Άλλα αθλήματα

“Αέρας” η Φενέρμπαχτσε!

Η Φενέρμπαχτσε επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της απέναντι στη Γκραν Κανάρια και παρά την αντεπίθεση των Ισπανών που πλησίασαν στους 5 (48-53, 28′), η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έφτασε άνετη στη νίκη με το τελικό 82-64 για την 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Αναγνωριστικού χαρακτήρα ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσουν το σκορ, σε ένα κλειστό από πλευράς πόντων δεκάλεπτο. Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να πάρει μια διαφορά στο φινάλε της περιόδου, έχοντας με 8 τον Βέσελι (που είχε και ένα εύστοχο τρίποντο!) και με 5 τον Έρικ Γκριν. Για την Γκράν Κανάρια 7 είχε ο Στρόμπερι. Το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους έκλεισε με «Τούρκικο» προβάδισμα (19-24).

H ομάδα τους Ζοτς βρήκε καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο μέρος και με αργά, αλλά σταθερά «βήματα» ανέβαζε συνεχώς την υπέρ της διαφορά. Ο Κάλινιτς είχε την σκυτάλη στο σκοράρισμα, καθώς είχε φτάσει στους 12 πόντους, με τον Γκούντουριτς να έχει 7 και τον Λοβέρν να σταματά στους 6. Για τους γηπεδούχους, ο Στρόμπερι ήταν ο πρώτος σκόρερ στο ημίχρονο με 9, ενώ συνακόλουθοί του ήταν οι Πάσετζνικ και Ραμπασέδα, που είχαν από 6 έκαστος. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε στο 32-44 υπέρ της Φενέρ, που είχε βρει τα πατήματά της και δεν έδειχνε να δυσκολεύεται από την Κανάρια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Γκραν Κανάρια έκανε την αντεπίθεσή της και με μπροστάρη τον Τίλι είδε την διαφορά να κατεβαίνει και την περίοδο να κλείνει στο -5 (51-56) για τους Τούρκους. Για την «Φενέρ» ο Μέλι και ο Κάλινιτς τραβούσαν το… κουπί στην επίθεση, κρατώντας σε θέση οδηγού την ομάδα τους.

Στο τελευταίο μέρος, ωστόσο, η ομάδα του Ζοτς επέβαλε ξανά τον ρυθμό της και έκανε… τυπική διαδικασία την υπόθεση νίκη (64-82).

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 32-44, 51-56, 64-82.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button