Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κάρολ Σβιντέρσκι: «Έκλεισε» το νέο αστέρι της Πολωνίας ο ΠΑΟΚ!

Και πρωτάθλημα και το αύριο βλέπει ο ΠΑΟΚ που σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA έκλεισε και φέρνει άμεσα στην Τούμπα το next big thing του πολωνικού ποδοσφαίρου, τον 22χρονο επιθετικό Κάρολ Σβιντέρσκι.

Ο «εκλεκτός» του ΠΑΟΚ κατάγεται από την Πολωνία, αγωνίζεται στην Γιαγκελόνια και είναι μόλις 22 ετών παρά μερικών ημερών.

Φαντάζει μια επένδυση του ΠΑΟΚ για το «αύριο» της ομάδας αλλά και μια σημαντική ενίσχυση για το σήμερα. Για μια χρονιά με φόντο το πρωτάθλημα.

Έτσι αποχαιρέτησε και την Γιαγκελόνια με εννέα τέρματα και εμφανίσεις σε όλες τις προωθημένες θέσεις.

Κοινώς, ο Λέο Μπονατίνι έφυγε, ο Κάρολ Σβιντέρσκι έρχεται! Ο 22χρονος φορ της Γιαγκελόνια αναμένεται άμεσα στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενσωματωθεί με την ομάδα του ΠΑΟΚ δεδομένου πως ο Δικέφαλος τα βρήκε σε όλα με τους Πολωνούς.

Γεννημέρος στις 23 Ιανουαρίου του 1997, ο Κάρολ Σβιντέρσκι «κουμπώνει» άψογα στο νέο πλάνο του Δικεφάλου που φέρνει νέο… αέρα στην ομάδα, ποντάροντας σε ποδοσφαιριστές με εξέλιξη και προοπτική. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως οι επιτελείς του ΠΑΟΚ, μετά την απόφαση επιστροφής του 22χρονου Γιαννούλη, στράφηκαν σε περιπτώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον τουλάχιστον ηλικιακά, πρώτα στου Μπονατίνι και κατόπι στου Σβιντέρσκι.

Οι συστάσεις που τον συνοδεύουν κάνουν λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, όντας διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές Ομάδες των Πολωνών. Και από την στιγμή που η απόφαση για νέο… αίμα ήταν ειλημμένη, στον ΠΑΟΚ προχώρησαν με κλειστά μάτια στην απόκτησή του, συνυπολογίζοντας πως στο ρόστερ υπάρχουν δύο ακόμη ικανοί επιθετικοί που θα πρέπει να πάρουν τον χρόνο τους και κυρίως ο Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος έδωσε ικανοποιητικά δείγμα γραφής στην Τρίπολη και αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό.

Τζένοα – Στουτγκάρδη στη «μάχη» για Σβιντέρσκι με νικητή τον ΠΑΟΚ!

Πίσω από την διαφαινόμενη απόκτηση του 22χρονου φορ υπάρχει και μεγάλο… παρασκήνιο καθώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τον κάνει δικό του, αν και υπήρχαν σειρήνες στα αυτιά του και προτάσεις στα χέρια του. Η Τζένοα τον είχε στα υπόψιν της εδώ και αρκετό καιρό καθώς ήθελε να προετοιμάσει το έδαφος της αντικατάστασης του Πιάτεκ, την ώρα που άνθρωπος από την Στουτγκάρδη έσπευσε στην Πολωνία για να αποσπάσει την υπογραφή του.

Παρά το ενδιαφέρον από την Ιταλία και την πρόταση από την Γερμανία, ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής καθώς μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, τα βρήκε με την Γιαγκελόνια αλλά και τον Σβιντέρσκι, αποσπώντας το μεγάλο «ναι» του Πολωνού!

Who is Who

Ο Σβιντέρσκι γεννήθηκε στην πόλη Ράβιζ της Πολωνίας και άρχισε να μαθαίνει τα… μυστικά της μπάλας στις ακαδημίες της τοπικής Ράβια προτού μετακομίσει το 2012 στα τμήματα υποδομής της Λοτζ, παραμένοντας στην πολωνική ομάδα μέχρι το 2014.

Το 2014 εντάχθηκε στην Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ, πραγματοποιώντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία 17 χρονών, στις 23 Αυγούστου του 2014, στην ήττα της ομάδας του από την Σλασκ Βρότσλαβ με 3-1 ενώ στις 3 Ιουνίου του 2015, ο νεαρός επιθετικός σημείωσε το πρώτο του γκολ στην επαγγελματική του καριέρα, σκοράροντας στο 80ο λεπτό της αναμέτρηση με την Πογκόν Σετσίν.

Εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο του Σβιντέρσκι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού στις 2 Ιουλίου του 2015, ήταν ο σκόρερ της νίκης για την Γιαγκελόνια απέναντι στην Λιθουανική Κρουόγια στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League.

O 21χρονος επιθετικός, παρά το νεαρό της ηλικίας του, μετράει ήδη 128 συμμετοχές με την φανέλα της Γιαγκελόνια, μετρώντας 25 γκολ και εννιά ασίστ, ενώ την φετινή σεζόν σε 23 εμφανίσεις έχει σημειώσει εννιά γκολ, αποτελώντας παράλληλα βασικό στέλεχος της U21 της Πολωνίας, με οκτώ συμμετοχές, έχοντας αγωνιστεί για τις U18, U19 και U20 των Πολωνών, με συνολικό απολογισμό 22 συμμετοχών και δέκα γκολ.

Πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button