Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Γερά στο κόλπο του τίτλου ο Άγιαξ (vid)

Η ομάδα του Άμστερνταμ νίκησε 5-0 την ουραγό Μπρέντα και μείωσε στους τέσσερις βαθμούς την απόσταση από την Αϊντχόφεν, εκμεταλλευόμενος τη γκέλα της πρωτοπόρου- Νέα ήττα μακριά από το «Ντε Κάιπ» για τη Φέγενορντ.

EREDIVISIE- 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Άγιαξ-Μπρέντα 5-0
(38′, 67′ Τάντιτς, 53′ Ντόλμπεργκ, 59′ Κάστανεερ αυτογκόλ, 71′ Ζίγεχ)

Σε αντίθεση με την προηγούμενη αγωνιστική, ο Άγιαξ δεν ακολούθησε την Αϊντχόφεν στην γκέλα, αφού επιβλήθηκε 5-0 της Μπρέντα και σε συνδυασμό με το 2-2 της πρωτοπόρου με τη Χέρενφεν, το Σάββατο, μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς.
Αφήνοντας πίσω την ήττα, παρά την καλή εμφάνιση, από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Άγιαξ μπήκε δυνατά και είχε δοκάρι στο 13′ με τον Φαν Ντε Μπέεκ, με σουτ από τη μικρή περιοχή. Στο 15′ ο Μαζράουι νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Μπρέντα με τον Άγιαξ να αυξάνει την πίεση του στα καρέ των φιλοξενούμενων. Πάντως, στο 25ο λεπτό, λίγο έλειψε η Μπρέντα να παγώσει τη “Johan Cruyff Arena”, όταν ο Κάστανεερ βρέθηκε ξεμαρκάριστος απέναντι από τον Ονανά, σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ του Άγιαξ αντέδρασε αποτελεσματικά. Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, στο 32′, με τον Φαν Άνχολτ να πιάνει με τη μία το σουτ, αλλά τη μπάλα να ακουμπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 35ο λεπτό, ο Άγιαξ κέρδισε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος, αλλά ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και διαπίστωσε πως παίκτης του τείχους είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του. Έτσι, έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ντούσαν Τάντιτς άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Άγιαξ είχε και δεύτερο δοκάρι, σε κεφαλιά του Ντε Λιχτ.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ πέρασε στο ματς και στο 53′ από σέντρα του Ζίγεχ, ο Δανός με τακουνάκι έκανε το 2-0. Στο 59ο λεπτό τρίτωσαν τα δοκάρια για τον Άγιαξ, αυτή τη φορά με τον Ταλιαφίκο και στην εξέλιξη της φάσης ο Κάστανεερ πέτυχε αυτογκόλ για το 3-0. Ο Άγιαξ διαμόρφωσε το τελικό 5-0 με δυο γκολ, σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 67ο λεπτό, ο Ζίγεχ έπιασε το μακρινό σουτ, ο γκολκίπερ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ντούσαν Τάντιτς πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ, για το 4-0, και στο 71′ ο Ζίγεχ έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Πάλμερ Μπράουν και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 5-0.

Γκρόνινγκεν-Φέγενορντ 1-0
(26′ Φαν Μπέεκ αυτογκόλ)

Δύο μήνες και κάτι χωρίς νίκη, μακριά από το “Ντε Κάιπ” είναι η Φέγενορντ, αφού ηττήθηκε και στην έδρα της Γκρόνινγκεν, 1-0. Η ομάδα του Ρότερνταμ παραμένει στη τρίτη θέση, αλλά πλέον η τέταρτη Άλκμααρ βρίσκεται σε απόσταση δυο βαθμών. Όσο για τη Γκρόνινγκεν, απέδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, φτάνοντας σε τρίτη σερί νίκη, τέσσερις στα πέντε τελευταία ματς.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Φαν Μπέεκ γύρισε άσχημα τη μπάλα στον τερματοφύλακά του, αλλά ο Φερμέερ έδιωξε πριν τη γραμμή, διατηρώντας το μηδέν στην εστία της Φέγενορντ. Η Γκρόνινγκεν είχε μπει πολύ καλά στο ματς και στο 18′ ο Ντόαν απο πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Τελικά το γκολ που δικαιούταν η Γκρόνινγκεν ήρθε στο 26ο λεπτό, όταν σε γύρισμα, από τα αριστερά, ο Φαν Μπέεκ με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Φέγενορντ δεν είχε να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο στο πρώτο μέρος, σε αντίθεση με τη Γκρόνινγκεν που έφτασε κοντά στο 2-0 στο 44′ με τον Μεμίσεβιτς.
Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι γηπεδούχοι και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μαχί να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, στο 53ο λεπτό, αλλά να μην βρίσκει στόχο. Η Φέγενορντ σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν φάνηκε απειλητική και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

Εξέλσιορ-Έμεν 2-1
(62′ Έντουαρντς, 65′ Έκερτ/ 59′ Ντε Λέουβ)

Με δυο γκολ μέσα σε τρία λεπτά, η Εξέλσιορ ανέτρεψε το, εις βάρος της, σκορ, νίκησε 2-1 την Έμεν και απομακρύνθηκε από τη ζώνη υποβιβασμού. Όσο για την Έμεν, βρίσκεται στη 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής. Στο 59ο λεπτό, η Έμεν άνοιξε το σκορ όταν από σέντρα του Καβλάν, από αριστερά, ο Μάικλ Ντε Λέουβ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 62ο λεπτό η Εξέλσιορ ισοφάρισε με τον Έντουαρντς να παίρνει τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και με ατομική προσπάθεια να εκτελεί για το 1-1. Στο 65′ ο Ντένις Έκερτ κατάφερε, ανάμεσα από δυο αντιπάλους και από πλάγια θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1 της Εξέλσιορ.

Ντε Γκράαφσαπ-Ουτρέχτη 0-1
(76ο λεπτό Γκούσταφσον)

Το κακό διάστημα της Ουτρέχτης, με τις τέσσερις σερί ήττες, ανήκει στο παρελθόν, και τώρα η ομάδα φαίνεται να επιστρέφει στις επιτυχίες, αφού έμεινε αήττητη για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, με το 1-0 στην έδρα της Ντε Γκράαφσαπ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 76ο λεπτό ο Γκούσταφσον με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Με την 9η νίκη της στο πρωτάθλημα, η Ουτρέχτη παρέμεινε στην έκτη θέση και βρίσκεται σε τροχιά Ευρώπης, με τη Ντε Γκράαφσαπ να είναι προτελευταία και να συνεχίζει να δίνει μάχη για την παραμονή.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button