Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το preview της 16ης αγωνιστικής!(1η ημέρα)

Δείτε ποια παιχνίδια περιλαμβάνει η πρώτη ημέρα της 16ης αγωνιστικής της SuperLeague.

Tρία παιχνίδια περιλαμβάνει η πρώτη ημέρα της 16ης αγωνιστικής της SuperLeague, με τον ΟΦΗ να υποδέχεται τον Πανιώνιο, την ΑΕΛ να παίζει εντός έδρας με τον Απόλλων Σμύρνης και ο Παναιτωλικός θα παίξει στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο.

Πιο αναλυτικά:

ΟΦΗ – Πανιώνιος

Η επισφαλής θέση του ΟΦΗ στη βαθμολογία, τον υποχρεώνει να αναζητήσει σύντομα καλά αποτελέσματα. Και οι 22 επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές, καθώς έχει να παίξει τέσσερα παιχνίδια στο Ηράκλειο, με Πανιώνιο, Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Ξάνθη, με μια επίσκεψη στην Τούμπα ανάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια.

Το να έχεις κερδίσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο, δεν είναι κάτι που συνηθίζεται, αλλά έχει γίνει αρκετές φορές από ομάδες. Το να έχεις κερδίσει όμως μόνο αυτές τις δύο ομάδες, είναι ανεπανάληπτο.

Με αυτές τις δύο νίκες και πέντε ισοπαλίες, ο ΟΦΗ είναι λοιπόν περιορισμένος στους 11 βαθμούς.

Ο Πανιώνιος χάρη στις τρεις νίκες του Νοέμβρη, με Παναιτωλικό, Ξάνθη και Λαμία, φιγουράρει στους 18 πόντους και ακόμα δεν νιώθει απειλή. Βέβαια ο ένας βαθμός στα τρία τελευταία και αυτός με τον Λεβαδειακό εντός, φέρνει ένα προβληματισμό. Τα επόμενα πέντε παιχνίδια του είναι υψηλού κινδύνου.

Η ιστορία τους στην Α’ Εθνική ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 1968, ο Πανιώνιος νικούσε στην πρώτη του επίσκεψη στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” με 2-1 (58′ Θεοδωράκης – 4 Δέδες, 26′ Θ. Ιντζόγλου). Από τότε είδαμε πολλά παιχνίδια, που έμειναν αξέχαστα, όπως το 4-4 του 1985 (40′ Χριστοφής, 63′ Τσιριμώκος, 64′ Τσιριμώκος, 82′ Βλαστός – 24′ Καναράς, 30′ Μαυρίκης, 41′ Μαυρίκης, 85′ Μπέριος).

Ο ΟΦΗ δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία επίσημα μεταξύ τους. Επίσης δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα.

Στο Ηράκλειο έπαιξαν πριν από ένα χρόνο για το Κύπελλο, με τον Πανιώνιο ομάδα ανώτερης κατηγορίας να νικά 1-0.

Είναι η όγδοη φορά που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες τον Ιανουάριο, από το 2000 και μετά, και τις οκτώ στο Ηράκλειο! Στη Νέα Σμύρνη έπαιξαν για τελευταία φορά Ιανουάριο το 1994!

 

Η ιστορία

Νίκες ΟΦΗ: 23

Ισοπαλίες: 27

Νίκες Πανιωνίου: 27

 

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ

Νίκες ΟΦΗ: 17

Ισοπαλίες: 13

Νίκες Πανιωνίου: 8

 

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 26.08.2018, 19.15

Πανιώνιος – ΟΦΗ 2-2

(9′ σουτ Μασούρας, 44′ κεφαλιά Σταυρόπουλος – 23′ σουτ Νέιρα, 26′ σουτ Νέιρα)

 

Ατρόμητος Αθηνών – Παναιτωλικός

Ο Ατρόμητος συμπλήρωσε ένα δύσκολο σερί αγώνων, με δύο νίκες στα επτά τελευταία παιχνίδια του, ενώ στα επτά πρώτα είχε έξι νίκες. Ωστόσο παραμένει σε ψηλή πτήση, τρίτος στη βαθμολογία και τώρα ξεκινάει μια σειρά οκτώ αγώνων με όλες τις ομάδες της περιφέρειας, ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο Ατρόμητος πέρασε στην πρεμιέρα από το Αγρίνιο με νίκη, κάτι που δεν έχει κάνει άλλη ομάδα ως τώρα. Ο Παναιτωλικός όμως έδειξε ότι βρίσκει και εκτός έδρας απόδοση, με τη νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης”, και έχει νικήσει τα δύο τελευταία παιχνίδια του και τρία από τα τέσσερα τελευταία. Έτσι βρέθηκε έκτος στη βαθμολογία, φιλοδοξώντας και μείνει ψηλά.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα πέντε τελευταία παιχνίδια του Παναιτωλικού τελείωσαν με σκορ 2-1, τρία υπέρ του και δύο σε βάρος του. Ακόμα από τα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος ως τώρα τα οκτώ έχουν το σκορ αυτό, το 2-1! Τέσσερις νίκες και τέσσερις ήττες. τα 38 γκολ που έχουν επιτευχθεί στα παιχνίδια του Παναιτωλικού είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό, που αφορά την ιστορία των δύο αντιπάλων, είναι ότι η έδρα δεν είναι τόσο ισχυρή. Οι γηπεδούχοι έχουν κερδίσει τα πέντε από τα 17 παιχνίδια τους στην Α’ Εθνική, και μόλις δύο από τα 12 τελευταία!

