Άλλα αθλήματα

Σπουδαίο «διπλό» για Μπάγερν

Επιστροφή στις νίκες με σπουδαίο «διπλό», το οποίο τη βοήθησε να αναρριχηθεί στην 7η θέση της κατάταξης, κάνοντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για τα πλέι οφ της Euroleague, πραγματοποίησε στη Μόσχα η Μπάγερν Μονάχου. Οι Γερμανοί μπήκαν και με πάλι σε τροχιά νικών με το τελικό 71-60 επί της Κίμκι, για την 20η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε οδυνηρή ήττα στη μετά-Μπαρτζώκα εποχή. Με την επιτυχία η Μπάγερν βελτίωσε το ρεκόρ της σε 10-10, υποχρεώνοντας τους Ρώσους στην τρίτη διαδοχική απώλεια και 13η στο σύνολο.

Κορυφαίος των νικητών, που επέστρεψαν από το -18 (28-10 στο 10΄) και έκοψαν πρώτοι το νήμα του τερματισμού, ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 20 πόντους και 5  ριμπάουντ.

Στην Τουρκία, η Νταρουσάφακα υποχρέωσε την «οικοδέσποινα» του φετινού φάιναλ φορ, Μπασκόνια, σε ήττα-σοκ, με την οποία αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του Παναθηναϊκού και της Ζαλγκίρις στο… σπριντ τους να προλάβουν την οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Η ουραγός πήρε μία νίκη γοήτρου με το τελικό 80-75, πανηγυρίζοντας την τρίτη εφετινή επιτυχία, μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες, ενώ υποχρέωσε την Μπασκόνια (9η θέση) στην 11η απώλεια, με την οποία συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα στην ελπίδα για πλέι οφ οι ομάδες που βρίσκονται από κάτω τους (Μακάμπι 9-11, Ζαλγκίρις 8-12, Παναθηναϊκός 8-12). Το «τριφύλλι» μάλιστα θα υποδεχθεί στην 27η αγωνιστική (20/3) τους Βάσκους, ευελπιστώντας στη νίκη και στην κάλυψη της διαφοράς της ήττας στη Βιτόρια (86-77), προκειμένου να έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Πρωταγωνιστές των νικητών οι Τόνι Ντάγκλας (21 πόντοι) και Μάικλ Ερικ (18 πόντοι).

Στο Μαυροβούνιο, η Μπουντούτσνοστ σημείωσε την τρίτη διαδοχική νίκη της και 6η στο σύνολο, χωρίς όμως να έχει ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ, όπως και η αντίπαλος της Γκραν Κανάρια (6-14), η οποία έπεσε με το τελικό 75-70. Πολυτιμότεροι παίκτες των θριαμβευτών οι Νόρις Κόουλ (20π.) και Γκόγκα Μπιντάτζε (16π., 7ρ., 2ασ., 3 μπλοκ).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button