Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το Πρωτάθλημα των… γκολ

Οι αναμετρήσεις της τελευταία αγωνιστική των Stoiximan Super League Playoffs κρίθηκαν με την επίτευξη δέκα γκολ.

Οι αναμετρήσεις της τελευταία αγωνιστική των Stoiximan Super League Playoffs κρίθηκαν με την επίτευξη δέκα γκολ. Χρειαζόταν ακόμη ένα ώστε να “γραφτεί” η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και να ξεπεραστεί το ρεκόρ του 2000-01 με μέσο όρο γκολ 2,9715 ανά αγώνα.

Η φετινή σεζόν ήταν η δεύτερη πιο παραγωγική στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League, με μέσο όρο τερμάτων 2,9708 και συνολικά 713 γκολ σε 240 αναμετρήσεις για την κανονική διάρκεια, τα Playoffs και τα Playouts.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με 545 τέρματα σε 182 αναμετρήσεις (2,99 γκολ ανά αγώνα), η διαδικασία των Playoffs με 101 τέρματα σε 30 αναμετρήσεις (3,37 γκολ ανά αγώνα) και τα Playouts με 67 τέρματα σε 28 αναμετρήσεις (2,39 ανά αγώνα).

ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ 80+ ΓΚΟΛ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League τρεις ομάδες έφτασαν στην ίδια χρονιά τα 80 τέρματα. Ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έκλεισαν τη χρονιά με τόσο μεγάλο συντελεστή και είναι χαρακτηριστικό πως στα 65 χρόνια ιστορίας του πρωταθλήματος συνολικά υπάρχουν μόλις 21 περιπτώσεις που κάποια ομάδα ξεπέρασε ή έπιασε το όριο των 80 γκολ.

Ο Παναθηναϊκός το έκανε για δέκατη φορά στην ιστορία του, η ΑΕΚ για τρίτη και ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά. Ο Ολυμπιακός που έμεινε στα 78 γκολ, έχει ξεπεράσει τα ογδόντα γκολ επτά φορές.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΛΙΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΙΜΑΝΣΚΙ

Ο Καρλίτος ήταν ο ποδοσφαιριστής που είχε σημειώσει το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος στις 18 Αυγούστου 2023 στην αναμέτρηση Βόλος – Λαμία με εκτέλεση πέναλτι, ενώ το τελευταίο ήρθε από τον Σιμάνσκι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ΑΕΚ – Λαμία 3-0 με σουτ.

ΠΡΩΤΙΑ ΜΟΡΟΝ

Ο Λορέν Μορόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με συνολικά 20 τέρματα, από τα οποία τα 14 ήταν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τα έξι στη διαδικασία των Playoffs. Τα 14 ήταν με σουτ, τα πέντε με πέναλτι, ενώ έχει σημειώσει και ένα με κεφαλιά.

Πίσω του ήταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος σημείωσε 18 τέρματα, ενώ συνολικά δώδεκα ποδοσφαιριστές είχαν διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Διαβάστε επίσης

Back to top button