Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τελικό Europa League θα ήθελε για το 2019 ο Πέδρο Μαρτίνς

Την καθιερωμένη συνέντευξη στο Novasports, ενόψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό, παραχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς. Και μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν δίστασε να πει πως θα ήθελε για το 2019 να φτάσει η ομάδα του στον τελικό του Europa League, που θα διεξαχθεί στο Μπακού.

«Να παίζουμε καλά, να είμαστε υγιείς, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο, να πάμε στον τελικό του Μπακού. Είναι πολλά τα πράγματα που επιθυμώ, αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε καλά και να πετύχουμε τον πρωταρχικό μας στόχο, που είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα» ευχήθηκε για την ομάδα του ο Πορτογάλος τεχνικός και στη συνέχεια τόνισε:
«Αυτό που κάνει τη διαφορά στην ομάδα μας είναι πως διαθέτουμε ποδοσφαιριστές με φιλοδοξίες και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους και όμως τα καταφέραμε. Έχουμε δυνάμεις και φιλοδοξία. Μπορεί να είμαστε ικανοί να φτάσουμε πιο μακριά. Θα αντιμετωπίσουμε μεγάλους συλλόγους, όπως έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Θα εξετάσουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά και θέλουμε τον Μάιο να είμαστε ικανοποιημένοι και γεμάτοι».

Αναφερόμενος στην διακοπή του πρωταθλήματος είπε: «H διακοπή είναι σημαντική για όλες τις ομάδες, γιατί δίνει τη δυνατότητα να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές. Μπορεί να υπάρξουν αφίξεις ή αποχωρήσεις παικτών, είναι ένα άγχος αυτό για τους προπονητές. Ήταν μια μεγαλύτερη παύση, λόγω της αποχής των διαιτητών, αλλά δεν μπορώ να τη σχολιάσω».

Σχετικά με τα νέα αποκτήματα της ομάδας, ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε: «Ο Φράνκο Σολδάνο θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί, ξέρουμε ότι μπορεί να βοηθήσει. Ο Μασούρας είναι ένας παίκτης που γνωρίζουμε, έχει επίπεδο και εξελίσσεται συνεχώς, είναι διεθνής και μπορεί να προσφέρει πολλά στη συνέχεια. Έχουμε περισσότερες εναλλακτικές και θα μας βοηθήσουν. Είμαι χαρούμενος που μπορούμε να έχουμε περισσότερες επιλογές».

Για το κυριακάτικο ματς στην Λιβαδειά είπε: «Ο Λεβαδειακός δεν θα είναι η ίδια ομάδα που αφήσαμε, θα είναι ανανεωμένος. Ο καινούργιος προπονητής έχει δώσει σιγουριά στην αμυντική λειτουργία και θα είναι συμπαγείς. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, περισσότερο απ’ όσο ήμασταν στο τελευταίο παιχνίδι του κυπέλλου. Υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό, λόγω της διακοπής, αλλά τώρα θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι σε σχέση με την Ξάνθη».

Σε ερώτηση για πιθανή κάμψη της ομάδας, απάντησε: «Δεν νομίζω πως θα έχουμε τέτοιο θέμα φέτος. Οι παίκτες είναι καλά ενημερωμένοι για τους στόχους και την ταυτότητά μας, τόσο οι παλαιότεροι, όσο και οι καινούργιοι. Έχουμε πρωταρχικό στόχο το πρωτάθλημα. Πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν ενδιαφερθεί για παίκτες μας, αλλά κανένας παίκτης δεν χτύπησε την πόρτα μου για να συζητήσει το ενδεχόμενο αποχώρησής του. Είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε την ποιότητα για να κατακτήσουμε τον στόχο μας».

Και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε πιο εύστοχοι και επιθετικοί. Πρέπει να αγωνιζόμαστε με βάση την ταυτότητά μας. Να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση. Γνωρίζουμε πως μπορούμε να πάρουμε περισσότερα από ορισμένους ποδοσφαιριστές. Να είμαστε συνεπείς και συνετοί, όπως μέχρι σήμερα. Έχουμε αποδείξει πως έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Τέλος, για την ανανέωση του συμβολαίου με τον Τσιμίκα, ο προπονητής του Ολυμπιακού σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό και τον έχω συγχαρεί ήδη. Τον υπολογίζουμε για το μέλλον, είναι εγγύηση για τη θέση του. Νιώθουμε σίγουροι στα αριστερά, όπως στα δεξιά με τον Ομάρ και τον Τοροσίδη. Είναι σημαντικό πως προέρχεται από την Ακαδημία, αγαπάει και γνωρίζει την ομάδα. Έφυγε για λίγο, αλλά είναι και πάλι μαζί μας και αυτό είναι πολύ θετικό».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button