Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πρώτοι αγώνες στους «8» του ισπανικού Κυπέλλου

Το ζευγάρι της Μπαρτσελόνα με τη Σεβίλη, επανάληψη του περσινού τελικού της διοργάνωσης, δεσπόζει στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ισπανίας.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα γίνει αύριο  στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», με τους «μπλαουγκράνα» να επιδιώκουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα κάνει πιο εύκολο το έργο τους στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Όσο κι αν το κύπελλο δεν αποτελεί πρωταρχικό στόχο των μεγάλων ομάδων, οι Καταλανοί έχουν ένα σημαντικό κίνητρο να κατακτήσουν και φέτος το τρόπαιο, αφού αν τα καταφέρουν θα γίνουν ο μοναδικός σύλλογος στην υπεραιωνόβια ιστορία του θεσμού με πέντε κατακτήσεις.

Από την πλευρά τους, οι Ανδαλουσιάνοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους την κακή αγωνιστική πορεία του τελευταίου ενάμιση μήνα στο πρωτάθλημα και να κοντράρουν στα ίσια την Μπαρτσελόνα, επιδιώκοντας και μία ρεβάνς για το «βαρύ» 5-0 του περσινού τελικού.

Θεωρητικά πιο εύκολη αποστολή έχει η Ρεάλ, η οποία υποδέχεται την Πέμπτη (24/1) την Τζιρόνα, η οποία πάντως στον προηγούμενο γύρο έκανε την έκπληξη και απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Βαλένθια, που βλέπει το κύπελλο ως μία ευκαιρία να «σώσει» μία χρονιά που δεν εξελίσσεται καλά, αντιμετωπίζει απόψε  (22/1) στο «Αλφόνσο Πέρεθ» της Μαδρίτης την αξιόμαχη Χετάφε, ενώ αμφίρροπο αναμένεται το ζευγάρι της Εσπανιόλ με την Μπέτις.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών του κυπέλλου Ισπανίας:

Χετάφε-Βαλένθια        22/1

Σεβίλη-Μπαρτσελόνα     23/1

Εσπανιόλ-Μπέτις        24/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Τζιρόνα  24/1

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button