Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το preview της 21ης αγωνιστικής!(2η ημέρα)

Το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ «κλέβει» την παράσταση από τη σημερινή δεύτερη ημέρα της 21ης αγωνιστικής της SuperLeague. Δείτε το πρόγραμμα.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής βρίσκει στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” δύο ισχυρές και ιστορικές ομάδες, τη δεύτερη και την τρίτη της βαθμολογίας, να συγκρούονται και να υπόσχονται θέαμα και ποιότητα. Και βέβαια αυτό που ψάχνουν είναι η πρώτη νίκη τους σε ντέρμπι στη σεζόν.

Δεν τα κατάφεραν σε δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, ήλθαν ισόπαλες μεταξύ τους, αλλά και ισόπαλες με τον Παναθηναϊκό!

Ο Ολυμπιακός ακόμα κάνει τον απολογισμό του τελευταίου οκταήμερου, που άφησε πολλές απορίες. Μια ομάδα που μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου έχει δεχτεί περισσότερο από ένα γκολ μόλις σε ένα – αυτό με τη Μίλαν – από τα 34 παιχνίδια της σεζόν, άλλαξε τη συμπεριφορά της μέσα σε οκτώ μέρες.

Δέχεται τρία στη Λαμία για το Κύπελλο, δέχεται τρία στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και δύο την Πέμπτη από τη Ντιναμό Κιέβου για το Γιουρόπα Λιγκ!

Αντίθετα η επίθεση παραμένει ισχυρή, αφού ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει και στα εννέα τελευταία παιχνίδια του, σε οκτώ μάλιστα από αυτά πέτυχε δύο τουλάχιστον γκολ.

Η ΑΕΚ συνεχίζει τα καλά αποτελέσματα, έστω και αν έχει περιορίσει τα γκολ της. Έχει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες μετά τις αποτυχίες του Νοέμβρη, τις ισοπαλίες με ΑΕΛ και ΠΑΟΚ.

Σε αυτά τα εννέα παιχνίδια έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ, αυτό από τον ΠΑΟΚ. Στα τρία τελευταία πετυχαίνει πάντως ένα γκολ σε κάθε περίπτωση.

Και στις πέντε προηγούμενες σεζόν οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες στο Κύπελλο. Έτσι από το 2015 έχουν παίξει μεταξύ τους τον ίδιο αριθμό αγώνων για Κύπελλο και πρωτάθλημα, από επτά! Η ΑΕΚ μετράει δύο προκρίσεις πέρσι και πρόπερσι και νίκη στον τελικό του 2016.

Η ΑΕΚ είναι αήττητη στα πέντε τελευταία επίσημα μεταξύ τους. Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου του 2017 δεν είχε αντίκρισμα μάλιστα αφού αποκλείστηκε.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να νικήσει σε κανένα από τα τέσσερα τελευταία για το πρωτάθλημα, κάτι που έχει να συμβεί από το 1997. Η ΑΕΚ έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε αυτά.

Δεν έχει χάσει στα τρία τελευταία επίσημα στο Φάληρο, με δύο νίκες και μια ισοπαλία. Για το πρωτάθλημα νίκησε το Φεβρουάριο του 2018, 2-1 με ανατροπή (81’ σουτ Ανσαριφάρντ – 87’ σουτ Τσιγκρίνσκι, 88’ σουτ Γιακουμάκης), αφού είχε χάσει και τα έξι προηγούμενα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Μάλιστα σε αυτά τα οκτώ ο Ολυμπιακός πέτυχε 20 γκολ και η ΑΕΚ ένα, αφού ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν σκορ 6-0, 4-0 και δύο φορές 3-0!

Η ιστορία

Νίκες Ολυμπιακού: 48

Ισοπαλίες: 32

Νίκες ΑΕΚ: 37

 

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

Νίκες Ολυμπιακού: 32

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΑΕΚ: 15

 

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, 20.30

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

(89′ κεφαλιά Μπακασέτας – 58′ σουτ Φορτούνης)

 

Άρης-Πανιώνιος

Πενήντα χρόνια απέχουν μεταξύ τους οι δύο νίκες που έχει κάνει στην ιστορία των  πρωταθλημάτων ο Πανιώνιος στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη. Από το 5-2 του Ιουνίου του 1961, νίκησε πάλι τον Ιανουάριο του 2011 σε εκείνο το 0-2 με τα δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου.

