FeaturedΓνώμεςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από την αρχή ήταν δύσκολο…

Απλά και κατανοητά. Το LamiaSports έδωσε το παρών εχθές στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και σας λέει την άποψή του για την ήττα του ΠΑΣ Λαμία από τον Άρη.

Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Superleague ο ΠΑΣ Λαμία έπαιξε εκτός έδρας με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ομάδα του Μάκη Χάβου για 90 λεπτά όχι μόνο κρατούσε το σκορ στο 0-0, αλλά θα μπορούσε να «κλέψει» και το ματς έχοντας δύο κλασσικές ευκαιρίες για γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με Μπερτόλιο και Μπαράλες.

Παρόλο αυτά, το γκολ του Ματίγια έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση. Ένα γκολ αρκετά τυχερό, ένα γκολ το οποίο σίγουρα έφταιγε η «κυανόλευκη» άμυνα στο σύνολό της αλλά η Λαμία δέχθηκε το γκολ στην πρώτη ασυνεννοησία που είχαν μπροστά από την περιοχή του Σαράνοφ.

Δεν θα ρίξουμε ευθύνες σε κανέναν από τους ποδοσφαιριστές, αλλά ούτε και στον προπονητή. Πολλά θα μπορούσαν να είχαν γίνει και δεν έγιναν αλλά από την αρχή γνωρίζαμε πως το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Αν το γκολ του Ματίγια δεν έμπαινε ποτέ τότε μιλάγαμε ίσως για μία άδικη ισοπαλία, όπου η ομάδα της Φθιώτιδας θα έπρεπε να πάρει κάτι παραπάνω αλλά…

Μάλιστα, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στην διαιτησία του Μανούχου, όπου από δύσκολο παιχνίδι το έκανε με τα σφυρίγματά του και με τις κίτρινές του και παιχνίδι ειδικών συνθηκών.

Ο ΠΑΣ έπαιζε ήδη από το πρώτο ημίχρονο έχοντας τον φόβο μιας κίτρινης κάρτας, αφού είδε τον διαιτητή να βγάζει την πρώτη στο 11΄στον Μπερτόλιο για θέατρο. Εν τέλει η ομάδα φορτώθηκε με κίτρινες κάρτες στις αρχές του δευτέρου 45λεπτου και μάλιστα ήταν και απανωτές, με τους Τομάς, Πλιάτσικα και Βασιλαντωνόπουλο να βλέπουν τις κίτρινες κάρτες του Μανούχου στο 49΄, στο 59΄, και στο 62΄αντίστοιχα.

Και ας αφήσουμε και τη διαιτησία στην άκρη, όπου φέτος μας έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και τόσο δίκαιη είναι απέναντι σε ομάδες τακτοποιημένες όπως η Λαμία.

Ας περάσουμε στο αγωνιστικό μέρος, το οποίο θα το αφήσαμε για το τέλος και θα αναφερθούμε ελάχιστα σε αυτό, μιας και σας είπαμε ήδη πως ευθύνες δεν θα ρίξουμε σε κανέναν.

Η βασική ενδεκάδα του ΠΑΣ Λαμία, περιελάμβανε για πρώτη φορά από την αρχή τους Τομάς και Μπερτόλιο. Δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ακριβώς στην ίδια θέση με τον Χάβο να τους τοποθετεί τον Αργεντινό αριστερά στη θέση του Επστάιν και τον Τομάς πίσω από τον Μπαράλες όπως με τον Παναθηναϊκό.

Καλώς ή κακώς αυτό το σχέδιο απέτυχε. Τουλάχιστον κόντρα στον Άρη. Ο Τομάς δεν έπαιξε καλά, έχανε συνεχώς τη μπάλα, δεν μπορούσε να την κρατήσει κάτι που αρκετές φορές έβγαζε σε κόντρα επιθέσεις την αντίπαλη ομάδα. Παίζοντας τώρα στα άκρα ο Μπερτόλιο, η ομάδα έχασε τη δυνατότητα της κάθετης πάσας, όπου δεν είδαμε ούτε μία εχθές αλλά και το κράτημα μπάλας που σε πολλές περιπτώσεις θα ήταν σωτήριο…

Ίσως, αν βλέπαμε τελικά τον Επστάιν να παίζει από την αρχή του παιχνιδιού και λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο Άρης είχε πολλά αμυντική και όχι μόνο προβλήματα, η Λαμία να «έκλεβε» την ισοπαλία αν όχι το παιχνίδι…

Λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη σκέψη μας, θα αναφερθούμε και πάλι στην απώλεια του Μάρκο Μπλάζιτς, όπου εχθές μετά από καιρό έγινε και πάλι αντιληπτή. Από το 70΄ και μετά η ομάδα χρειαζόταν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του. Αυτό δεν το κατάφερε ούτε ο Δημούτσος, ούτε ο Μπεχαράνο αλλά ούτε και ο Μπερτόλιο. Με την παρουσία του Σέρβου ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα και να είχε άλλη εξέλιξη το παιχνίδι.

Και θα ολοκληρώσουμε το άρθρο-ανασκόπηση για το χθεσινό παιχνίδι, αναφέροντας το εξής. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά, εχθές διαπιστώσαμε πως ο Καραμάνος ΔΕΝ είναι εξτρέμ, δεν μπορεί να βοηθήσει ως εξτρέμ και ζημιώνεται η ίδια η ομάδα όταν ο Έλληνας επιθετικός παίζει ως εξτρέμ.

Αυτά τα ολίγα παρατηρήσαμε εχθές από τον αγώνα Άρης – ΠΑΣ Λαμία, όπου το LamiaSports έδωσε το παρών και ήταν το μοναδικό Μέσο Ενημέρωσης από τη Λαμία που βρέθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button