FeaturedΝέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο «τελικός» της Λαμίας στη Λιβαδειά… και οι άλλοι!

Υπάρχουν «τελικοί» σε ένα πρωτάθλημα; Θεωρητικά όχι, αλλά στη «μάχη» της ουράς κάθε εξάποντο ματς μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Η χθεσινή νίκη της Λαμίας επί της Λάρισας την έφερε ουσιαστικά στο «+6» από την ΑΕΛ (υπερτερεί σε ενδεχόμενη μεταξύ τους ισοβαθμία) και πλέον η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται σε θέση ισχύος.

Οπως και ο Πανιώνιος, ο οποίος έφτασε στους 26 πόντους μετά το 2-0 επί του Παναθηναϊκού και με βατό πρόγραμμα ως το φινάλε, μπορεί και εκείνος να αισθάνεται… ασφαλής. Οχι «σίγουρος» ή «100% εξασφαλισμένος», αλλά κακά τα ψέμματα στη Νέα Σμύρνη δύναται να… κοιμούνται ήσυχοι.

Αλλά ας επιστρέψουμε στις πρώτες αράδες, όπου έγινε λόγος για «τελικούς». Μετά το 1-0 του  Λεβαδειακού στην Ξάνθη, τα… κάτω πατώματα της κατάταξης έγιναν άνω-κάτω και για ΟΦΗ και ΠΑΣ είναι «καλοδεχούμενοι» αύριο οι οποιοδήποτε βαθμοί, σε Φάληρο και Αγρίνιο αντίστοιχα.

Ομως την άλλη Κυριακή περίπου στις 5 το απόγευμα, θα έχουμε γίνει σοφότεροι. Πάρα πολύ. Στις 3 το μεσημέρι οι Κρητικοί θα υποδεχθούν την ΑΕΛ και το αποτέλεσμά του συγκεκριμένου παιχνιδιού, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα πορεία και των δύο ομάδων, αφού στον μεν ΟΦΗ αν δεν εκμεταλλευτούν εκ νέου το «Γεντί Κουλέ» θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο, στη δε Λάρισα έχουν το δυσκολότερο – κατά τεκμήριο – πρόγραμμα από όλες τις ομάδες στην ουρά και αυτόματα, αναμετρήσεις όπως αυτές, θα κρίνουν το μέλλον τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες την Κυριακή 3 Μαρτίου θα έχουμε τον πρώτο «τελικό παραμονής», ενώ για την 23η αγωνιστική ιδιαίτερα κρίσιμες χαρακτηρίζονται  οι αναμετρήσεις Λεβαδειακός-Λαμία, ΠΑΣ-Ξάνθη και Αστέρας-Παναιτωλικός.

Σε περίπτωση που στην πρώτοι οι Βοιωτοί δεν χάσουν ξανά – πόσο μάλλον αν κερδίσουν – πλέον θα συζητάμε και για απευθείας παραμονή τους (μέχρι πρότινος ο στόχος ήταν τα μπαράζ και αν…), ενώ στη δεύτερη ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θα δώσει ένα παιχνίδι που επί χάρτου φαντάζει στα μέτρα του (δηλαδή με ομάδα πάνω-κάτω της ίδιας δυναμικής που παράλληλα παρουσιάζεται ντεφορμέ και έχει μόνο μία νίκη στα 16 τελευταία της επίσημα ματς), οπότε έχει μία μεγάλη ευκαιρία να ξεκολλήσει.

Οσο για την τελευταία, εκεί θα… καταλάβουμε αν οι Αρκάδες κουτσά-στραβά θα βρουν τον τρόπο να αποφύγουν τα χειρότερα. Σε περίπτωση νέας τους γκέλας, τότε θα αποτυπωθεί πως δεν είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν ούτε το θεωρητικά «βατό» πρόγραμμα που έχουν.

Το συμπέρασμα είναι πως ανεξάρτητα τι θα συμβεί σήμερα στα παιχνίδια Ολυμπιακός-ΟΦΗ και Παναιτωλικός-ΠΑΣ, την άλλη αγωνιστική η ουρά θα πάρει… φωτιά.

Πάντα με γνώμονα πως τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας (ο Απόλλων είναι η μία) και η 13η θα παίξει μπαράζ.

ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΜΑΤΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ 
ΛΑΜΙΑ (27) 
Λεβαδειακός*
ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρ.*
Πανιώνιος
ΠΑΟΚ*
ΑΕΚ
Ολυμπιακός
Απόλλων Σμ.*
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (26) 
Ατρόμητος*
Παναιτωλικός*
Ξάνθη
Λαμία*
Λάρισα
Λεβαδειακός*
ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρ.*
ΑΕΛ (22)
ΟΦΗ*
Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα*
Αστέρας Τρίπολης
Πανιώνιος*
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ*
Ολυμπιακός
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (22)
Παναιτωλικός
Ξάνθη*
Λαμία
ΑΕΛ*
Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα*
ΟΦΗ*
Πανιώνιος
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(20)
Παναιτωλικός*
Ξάνθη
Λαμία*
ΑΕΛ
Λεβαδειακός*
ΟΦΗ*
Αστέρας Τρ.
Πανιώνιος*
ΠΑΟΚ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (19) 
Λαμία
ΑΕΛ*
ΟΦΗ*
ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρ.*
Πανιώνιος
ΠΑΟΚ*
ΑΕΚ
ΟΦΗ (17) 
Ολυμπιακός*
ΑΕΛ
Απόλλων Σμ.*
Λεβαδειακός
Αρης*
ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός*
Αστέρας Τρ.
Ατρόμητος*
Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις τους
** Η Λαμία έφτασε τους 27 και ισοβαθμεί με Παναιτωλικό και Ξάνθη. Παραμένει σε αυτό το γκρουπ τόσο γιατί ήταν μέχρι πρότινος, όσο και επειδή η ομάδα του Αγρινίου έχει ένα ματς λιγότερο. Ανάλογα με τα αυριανά αποτελέσματα, αλλά κυρίως εκείνα της 23ης αγωνιστικής, είτε θα μπουν και οι άλλες δύο ομάδες σε αυτό τον «όμιλο», είτε θα αποχωρήσει και η Λαμία. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button