Άλλα αθλήματα

Η Mercedes… αποκάλυψε την W10 (pics, vid)

Το 2018 η Mercedes πανηγύρισε και τους δύο τίτλους στη Φόρμουλα Ένα, αφού η γερμανική ομάδα κατέκτησε την πρωτιά στους κατασκευαστές για πέμπτη διαδοχική χρονιά, ενώ ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον στέφθηκε για πέμπτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής (και τέταρτη με τη Mercedes).

Το περυσινό «όπλο» της ομάδας ήταν το αυτοκίνητο με την κωδική ονομασία W09, ενώ η Mercedes έκανε σήμερα τα… αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου της για το 2019. Η W10 έκανε τα πρώτα χιλιόμετρά της στην πίστα του Σιλβερστόουν, με τον Χάμιλτον και τον Φινλανδό Βάλτερι Μπότας να μοιράζονται τα… καθήκοντα της οδήγησης του μονοθεσίου, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλες τις άλλες ομάδες στη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών που αρχίζουν τη Δευτέρα (18/2) στη Βαρκελώνη.

Πάντως, παρότι η γερμανική ομάδα φαντάζει ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων και στη νέα σεζόν, ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, κράτησε χαμηλούς τόνους, ειδικά με τους νέους αεροδυναμικούς κανονισμούς που διέπουν το σχεδιασμό των μονοθεσίων του 2019. «Από το 2017, είναι η δεύτερη φορά που έχουμε σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς» δήλωσε ο Αυστριακός και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όλα αρχίζουν εκ νέου από την αρχή. Κάθε ομάδα έχει την ευκαιρία να κατασκευάσει ένα μονοθέσιο που να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις και προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω πώς ξεκινούν κάποιες από τις ομάδες και αν έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε τη θέση μας στην κορυφή. Πέντε διπλά πρωταθλήματα είναι πολύ περισσότερο απ’ ό,τι θα περιμέναμε, αλλά κάθε σεζόν ξεκινάει με μηδέν βαθμούς. Δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να πάρεις από τις προηγούμενες σεζόν στην καινούρια και γι’ αυτό αγκαλιάζουμε κάθε χρονιά με το ίδιο κίνητρο και την ίδια “πείνα”, όπως κάθε σεζόν στο παρελθόν».

 

 

 

 

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button