Άλλα αθλήματαΒόλεϊΤοπικά Σπορ

Pre League: Νέος αθλητικός νόμος αλλάζει τα ρόστερ των ομάδων!

Τη δυνατότητα να έχουν στο ρόστερ τους και μία ξένη αθλήτρια θα έχουν οι ομάδες της Pre League Γυναικών, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΟΠΕ, κάτι που αφορά και τον ΑΟ Λαμίας.

Ο νέος αθλητικός νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα άνοιξε και επίσημα τις πόρτες σε αλλοδαπούς αθλητές και αθλήτριες στα εθνικά πρωταθλήματα. Όπως ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ οι ομάδες της Ρre-League, ανάμεσά τους και ο Α.Ο. Λαμίας, θα μπορούν να έχουν μια ξένη στο ρόστερ τους.

Volleyleague Γυναικών: Έως τρεις (3) αθλήτριες

Pre League Γυναικών: Μια (1) αθλήτρια

Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών: Μια (1) αθλήτρια

Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών: Ένας (1) αθλητής

Οι αθλητές από την Κύπρο

Δικαίωμα εγγραφής στο Φύλλο Αγώνος σε όλες τις κατηγορίες θα έχουν έως δύο (2) αθλητές ή αθλήτριες κυπριακής υπηκοότητας που σπουδάζουν σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδος (ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ/Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) και έχουν μεταγραφεί με Διεθνές Πιστοποιητικό Μεταγραφής (International Transfer Certificate-ITC) και σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (FIVB).

Περίοδος μεταγραφών

Οι μετεγγραφές των αλλοδαπών αθλητών και αθλητριών, θα γίνονται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Διεθνούς Πιστοποιητικού Μεταγραφής(ITC) μέχρι πέντε(5) εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη τουαντίστοιχου Πρωταθλήματοςκαι προκειμένου για Κύπριους Αθλητές/αθλήτριες –Φοιτητές, για το πρώτο Πρωτάθλημα που εχει δικαίωμα συμμετοχής. Επιτρέπεται αντικατάσταση ενός αρχικά αποκτηθέντος αλλοδαπού αθλητή ή μιας αλλοδαπής αθλήτριας,με άλλο αλλοδαπό αθλητή/αθλήτρια μόνο μετά την λήξη του Α’ Γύρουτου αντίστοιχου Πρωταθλήματος. Για να είναι έγκυρη η αντικατάσταση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του ITC και αυτό να έχει εγκριθεί από την CEV ή την FIVB το αργότερο μέχρι ΤΡΕΙΣ (3) εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη του Β’ Γύρου του αντίστοιχου Πρωταθλήματος.

Παρελθόν από την ομάδα του Ηλία Αγγέλη αποτελούν οι Μαντώ Φαλεγκά και Τάνια Κιουτσούκη. Η πρώτη θα συνεχίσει την καριέρα της στην Α2 με τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων και η δεύτερη στη Volleyleague με τα χρώματα του Άρη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button