Ο Παναιτωλικός έχει περάσει με νίκη και στα δύο τελευταία παιχνίδια του στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος έχει μόλις μία νίκη στα πέντε τελευταία στο Περιστέρι, ενώ στα τέσσερα τελευταία έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε βάρος του Παναιτωλικού.

Ο Τραϊανός Δέλλας πηγαίνει σε ένα γνώριμο περιβάλλον για ένα σημαδιακό παιχνίδι. Μετά από αγώνα Ατρομήτου – Παναιτωλικού 0-2 στις 18 Σεπτεμβρίου 2016 έφυγε από το Περιστέρι. Και στις 14 Ιανουαρίου 2018 έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας του Αγρινίου, στο Ατρόμητος – Παναιτωλικός 0-1. Τώρα με το ίδιο παιχνίδι συμπληρώνει ένα χρόνο στον πάγκο του Παναιτωλικού.

Η ιστορία

Νίκες Ατρομήτου: 5

Ισοπαλίες: 8

Νίκες Παναιτωλικού: 4

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο

Νίκες Ατρομήτου: 3

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Παναιτωλικού: 2

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 25.08.2018, 19.15

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-2

(42′ πέναλτι Μασούρεκ – 36′ κεφαλιά Κουλούρης, 76′ κεφαλιά Κουλούρης)

 

ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης

Φαίνεται ότι επιτέλους το AEL FC ARENA γίνεται έδρα για τη θεσσαλική ομάδα. Από τις 20 Οκτωβρίου, που έχασε από τη Λαμία, έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες για όλες τις διοργανώσεις, δύο και δύο για το πρωτάθλημα Super League Σουρωτή.

Μάλιστα ανεξάρτητα έδρας, μετά την ήττα από τη Λαμία, η ΑΕΛ έχει σε δέκα παιχνίδια δύο ήττες σε Τρίπολη και Τούμπα.

Αν οι αγώνες τελείωναν στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΛ θα ήταν τέταρτη στη βαθμολογία. Έχει πάει στα αποδυτήρια ηττώμενη μόνο μια φορά, με τον Παναθηναϊκό, στις 16 Σεπτεμβρίου. Από τότε σε 11 παιχνίδια έχει οκτώ ισοπαλίες και τρεις φορές προηγήθηκε στο ημίχρονο.

Με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, η ΑΕΛ έφτασε να έχει στο ρόστερ της φέτος δέκα ποδοσφαιριστές από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Οι Ζίβκοβιτς, Γκοϊκοβιτς, ΜΙλοσάβλιεβιτς και Ντέλετιτς είναι Σέρβοι, οι Σετσέροβιτς και Κούνιτς Βόσνιοι, ο Γιακομόφσκι Σκοπιανός, ο Ζίζιτς Κροάτης, ο Σαχίτι Κοσοβάρος και ο Νούνιτς Σλοβένος!

Ο Απόλλων Σμύρνης έκλεισε το 2018 με την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, αυτή επί της Ξάνθης. Οι πέντε βαθμοί που μάζεψε στους έξι τελευταίους αγώνες,τον κρατάει ακόμα μακριά από τις θέσεις παραμονής, ωστόσο αν κάνει σύντομα θετικά αποτελέσματα, ίσως προλάβει. Και ο κρίσιμος Ιανουάριος τον βρίσκει να παίζει εκτός με ΑΕΛ, Γιάννινα και Λαμία και μέσα με Λεβαδειακό, τις τέσσερις από τις πέντε ομάδες που είναι πάνω από αυτόν στη βαθμολογία.

Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε για τελευταία φορά στη Λάρισα στις 21 Φεβρουαρίου 1993 (46′ Ισά – 44′, 52′ Α. Καρασαββίδης). Από τότε η ΑΕΛ έχει δύο νίκες και δύο παιχνίδια τελείωσαν ισόπαλα.

Παίζουν για πέμπτη φορά στην ιστορία τους τον Ιανουάριο. Οι τρεις προηγούμενες ήταν για το Κύπελλο και μόνο η πρώτη συνάντησή τους για την Α’ Εθνική, το 1974, είχε γίνει Ιανουάριο. Στο Αλκαζάρ στις 27 Ιανουαρίου 1974 η Λάρισα νικούσε 3-1 (8′, 42′ Ρακιντζόγλου, 63′ Ματζουράκης – 61′ Αλυφαντής).

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΛ: 17

Ισοπαλίες: 9

Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 13

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ

Νίκες ΑΕΛ: 12

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 3

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 25.08.2018, 21.30

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ 0-1

(30′ σουτ Ντέλετιτς)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button