Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Διέσυρε τη Ζαλγκίρις η Εφές

Οι Τούρκοι κέρδισαν με 79-58 μέσα στην έδρα της Ζαλγκίρις.

EUROLEAGUE-17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ-ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ: 58-79

Γήπεδο:  ZALGIRIO ARENA 

Η Εφές έκανε επίδειξη δύναμης στο Κάουνας, υποχρεώνοντας την Ζαλγκίρις στην έβδομη εντός έδρας ήττα (58-79).

Οι Τούρκοι έκαναν έτσι ένα ακόμη βήμα για την τέταρτη θέση.

Η Εφές είναι μία ομάδα, που στηρίζεται εν πολλοίς στο επιθετικό της ταλέντο. Τη νίκη, όμως, στην Λιθουανία την πήρε περισσότερο από την άμυνά της. Μία άμυνα που άφησε τους γηπεδούχους στους 29 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Οι Τούρκοι σε αυτό το διάστημα έβαλαν 40 πόντους και παράλληλα τα θεμέλια για τη νίκη. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (14-16 στο 10′), όχι, όμως, και στο δεύτερο με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν την διαφορά, έχοντας μπροστάρη τον Αντριαν Μοερμάν. Ο Γάλλος πάουερ-φόργουορντ κάνει την σεζόν της καριέρας του, κάτι, που φάνηκε και πριν από λίγο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ζαλγκίρις ήθελε να βγάλει αντίδραση, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Εφές πατούσε πολύ πιο καλά στο παρκέ και μάλιστα όσο περνούσε η ώρα, τόσο ανέβαζε την διαφορά. Με τον Μοερμάν να εντυπωσιάζει, έχοντας 23 πόντους και 6 ριμπάουντ, και τον Μπράιαντ Ντάνστον να είναι άξιος συμπαραστάτης του με 13 πόντους και 3 κλεψίματα.

Η Ζαλγκίρις έκανε την χειρότερή της εμφάνιση στην Ευρωλίγκα και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε ούτε έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτή ήταν η έβδομη της ήττα στο Κάουνας και πλέον ψάχνει μία μικρή υπέρβαση, ώστε να μπορέσει να βρεθεί στην οκτάδα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-16, 29-40, 45-63, 58-79.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 8, Γουόλτον 7, Γουόλτερς 7, Γουόκαπ 5, Ουλέτσκας 2, Γιανκούνας 2, Μπιρούτις 5, Μιλάκνις 2, Γουάιτ 6, Γιοκουμπάιτις, Γκριγκόνις 9, Ουλανόβας 5.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 9, Μπομπουά 12, Μπαλμπάι 6 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπιρσέν, Μότουμ, Σανλί, Μοερμάν 23 (5/8 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Πλάις 2, Μίτσιτς 5, Αντερσον, Ντάνστον 13 (6/8 δίποντα, 3 κλεψίματα), Σίμον 9 (4 ασίστ).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button