FeaturedΓνώμεςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Χάβος-Τεννές μία μάχη ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν της Λαμίας

Ένας ξεχωριστός αγώνας αναμένεται να γίνει αύριο στο ΔΑΚ(Λαμίας), αφού στις 4 το μεσημέρι η ομάδας μας υποδέχεται τον Απόλλων Σμύρνης.

Προπονητής των φιλοξενούμενων κάποιος πολύ γνωστός για την ομάδα μας, ο Μπάμπης Τεννές.

Ένας άνθρωπος που έκατσε στον πάγκο της ομάδας για περίπου 2,5 χρόνια, είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να συνδυάσει το όνομα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας ως τώρα. Καθώς όσο βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στην Ά εθνική (super league σουρωτή) για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου καθώς και την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία την επόμενη χρονιά.

Φέτος όμως αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές με Άρη και Παναθηναϊκό που μέτρησε ισάριθμες ήττες με σκορ ( 0-3, 3-1) αντίστοιχα.

Η πρόσληψη Χάβου και η αλλαγή του DNA της Λαμίας

Στις 5 Σεπτεμβρίου προπονητής της ομάδας μας αναλαμβάνει ο Μάκης Χάβος, από τις πρώτες του δηλώσεις δείχνει ένας άνθρωπος που θέλει να δουλέψει, και πως πιστεύει αυτή την ομάδα και το υπάρχον ρόστερ. Πρώτο του επίσημο παιχνίδι στις 16 Σεπτεμβρίου, σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Ελλάδας , η Λαμία παίζει καλό ποδόσφαιρο παρά το γεγονός ότι χάνει με σκορ 1-0. Όλοι βλέπουν ότι κάτι αλλάζει σε αυτή ομάδα.

Στην συνέχεια αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και το 2-2 στο Αγρίνιο η Λαμία χτίζει ένα σερί 7 αγώνων αήττητη. Με το να παίρνει σπουδαία αποτελέσματα, όπως η νίκη με την Λάρισα και η ισοπαλία με τον Πας Γιάννινα ( εκτός έδρας ). Έπειτα η ομάδα έχει ένα δύσκολο σερί αγώνων και έρχονται κάποιες ήττες από ομάδες όπως Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός.

Στα παιχνίδια όμως με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ η Λαμία ήταν φανερά καλύτερη, και σίγουρα η ήττα σε αυτά τα δύο παιχνίδια για την ομάδα μας μόνο άδικη μπορεί να χαρακτηριστεί. Σε δηλώσεις που έκανε όμως δεν άφησε τους παίχτες να πέσει η ψυχολογία τους, και η ομάδα θα κλείσει το 2018 με μια μεγάλη νίκη 0-7 απέναντι στον Απόλλων Λάρισας για το κύπελλο. Με το δεξί θα μπει και το 2019 για την Λαμία αφού πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό για το κύπελλο. Ακολουθούν η πρόκριση στα προημιτελικά του δεσμού όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Αλλά και σπουδαίες νίκες για το πρωτάθλημα απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην συνέντευξη τύπου. Έκανε μια δήλωση που εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί, ότι δεν κοιτάμε ποτέ τους κάτω αλλά μόνο τους από πάνω.

Αφού στόχος είναι το πιο ψηλά και όχι το πιο χαμηλά. Όπως έχω ζήσει εγώ τον Κ. Χάβο αυτούς τους μήνες που είναι στην Λαμία, δεν πιστεύω ότι το είπε για να υποτιμήσει κανέναν, απλά είναι ένας άνθρωπος που πάντα στοχεύει όλο και πιο ψηλά. Και αυτό το πνεύμα του να είμαστε μεν ευχαριστημένοι αλλά να θέλουμε πάντα το κάτι παρά πάνω και να ξέρουμε ότι θα μπορούμε να το πετύχουμε, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να το περάσει τόσο στους παίχτες όσο και στον φίλαθλο κόσμο. Να βγάλει από όλους το πνεύμα του νικητή, να τους βάλει το επιθετικό ποδόσφαιρο και την νίκη στο DNA τους.

Με αυτή την ψυχολογία θα παίξει και αύριο Τετάρτη, με αυτή που παίζει τους τελευταίους αγώνες, του νικητή. Η Λαμία θα συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, και με τις προσθήκες που έγιναν και έδωσαν ποιότητα στην ομάδα, αλλά και με αυτές που θα γίνουν. Σε λίγες αγωνιστικές από τώρα ο βαθμολογικός πίνακας θα λέει την αλήθεια για την θέση που πρέπει να έχει η ομάδα, όπως είπε ο ίδιος ο προπονητής μας.

Για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας αύριο όλοι στο ΔΑΚ(Λαμίας) η ομάδα τώρα μας χρειάζεται περισσότερο να γίνουμε ο 12ος παίχτης όπως και στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο.

Πέτρος Κρικζώνης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button