δεν έχουμε πάρει ό,τι μας αξίζει. Επειδή, όμως, σαν προπονητής δεν θέλω να τα ρίξω στην τύχη, ή στις συγκυρίες πρέπει να πούμε ότι φταίμε εμείς. Άρα, λοιπόν, στο ένα δευτερόλεπτο που χάνουμε τη συγκέντρωση, την ηρεμία και την υπομονή είναι αυτό που μας έχει στοιχίσει πάνω από επτά, οκτώ βαθμούς».

Στην περίοδο των μεταγραφών θα αλλάξει πολύ η ομάδα;

«Να ξεκαθαρίσουμε πως η βάση μας δεν αλλάζει και δεν έχουμε μια ομάδα που πρέπει να την χαλάσουμε για να πάρουμε μια άλλη. Άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό και με βάση τα δεδομένα που έχουμε, υπάρχουν έξι, επτά παιδιά που είναι χρόνια εδώ, αφού προέρχονται από την περσινή ομάδα. Πάνω εκεί θα χτίσουμε και κάνοντας δύο, τρεις προσθήκες το πολύ. Για να γίνουν και αυτές, όμως, θα πρέπει να ξέρουμε πως είναι καλύτεροι από τους ποδοσφαιριστές που έχουμε».

Αναφορικά με το ενδιαφέρον για τον Τουράμ από την Κύπρο είπε: «Ο Τουράμ είναι για εμάς κεφάλαιο παρότι αυτή τη σεζόν δεν έχει και καλό φεγγάρι και ακούμε πολλά και διάφορα. Τον υπολογίζουμε πάρα πολύ και τον θεωρούμε δύναμή μας στην επίθεση. Από τη μια δεν μπορείς να κόψεις το μέλλον ενός ποδοσφαιριστή που θα φέρει μια πρόταση που θα ικανοποιήσει στο έπακρο μια ομάδα σαν την Κέρκυρα. Από την άλλη δεν θέλουμε και να τον αφήσουμε και καταλαβαίνει κανείς πως το αντάλλαγμα θα πρέπει να είναι ισχυρό ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Ο ίδιος είναι σοβαρός επαγγελματίας και δίνει τα πάντα για την ομάδα και θα συνεχίσει να τα δίνει μέχρι το τέλος της σεζόν».

Σε ποιες θέσεις θα ενισχυθεί η ομάδα;

«Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες για τις θέσεις που ψάχνουμε ποδοσφαιριστές επειδή μπορεί να είμαι ανακόλουθος στα λεγόμενά μου. Το ότι ψάχνουμε έναν κεντρικό αμυντικό είναι δεδομένο επειδή έφυγε κάποιος. Ίσως να βρούμε και κάτι στον άξονα, αλλά μπορεί να γίνουν καραμπόλες και να βρεθούμε να πάρουμε έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να παίξει και δεξί μπακ και στόπερ».

Η αποχώρηση Βέρτζου ήταν στα πλάνα σας καιρό ή προέκυψε ξαφνικά; Γιατί χρόνο συμμετοχής του δίνατε…

«Θα προτιμούσα να μην απαντήσω, γιατί τις δικές μου σκέψεις σε αυτό το κομμάτι θα ήθελα να τις κρατήσω για τον εαυτό μου. Έχουμε να κάνουμε με έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα ήταν επαγγελματίας, ένα εξαιρετικό παιδί και δεν έχουμε κανένα παράπονο. Κάποιες σκέψεις ενός προπονητή πρέπει να μπουν και να εφαρμοστούν στην πράξη μέσα στο γήπεδο. Ο νοών νοείτω χωρίς να σημαίνει ότι χαλώντας μία συμφωνία με έναν παίκτη ότι δεν τον σέβομαι σαν άνθρωπο και σαν ποδοσφαιριστή. Κάποιος μπορεί να μη δώσει αυτά που θέλει ο προπονητής και να πάει σε μία άλλη ομάδα και να είναι εξαιρετικός. Ο χρόνος θα δείξει ποιος είχε δίκαιο. Δεν μπορώ να έχω κανένα παράπονο από το παιδί. Το αντίθετο. Είναι κύριος με κάπα κεφαλαίο».

Θα παίξουν ρόλο οι αποδεσμεύσεις για τις μεταγραφές;

«Φεύγοντας ένας παίκτης είναι δεδομένο ότι θα έρθει κάποιος άλλος. Κι εμείς συνετά σκεπτόμενοι θέλουμε πρώτα να πάρουμε και μετά αν φύγει κάποιος να φύγει. Δύσκολα να δείτε αυτό που έγινε με τον Άγγελο. Κάποιος θα έρθει και μετά κάποιος ενδέχεται να φύγει. Οι προσθαφαιρέσεις θα είναι ελάχιστες».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button