FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λουίτζι Τσενάμο: Ένας τερματοφύλακας… που έγραψε ιστορία σε Λαμία και Αγρίνιο!(pics+vids)

Δεν μιλάμε απλά για έναν από τους σημαντικότερους τερματοφύλακες που φορέσανε τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία, αλλά και για έναν εξαιρετικό άνθρωπο.

Το Σάββατο στις 19:00 ο ΠΑΣ Λαμία θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό σε μία αναμέτρηση για την 19η αγωνιστική της SuperLeague.

Σε προηγούμενο άρθρο μας, σας αναφέραμε τους ανθρώπους που συνδέουν τις δύο ομάδες. Αφήσαμε όμως έξω ένων από τους σημαντικότερουςΤον Λουίτζι Τσενάμο!

Πρόκεται για έναν από τους σημαντικότερους τερματοφύλακες που έχουν περάσει από τον ΠΑΣ, αλλά και για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και αγαπημένο παιδί της κερκίδας.

Παρόλο αυτά, έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων και μάλιστα έχει γράψει τη δική του ιστορία και στους δύο συλλόγους.

Κάθε αναμέτρηση που πλησιάζει ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Λαμία, αρκετοί φίλοι των Φθιωτών περιμένουν πως και πως για να δούνε και πάλι από κοντά τον Λουίτζι, ο οποίος πλέον είναι προπονητής τερματοφυλάκων των Αγρινιωτών.

Εμείς σαν LamiaSports του ευχόμαστε ότι καλύτερο στη ζωή του, κάθε επιτυχία στο νέο του πόστο και να ξέρει πως εδώ στη Λαμία έχει πάντα φίλους!

Πάμε όμως να θυμηθούμε όμως τι έχει κάνει ο Τσενάμο σε Λαμία και Αγρίνιο:

O Λουίτζι Τσέναμο γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας, στις 7/2 του 1980. Έχει δύο εθνικότητες μιας και είναι Ελληνοιταλός και η θέση του είναι αυτή του τερματοφύλακα.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, το 1997 όπου και έμεινε έως το 2001.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε ως δανεικός στο Αιγάλεω έχοντας 27 συμμετοχές συνολικά, ενώ το 2001 έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μπέρνλει, ως ελεύθερος.

 

Στην Αγγλία έμεινε μόλις μια χρονιά, επιστρέφοντας στο 2002 στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού.

Στην ομάδα του Αγρινίου στην πρώτη του θητεία, συμπλήρωσε 24 συμμετοχές, ενώ στην δεύτερη θητεία του, από το 2010 έως το 2012 έπαιξε 52 φορές με τη φανέλα του Παναιτωλικού.

Από το 2004 έως το 2009 αγωνίστηκε ξανά, αυτή τη φορά κανονικά και όχι ως δανεικός στην ομάδα του Αιγάλεω. Στο «Σίτι» έπαιξε 53 φορές πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Τις σεζόν 2003-2004 και 2009-2010 ο Τσέναμο αγωνίστηκε στις Προοδευτική και ΑΠΕΠ Πιτσιλια αντίστοιχα. Και στις δύο ομάδες συμπλήρωσε συνολικά 39 συμμετοχές.

Το 2012, έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στο Ισραήλ όπου φόρεσε τη φανέλα της Μακάμπι Νετάνια. Στην Μακάμπι αγωνίστηκε ως βασικός σε 31 παιχνίδια, αφήνοντας το στίγμα του και εκεί.

Στην Ελλάδα επέστρεψε έναν χρόνο αργότερα με προορισμό το Περιστέρι και τον Ατρόμητο αυτή τη φορά.

Σε μία διετία στον Ατρόμητο, ο Λουίτζι αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια κάνοντας και πάλι τις γνωστές του εμφανίσεις, βοηθώντας αρκετά την ομάδα του Περιστερίου.

Την σεζόν 2015-2016 ο 38χρονος τερματοφύλακας αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ξάνθης, με την οποία συμπλήρωσε 22 συμμετοχές σε SuperLeague και Κύπελλο Ελλάδος.

Όταν το 2016 έμεινε ελεύθερος από την Ακριτική ομάδα, ο ΠΑΣ Λαμία δεν έχασε την ευκαιρία και αμέσως προσέγγισε τον Τσέναμο και τον έπεισε να φορέσει τη φανέλα του.

Αγωνίστηκε με τον ΠΑΣ σε αγώνες της Football League και του Κυπέλλου Ελλάδος, έδωσε πολλούς βαθμούς με τις επεμβάσεις του στη Λαμία ενώ με τον χαρακτήρα του δεν άργησε να γίνει ο αγαπημένος πολλών φίλων της ομάδας, μέχρι και σήμερα.

Στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος της Football League, ο Ελληνοιταλός ποδοσφαιριστής πανηγύρισε την άνοδο μαζί με την φθιωτική ομάδα, ώντας ένας από τους MVP του πρωταθλήματος.

Αξέχαστη στιγμή, η απόκρουση του πέναλτι απέναντι στον Άρη, μέσα στο ΔΑΚ Λαμίας στο 93΄της αναμέτρησης, η οποία έδωσε τεράστια νίκη στον ΠΑΣ.

Συνολικά, με τον Παναιτωλικό έχει αγωνιστεί σε 61 αγώνες, έχοντας δεχθεί 64 γκολ ενώ σε 27 παιχνίδια κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Πλέον, είναι προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας και συνεχίζει να κάνει αυτό που αγάπησε πιο πολύ απ΄όλα… αλλά από άλλο πόστο!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πέναλτι με τον Άρη;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button