Από τότε ο Άρης νίκησε και στα τρία πρωταθλήματος που υποδέχτηκε τον Πανιώνιο. Δεν έχουν ισοπαλία στα 10 τελευταία μεταξύ τους, μετά τη σεζόν 2009-10, που και τα δύο παιχνίδια έληξαν 1-1.

Ο Άρης χάρη στις τρεις διαδοχικές νίκες του έχει πάρει καθαρό προβάδισμα για την πέμπτη θέση, αφού είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον επόμενο Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι καθοριστικό, αφού μετά ακολουθεί τριάδα αγώνων με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ο Άρης θα επιχειρήσει μια τέταρτη νίκη στη σειρά, κάτι που έχει να κάνει από τον Απρίλιο του 2011, όταν τελείωνε το πρωτάθλημα με πέντε διαδοχικές νίκες.

Ο Πανιώνιος έχει μια νίκη σε εννέα παιχνίδια και μετά την ήττα από τον Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη το πάνω μισό της βαθμολογίας απομακρύνεται για αυτόν.

Οι 22 βαθμοί δεν είναι μαξιλαράκι ασφαλείας και θα πρέπει να βρει κι άλλες νίκες. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια του έχει μόλις ένα γκολ, αυτό που του χάρισε τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, ενώ στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του μετράει μόλις ένα βαθμό στο Ηράκλειο.

Η ιστορία

Νίκες Άρη: 47

Ισοπαλίες: 26

Νίκες Πανιώνιου: 33

 

Με γηπεδούχο τον Άρη

Νίκες Άρη: 37

Ισοπαλίες: 14

Νίκες Πανιώνιου: 2

 

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, 18.15

Πανιώνιος – Άρης 1-0

(41′ κεφαλιά Ντομίνγκες)

 

Λεβαδειακός-Παναιτωλικός

Ένα από τα πλέον κομβικά παιχνίδια στη σεζόν δίνει ο Λεβαδειακός, υποδεχόμενος τον Παναιτωλικό. Αν δεν πλησιάσει το συντομότερο στις θέσεις παραμονής, δύσκολα θα το κάνει στο τέλος.

Ούτε οι ισοπαλίες πλέον του κάνουν, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Η νίκη επί του Άρη και η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό του έδωσαν ελπίδες, αλλά έχει πολλά ακόμα να διεκδικήσει.

Το πρόβλημα του Λεβαδειακού είναι το γκολ. Έχει πετύχει μόλις ένα στα έξι τελευταία, αυτό που του χάρισε τη νίκη επί του Άρη, μοναδική στα 11 τελευταία παιχνίδια του. Επίσης έχει μόλις τρία γκολ στα δέκα τελευταία!

Ο Παναιτωλικός έκανε το “διπλό” στη Λαμία, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το 2-0 με την ΑΕΛ, ισοφαρίστηκε και έχασε την ευκαιρία να περάσει έκτος και σε απόσταση βολής από τον Άρη. Δεν έχει νίκη στα τρία τελευταία στη έδρα του, αλλά έχει χάσει ένα από τα τέσσερα τελευταία εκτός.

Μάλιστα έχει δύο νίκες, με Άρη και Λαμία και πήρε ισοπαλία στο Περιστέρι, χάνοντας μόνο στο Ηράκλειο.

Στα χρόνια που παίζει στην Super League Σουρωτή, ο Παναιτωλικός δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει δύο διαδοχικά παιχνίδια εκτός έδρας.

Ο Παναιτωλικός νίκησε πριν από ένα ακριβώς χρόνο (18 Φεβρουαρίου) στη Λιβαδειά για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία. Στις πέντε προηγούμενες επισκέψεις είχε πάρει δύο ισοπαλίες. Τώρα έχει χάσει μόνο ένα από τα τέσσερα τελευταία.

Για πρώτη φορά βρέθηκαν αντίπαλοι στην κατηγορία το 2011-12. Ήταν η σεζόν που ο Λεβαδειακός μπήκε με καθυστέρηση στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα τα δύο παιχνίδια τους να γίνουν σε τέσσερις μέρες! Στις 15 Φεβρουαρίου 2012 έγινε το παιχνίδι του πρώτου γύρου, Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 2-0 και στις 19 του ίδιου μήνα, Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 0-2 για τον δεύτερο γύρο!

