FeaturedΝέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το «πράσινο» scout report!(pics)

Το LamiaSports σας παρουσιάζει τον αντίπαλο του ΠΑΣ Λαμία για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, τον Παναθηναϊκό.

Αύριο στις 19:30 στο ΔΑΚ Λαμίας, ΠΑΣ Λαμία και Παναθηναϊκός θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι έναν χρόνο μετά, στο ίδιο γήπεδο για τον ίδιο θεσμό και για ακριβώς την ίδια φάση.

Οι δύο ομάδες, θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Η Λαμία, για να καταφέρει να κερδίσει έναν αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να τον γνωρίζει καλά.

Για αυτό, το LamiaSports σας παρουσιάζει μέσω ενός μίνι-αφιερώματος (Κύπελλο edition) το «πράσινο» σύνολο του Γιώργου Δώνη.

Παναθηναϊκός:

Ο προπονητής:

Η ομάδα του Παναθηναϊκου έχοντας έτος ίδρυσης το 1908 έχει προπονητή του τον παλιό ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιώργο Δώνης.

Ο Δώνης, άφησε τον ΑΠΟΕΛ και το Champions League για να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια και αναλάβει τις τύχες του ΠΑΟ.

Ο αρχηγός:

Αρχηγός της ομάδας του Παναθηναϊκού είναι ένας 24χρονος ποδοσφαιριστής και ίσως ο πιο ταλαντούχος της ομάδας. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Από πέρυσι ο Αρκάς ποδοσφαιριστής είχε πάρει το χρίσμα του αρχηγού αλλά και φέτος θα είναι αυτός που θα ηγηθεί τις δύσκολης προσπάθειας.

Ο Έλληνας αμυντικός χαφ είναι η «ήρεμη δύναμη» της ομάδας, δεν φωνάζει και προσπαθεί μέσα από την στάση του και τις κινήσεις του να εμπνεύσει και να προσφέρει ως αρχηγός.

Στον ΠΑΟ έχει αγωνιστεί συνολικά 52 φορές έχοντας και 2 ασίστ.

Ο παίκτης «κλειδί»: 

Ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του φετινού Παναθηναϊκού είναι ο Εργκούς Κάτσε. Ο διεθνής Αλβανός ανασταλτικός μέσος είναι προϊον της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ, όμως τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην ομάδα της Αθήνας.

Ο Κάτσε αποτελεί το βασικό κλειδί για τη σύνδεση όλης της ομάδας, από πέρυσι ακόμη. Όταν ήρθε από τον ΠΑΟΚ στους «πράσινους» έκανε έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο και προσαρμόστηκε πολύ εύκολα στις συνθήκες της ομάδας.

Καταλυτικός στη μεσαία γραμμή. πιο τσαμπουκάς και παθιασμένος απ΄ότι του φαίνεται και ατελείωτο τρέξιμο και πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο.

Αυτοί που ήρθαν… και αυτοί που έφυγαν:

Ο ΠΑΟ λόγω ότι του έχει απαγορευθεί να κάνει μεταγραφές και μπορεί μόνο Έλληνες κάτω από 25 ετών, δεν έχει κάνει πολλές μεταγραφές.

Πάμε να τις δούμε:

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (Μπρέντφορντ), Μάρκ Σιφναίος(Γκόα), Αχιλλέας Πούγγουρας (ΠΑΟΚ), Νώντας Παντελάκης (Ολυμπιακός), Νίκος Βέργος (Ολυμπιακός), Αργύρης Καμπετσής (Ντόρτμουντ), Φεντερίκο Μακέντα 

Έφυγαν οι εξής:

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Γκιγιέρμο Μολίνς (Μάλμε), Ρόμπιν Λουντ (Χιχόν), Λουτσιάνο (Φλουμινένσε), Στέφανος Ευαγγέλου (Ολυμπιακός), Τάσος Αυλωνίτης (Στουρμ Γκρατς).

Ο «γκολτζής» του «τριφυλλιού»:

Ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής φέτος είναι ο Ιταλός, Φεντερίκο Μακέντα. Ο 27χρονος σέντερ φορ έχει αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια μέχρι στιγμής, ενώ έχει πετύχειο 5 γκολ και έχει μοιράσει άλλ 2.

Έπειτα, τον ακολουθεί ο δεξιός μπακ Ματίας Γιόχανσον με 4 γκολ σε 8 παιχνίδια, ενώ ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έχει 3 γκολ σε 14 ματς και με τα ίδια παιχνίδια ο Γιάννης Μπουζούκης έχει 2 γκολ.

Τέλος, επίσης με 2 γκολ ο Εργκούς Κάτσε είναι 5ος στη λίστα, έχοντας παίξει μόνο σε 9 παιχνίδια.

Πιο αναλυτικά:

Ο Χατζηγιοβάννης… ο «πλέιμεϊκερ»

Μπορεί ο Φεντερίκο Μακέντα να είναι το «βαρύ πυροβολικό» του Παναθηαναϊκού, όμως αυτός που έχει αναλάβει τις ασίστ στον σύλλογο, είναι η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος, Τάσος Χατζηγιοβάνης.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είναι πρώτος στο πρωτάθλημα σε ασίστ, καθώς έχει ήδη 4 και τον ακολουθούν οι Ομάρ Ελαμπντελαουί του ΟΣΦΠ επίσης με 4 και οι Ζαμπά του ΠΑΟΚ, ο Σπιριντόνοβιτς του Πανιωνίου και ο Μάζουρεκ του Παναιτωλικού με 3

Δείτε όλο το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού:

 

 

Τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο:

Πριν φτάσει να αγωνιστεί απέναντι στον ΠΑΣ Λαμία η ομάδα του Παναθηναϊκού, έπρεπε πρώτα να περάσει ως πρώτος από τον 3ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ομάδα του Δώνη, στην πρώτη αγωνιστική απέναντι στον Παναιτωλικό, πήρε τη νίκη με 0-1, ενώ την 2η αγωνιστική το «τριφύλλι» ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον ΟΦ Ιεράπετρας.

Η τρίτη και τελευταία αγωνιστική, βρήκε τον ΠΑΟ να παίζει και πάλι εκτός έδρας, αυτή την φορά με αντίπαλο τον ΑΟΧ/Κισσαμικό, τον οποίο και κέρδισε με 1-2.

Έτσι, τερμάτισε πρώτος με 7 βαθμούς και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Λαμία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button