Β΄ ΦθιώτιδαςΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Πήρε το ντέρμπι ο Μεξιατικός!

Η ομάδα του Μεξιατικού ήταν τελικά η ομάδα που κατάφερε και σταμάτησε την «ξέφρενη πορεία» της ομάδας της Θύελλας Ροδωνιάς.

Ο Μεξιατικός ήταν εκείνος που σταμάτησε την ξέφρενη πορεία της πρωτοπόρου Θύελλας Ροδωνιάς και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου.

Οι γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι παίζοντας σε έναν κακό αγων/κό χώρο δεν προσέφεραν το θέαμα που περίμεναν αρκετοί θεατές, αφού ήταν το ντέρμπι της αγων/κής, αλλά από τη μία ο κακός αγων/κός χώρος και από την άλλη το “σφιχτό” παιχνίδι από τις δύο ομάδες δεν τους έδωσε αυτή τη χαρά να απολαύσουν ωραίο ποδόσφαιρο.

Δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι για ένα 20λεπτο στο οποίο πέτυχαν και το γκολ, αλλά στη συνέχεια ισορρόπησαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ισοφάρισαν και πήγαν οι ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο Β΄μέρος δεν έγινε και πάλι ποιοτικό παιχνίδι, αφού ο αγων/κός χώρος επιβαρύνθηκε περισσότερο, όμως οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί σε μια ευκαιρία τους σ΄αυτό το Β΄μέρος, όταν πέτυχαν το γκολ της νίκης και οι φιλοξενούμενοι, παρόλο που δεν έφτασαν στα στάνταρ της απόδοσής τους, στάθηκαν άτυχοι και μπορούσαν να ισοφαρίσουν, αφού είχαν τις ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι, ενώ είχαν και ένα δοκάρι.

Το φιλμ του αγώνα:

Στο 14΄οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ και στην εκτέλεσή του ο Λάππας με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του κάνοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι στο 20΄απείλησαν με κεφαλιά του Ντζιαβίδα Γιάννη από καλή θέση σε εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Σχουλή, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά από τα δοκάρια του Τσανή. Στο 23΄όμως ο Ντζιαβίδας Γιάννης θα περάσει ωραία τη μπάλα πάνω από τον αντίπαλό του, θα σουτάρει προς το τέρμα, ο Τσανής θα αποκρούσει προσωρινά και ο Σκαρής από κοντά με σουτ θα ισοφαρίσει σε 1-1.

Το Β΄μέρος είχε περισσότερες φάσεις και ήταν από την πλευρά των φιλοξενουμένων, όμως το γκολ το έβαλαν οι γηπεδούχοι στη μοναδική τους ευκαιρία σ΄ αυτό το ημίχρονο. Ο Ζαπαντιώτης είχε μια χλιαρή κεφαλιά στο 65΄πάνω στα χέρια του Γκερπενή , αλλά  στο 71΄ ο ίδιος παίκτης θα σεντράρει από δεξιά συρτά και ο Τσιγκόλης από κοντά με προβολή θα κάνει το 2-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο υπόλοιπο διάστημα οι φιλοξενούμενοι είχαν τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 75΄ο Ντζιαβίδας Γιάννης ξέφυγε από δεξιά, έβγαλε την ωραία σέντρα, ο Σκαρής προσπάθησε με κεφαλιά κοντινή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά αμυντικός τη βρήκε με το κεφάλι, για να καταλήξει σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Καλαντζής έπιασε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 78΄ο Σύρος δεν μπόρεσε για λίγο να πλασάρει τον τερματοφύλακα, οποίος τον πρόλαβε και απομάκρυνε. Στο 80΄μεγάλη ευκαιρία και ατυχία ταυτόχρονα για τους παίκτες της Ροδωνιάς, όταν ο Σύρος  έπιασε την κοντινή κεφαλιά, όμως η μπάλα χτύπησε στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Τσανή και απομακρύνθηκε από αμυντικούς. Τέλος στο 85΄είχαμε το φαρμακερό φάουλ του Σχουλή στη “καρδιά” της άμυνας των γηπεδούχων, η κεφαλιά του Ντζιαβίδα Γιάννη όμως δεν κατέληξε στα δίχτυα, αλλά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να τελειώσει το υπόλοιπο του αγώνα χωρίς κάτι άλλο σημαντικό.

Πολύ καλή η διαιτησία από τον Τσιαβό Θωμά  και τους  βοηθούς τους Κομήτη Κ. και Στασινό Ν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

“ΜΕΞΙΑΤΙΚΟΣ” : Τσανής, Χορμόβας Α., Λάππας(23΄λ. τρ. Sina 88΄ Σκαρλάτος), Ρήγας, Ηλιόπουλος, Γάτσιος, Χειρόπουλος(53΄Χριστόπουλος), Τσιγκόλης, Τρούμπουλος, Τσεκούρας, Ζαπαντιώτης

“ΘΥΕΛΛΑ” ΡΟΔΩΝΙΑΣ(Π. Παλιούρας): Γκερπενής, Ζαγγανάς Ν., Λάππας(56΄Μεμαϊντίνι), Κόκκοτας, Κότσαλης, Κίτσος, Σχουλής, ΖαγγανάςΗ.(73΄Καλαντζής), Σκαρής(80΄Αμούντζιας), Ντζιαβίδας Γιάννης, Σύρος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button