Η ιστορία

Νίκες Λεβαδειακού: 6

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Παναιτωλικού: 5

 

Με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό

Νίκες Λεβαδειακού: 3

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Παναιτωλικού: 1

 

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, 19.00

Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 2-1

(49′ κεφαλιά Έρικσον, 59′ σουτ Μοράρ – 86′ σουτ Σαβαντογκό. Στο 64′ 2η κίτρινη Νανγκίς του Λεβαδειακού.. Ο Μοράρ αστόχησε σε πέναλτι)

 

ΑΕΛ-Ξάνθη

Από το 2011, όταν και η ΑΕΛ υποβιβάστηκε από τη Super League Σουρωτή, πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια για να ξαναβρεθεί αντίπαλος με την Ξάνθη. Από τον Δεκέμβριο του 2015, όταν έπαιξαν για το Κύπελλο σε όμιλο, έγιναν οκτώ επίσημα παιχνίδια μεταξύ τους. Πέντε για το πρωτάθλημα και τρία για το Κύπελλο. Και τα οκτώ τα έχει κερδίσει ο γηπεδούχος χωρίς να δεχτεί γκολ!

Στη Λάρισα μάλιστα οι γηπεδούχοι μετρούν έξι σερί νίκες – τέσσερις για το πρωτάθλημα – χωρίς να δεχτούν γκολ. Η Ξάνθη έχει να σκοράρει στη θεσσαλική πόλη από τον Σεπτέμβρη του 2008, όταν με γκολ του Αγκάλι (κεφαλιά 14′) είχε νικήσει με 1-0. Φυσικά στο Αλκαζάρ.

Είναι και το μοναδικό γκολ που έχει βάλει στη Λάρισα στις τελευταίες εννέα επισκέψεις της, ενώ έχει βάλει δύο γκολ σε ένα παιχνίδι από το 1995, όταν πέτυχε και την πρώτη από τις δύο νίκες στην ιστορία της εκεί. Όσες έχει κάνει και η ΑΕΛ μέσα στην Ξάνθη.

Η ΑΕΛ πέρασε από το δύσκολο πρόγραμμα, που η κλήρωση έχει φέρει σε κάθε ομάδα φέτος. Σε οκτώ παιχνίδια έκανε μια νίκη, επί του Απόλλωνα, ενώ πήρε και από ένα βαθμό με ΑΕΚ, Άρη εντός και Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό εκτός. Ίσως η ήττα από τον Ατρόμητο εντός έδρας να μπορούσε να είναι καλύτερο αποτέλεσμα.

Η Ξάνθη περνάει κάμψη διαρκείας. Είναι τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη και χωρίς γκολ, ενώ στα τελευταία 11 έχει μόνο μια νίκη. Πλέον από την πέμπτη θέση απέχει έξι βαθμούς και τρεις θέσεις, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος στόχος να ξεμακραίνει.

Προέρχεται από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες εκτός έδρας, με Παναθηναϊκό 2-2 και χωρίς γκολ με Παναιτωλικό και ΟΦΗ. Είναι η προτελευταία της έξοδος σε έδρα της περιφέρειας, καθώς έχει να πάει και στα Γιάννινα. Στις πέντε μέχρι τώρα δεν έχει ήττα! Νίκησε σε Λιβαδειά και Τρίπολη, πήρε ισοπαλία σε Λαμία, Αγρίνιο και Ηράκλειο!

Επεκτείνοντας και στην περασμένη σεζόν, δεν έχει χάσει σε επτά έδρες της περιφέρειας, από τις 9 Δεκεμβρίου 2017, όταν έχασε, που λέτε; Στη Λάρισα! Αυτή είναι και η μοναδική ήττα σε 11 εξόδους σε έδρες της περιφέρειας!

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΛ: 13

Ισοπαλίες: 7

Νίκες Ξάνθη: 12

 

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ

Νίκες ΑΕΛ: 11

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Ξάνθη: 2

 

Στον πρώτο γύρο

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, 19.00

Ξάνθη – Λάρισα 1-0

(82′ πέναλτι Γέντρισεκ. Στο 43′ 2η κίτρινη Ζίζιτς της ΑΕΛ, 73′ 2η κίτρινη Καρανίκας της ΑΕΛ)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button